Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ovaj bend dolazi nam iz regije Tampa Bay na Floridi i na blues sceni su već tri desetljeća. Tijekom svoje karijere nastupali su s istinskim legendama poput Stevieja Raya Vaughana, B.B. Kinga, Buddyja Guyja, Grega Allmana, Koko Taylor, Johnnyja Wintera, Johna Lee Hookera i Roberta Craya. Naravno, to nije nimalo jednostavno, treba se dobro oznojiti da biste došli do tih trenutaka kada možete podijeliti "stage" s ovakvim umjetnicima. Oni su Backtrack Blues Band, koji su preko VizzTone Label Group prije dva dana objavili album "Your Baby Has Left".

Ovaj peteročlani bend sastavljen je od eminentnih glazbenika koji preferiraju onaj rani zvuk chicago blues scene. Sonny Charles na "usnjaku" i vokalu, Kid Royal s izvrsnom, blistavom gitarom i vokalom okosnica su grupe, a tu je i nadahnuta ritam sekcija koju čine Little Johnny Walter na ritam gitari, Joe Bencomo na bubnjevima i Stick Davis na bas gitari. A kada se im se još pridruže "keys wizz" Bruce Katz i sjajni puhači Muscle Shoals Horns, sve ode na n-tu potenciju. Ma budite uvjereni da ovaj bend isporučuje odličan, inervirajući blues s velikom količinom osjećaja, strasti i snažnom željom da se još jednom dokažu. Taj njihov nadahnuti i elektrificirani blues ispunit će sve koji ga poslušaju.

A ovaj novi album "Your Baby Has Left" na vrlo upečatljiv način predstavlja njihovu glazbu: izražena unisona igra "usnjaka" i gitare, uz upečatljivu ritam sekciju daje istinske vrhunske rezultate. Backtrack Blues Band je vodeći bend s Floride, koji već desetljećima stvaraju i izvode blues. Ime su dobili po instrumentalu 'Backtrack' Little Waltera. Iako na trenutke ovaj "usnjak" podsjeća na "sound" Paula Butterfielda, ali i onu ranu fazu Fabulous Thunderbirdsa ili pak na onaj izuzetni glazbeni spoj tipa Anson Funderburgh & The Rockets featuring Sam Myers, sve to samo podsjeća jer ovdje se radi o upečatljivom autorskom radu s puno osjećajnosti i iskonske energije, a to je doista najvažnije!

Album "Your Baby Has Left" donosi nam devet pjesama od kojih su čak osam autorske skladbe i jednu obradu, "Natural Born Lover", gdje ekipa blista u prezentaciji i stoga je ova blues tema dobila jedno sasvim novo ruho, koju je tako dojmljivo oslikao svojim "usnjakom" i vokalom izvrsni Sonny Charles. Uz sve već narečeno, valja naglasiti da, ukoliko volite tradicionalni blues, ukoliko želite uživati u odličnoj svirci, na pravome ste mjestu, tu jednostvano sve pršti od bluesa. Ma, nema nikakve sumnje ovo je doista odličan i efektan električni chicago blues.

PREPORUKA:
Stoga, trk' u prvu trgovinu da osigurate svoj primjerak ovog sjajnog albuma, a potom je sve tu pred vama: prepustite se ovom bendu i njihovom albumu "Your Baby Has Left" i jednostavno uživajte!

Vjerujte, nije nikakvo čudo što Tom Hambridge, producent i višestruki dobitnik Grammyja, tvrdi: "This is a real deal blues album made by seasoned blues journeymen. You can hear the Muddy, Buddy, Otis and Elmore influences throughout. It’s blues time… turn it up and enjoy!"

Više o svemu saznajte na:
www.backtrackbluesband.com
https://hr-hr.facebook.com/BacktrackBluesBand/
hhttps://music.apple.com/be/album/your-baby-has-left/1497368418
http://www.bratgirlmedia.com/backtrack-blues-band

Popis pjesama:

1. Best Friend’s Grave 5:22
2. Your Baby Has Left 4:56
3. Dixie Grill 4:46
4. Killin’ Time 3:56
5. Natural Born Lover 4:48
6. You’ll Come Back Someday 5:05
7. Girl On Bordeaux Mountain 5:06
8. She Might Get Mad 4:14
9. Times Is Hard 7:59

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiAlter Bridge, Halestorm, Mammoth WVH u Domu sportova


Električni orgazam u Tvornici


Andre Rieu razgalio Arenu


Clutch i Tvornica treći put


Orvel + Grgur u Močvari


Mingus Big Band zatvorili ovogodišnji Zagreb jazz festival


Artan Lili u Tvornici Kulture


Grgur, Panda Rhei i Quiet Protest u Mochvari


Izvrstan koncert Flyera u Tvornici


Goran Bare i Majke u Domu sportova


Kayhan Kalhor i Erdal Erzincan na ZJF-u


Jazz/Takes Supergroup nastupili u Tvornici


Trio Christiana Sandsa otvorio Zagreb jazz festival


Sufosia predstavila novi album u Močvari


November fest No.2. dan 1.


Stjepan Jimmy Stanić i The Boys u VIB-u


Sting oduševio u zagrebačkoj Areni


Phantasmagoria u Boogaloou


COTA G4 izrokala Hard Place


Death metal veselje usred Budimpešte