Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pierce Dipner jedan je od mladih glazbenika koji će za nekoliko desetljeća sigurno biti značajne figure na svjetskoj blues/rock n' blues sceni. Pred nama je njegov prvi EP, ''Get Out Of Your Life'', objavljen 13. rujna prošle godine u vlastitom aranžmanu, a zahvaljujući globalnoj promociji ABIK Radio Pr imamo svi zajedno čuti o čemu se radi.

Može li se bolje, više, jače, nadahnutije, impresivnije, zrelije? Naravno da može, ali ovdje se radi o mladom glazbeniku koji tek kreće i tek počinje svoju ozbiljniju profesionalnu karijeru. ''Get Out Of Your Life'' donosi nam samo četiri pjesme u ukupnom trajanju malo više od 16 minuta i zapravo nam samo daje naznake kako će se vjerojatno razvijati ovaj neosporno izuzetno nadareni glazbenik.

Nema nikakve sumnje, pred njim je doista velika karijera, samo se mora pravilno usmjeravati i nositi sa svime što donosi teret ovog poziva. Malo tko ne zna koliko je teško biti glazbenik, voditi i upravljati svime što čini profesionalnog glazbenika. Puno znanja, truda, živaca i novaca je u igri a tu je još i teret zrnca slave, koji s vremenom postaje sve veći, snažniji i opasniji.

Itekako se čuje da je njegova svirka na ovom EP-ju odrješita, točna i nabijena velikom energijom. Sve to mora se pravilno oblikovati, usmjeriti i smjestiti u prave okvire koji su sada već dobro označeni i naznačeni.

''Get Out Of Your Life'' kao prvo službeno izdanje mladog blues glazbenika Piercea Dipnera, definitivno nadarenog multiinstrumentalista iz Pittsburga i njegovog benda Shades Of Blue donosi nam tri originalne skladbe i jednu obradu. I u samo te četiri pjesme možemo čuti različite stilove bluesa, kojima bend pokazuje da je itekako vičan svojim težnjama i sposobnostima. Pierce Dipner (gitara / vokal), Keith Gamble (bas), Jason Kendall (glasovir i saksofon) i Kevin Hindes (bubnjevi) će vas, vjerujem, osupnuti svojom svirkom.

Shades Of Blue predvođeni ovim 16-ogodišnjim glazbenikom jednako sjajno zvuče u oštrim, snažmim skladbama, kao i u narastajućim, akustično-električnim temama. Pierce definitivno sve ima pod kontrolom i osjeća se to njegovo znanje, koje je započeo sakupljati još kao osmogodišnjak!

On sada, samo osam godina kasnije, zvuči vrlo promišljeno, precizno i čisto. Čas je njegova gitara kristalno jasna, pa odjednom postaje prljava i tutnji, čas zvuči tako očaravajuće vrlo usmjerenog fraziranja i impresivnih solaža za njegove godine. Nema veze što svira, akustičnu, električnu gitaru ili ''cigar –box'', on je tu jednostavno doma. Jasno da je vrlo sve nabijeno energijom i decibelima, ali to je prikladno njegovim godinama i ta njegova prezentacija ima smisla, ona je snažna i osjećajna i vraški zrela za te njegove godine! Odlična ritam sekcija sve to dobro prati i stvara sjajni ''background'' zajedno s klavijaturama i saksofonom. Pa sve ide još jače i snažnije na jednu novu, višu razinu!

PREPORUKA:
Ma, dragi moji, poslušajte samo Piercea Dipnera i njegove Shades Of Blue kako kroz ''Get Out Of Your Life'' praše, i vjerujem da ćete isto kao i ja s nestrpljenjem čekati njegov prvi pravi album. I nadam se da na to nećemo dugo čekati.

Više o svemu saznjate na:
http://piercedipner.com/
https://www.facebook.com/piercedipnermusic/posts/i-am-very-excited-and-honored-that-the-title-track-on-my-first-ep-get-out-of-you/2305311049783872/

Popis pjesama:

1. Get Out Of Your Life
2. Roamin’ Woman
3. Don’t Get No Sleep
4. Going Down

(Samostalno / ABIK Radio Pr)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike