Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pierce Dipner jedan je od mladih glazbenika koji će za nekoliko desetljeća sigurno biti značajne figure na svjetskoj blues/rock n' blues sceni. Pred nama je njegov prvi EP, ''Get Out Of Your Life'', objavljen 13. rujna prošle godine u vlastitom aranžmanu, a zahvaljujući globalnoj promociji ABIK Radio Pr imamo svi zajedno čuti o čemu se radi.

Može li se bolje, više, jače, nadahnutije, impresivnije, zrelije? Naravno da može, ali ovdje se radi o mladom glazbeniku koji tek kreće i tek počinje svoju ozbiljniju profesionalnu karijeru. ''Get Out Of Your Life'' donosi nam samo četiri pjesme u ukupnom trajanju malo više od 16 minuta i zapravo nam samo daje naznake kako će se vjerojatno razvijati ovaj neosporno izuzetno nadareni glazbenik.

Nema nikakve sumnje, pred njim je doista velika karijera, samo se mora pravilno usmjeravati i nositi sa svime što donosi teret ovog poziva. Malo tko ne zna koliko je teško biti glazbenik, voditi i upravljati svime što čini profesionalnog glazbenika. Puno znanja, truda, živaca i novaca je u igri a tu je još i teret zrnca slave, koji s vremenom postaje sve veći, snažniji i opasniji.

Itekako se čuje da je njegova svirka na ovom EP-ju odrješita, točna i nabijena velikom energijom. Sve to mora se pravilno oblikovati, usmjeriti i smjestiti u prave okvire koji su sada već dobro označeni i naznačeni.

''Get Out Of Your Life'' kao prvo službeno izdanje mladog blues glazbenika Piercea Dipnera, definitivno nadarenog multiinstrumentalista iz Pittsburga i njegovog benda Shades Of Blue donosi nam tri originalne skladbe i jednu obradu. I u samo te četiri pjesme možemo čuti različite stilove bluesa, kojima bend pokazuje da je itekako vičan svojim težnjama i sposobnostima. Pierce Dipner (gitara / vokal), Keith Gamble (bas), Jason Kendall (glasovir i saksofon) i Kevin Hindes (bubnjevi) će vas, vjerujem, osupnuti svojom svirkom.

Shades Of Blue predvođeni ovim 16-ogodišnjim glazbenikom jednako sjajno zvuče u oštrim, snažmim skladbama, kao i u narastajućim, akustično-električnim temama. Pierce definitivno sve ima pod kontrolom i osjeća se to njegovo znanje, koje je započeo sakupljati još kao osmogodišnjak!

On sada, samo osam godina kasnije, zvuči vrlo promišljeno, precizno i čisto. Čas je njegova gitara kristalno jasna, pa odjednom postaje prljava i tutnji, čas zvuči tako očaravajuće vrlo usmjerenog fraziranja i impresivnih solaža za njegove godine. Nema veze što svira, akustičnu, električnu gitaru ili ''cigar –box'', on je tu jednostavno doma. Jasno da je vrlo sve nabijeno energijom i decibelima, ali to je prikladno njegovim godinama i ta njegova prezentacija ima smisla, ona je snažna i osjećajna i vraški zrela za te njegove godine! Odlična ritam sekcija sve to dobro prati i stvara sjajni ''background'' zajedno s klavijaturama i saksofonom. Pa sve ide još jače i snažnije na jednu novu, višu razinu!

PREPORUKA:
Ma, dragi moji, poslušajte samo Piercea Dipnera i njegove Shades Of Blue kako kroz ''Get Out Of Your Life'' praše, i vjerujem da ćete isto kao i ja s nestrpljenjem čekati njegov prvi pravi album. I nadam se da na to nećemo dugo čekati.

Više o svemu saznjate na:
http://piercedipner.com/
https://www.facebook.com/piercedipnermusic/posts/i-am-very-excited-and-honored-that-the-title-track-on-my-first-ep-get-out-of-you/2305311049783872/

Popis pjesama:

1. Get Out Of Your Life
2. Roamin’ Woman
3. Don’t Get No Sleep
4. Going Down

(Samostalno / ABIK Radio Pr)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike