Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U ovo ludo vrijeme kada se svi koncerti odgađaju za neka bolja vremena, u moje ruke zahvaljujući Ricku Lusheru došao je album "Wild And Free" i to glazbenika o kojem sam razmišljao kako on to izvodi uživo pa sad eto konačno imam prigodu čuti kako to radi izvrsni Albert Castiglia.

Nakon zapaženih albuma i od strane službene kritike i same publike i nakon više od tri desetljeća izražene rock n' blues furke Albert je konačno dosegnuo ono što se zove globalna afirmacija na svjetskoj blues sceni. Njegovu neospornu nadarenost i kvalitetu prepoznali su mnogi i jednostavno vole raditi s nim. Jedan od njih je i poznati Mike Zito, koji je nekako imao i možda značajniju ulogu u usmjeravanju Albertove energije, vizije i snage, koju on već toliko dugo ima u sebi. Sada je to sve jako pomno i znalački kanalizirano i na vidjelo je izašao ovaj live album, koji će vas oboriti s nogu!

Albert je glazbenik, gitarist koji ne igra nikakve zakulisane igre i igrice, on vam tako direktno i iskreno predaje sve svoje osjećaje, znanje i sposobnosti i samo tako pred vama se otvara jedan posve novi, plavičasti horizont u kojem doista blještavo sjaji taj njegov moderni rock n' blues stil. Nije to samo moderni rock n' blues jer se itekako duboko i izražajno temelji na tradicionalnoj američkoj glazbenoj baštini.

Izdan prije samo tri dana pod okriljem Gulf Coast Records, album "Wild And Free" potvrđuje da je Albert doista nešto posebno, on je istinsko otkriće mnogih. Sa svojih 50 godina Albert je značajno profilirao modernu blues scenu. Kako? Svojim stavom, skladanjem, koje dolazi direktno iz srca, odiše iskrenošću, daje nam naslutiti da je on na onom pravom prašnjavom putu nekadašnjih lutajućih svirača bluesa. Baš zato sam Albert o tome kaže, citiram: 'My style is raw, unadulterated, crude and heavy. I don't have the technical proficiency of other players, but I play what's in my heart and what I feel at that moment. When I write songs, they have to mean something.'

Album "Wild And Free" snimljen je 3. siječnja ove godine uživo u "The Funky Biscuitu" u Boca Ratonu na Floridi, uz izuzetnu ekipu glazbenika: Justine Tompkins (bas gitara i vokal), Ephraim Lowell (bubnjevi) i Lewis Stephens (klavir). Ovoj inicijalnoj postavi pridružuju se i Mike Zito (electrična gitara, ujedno i producent) te izuzetni John Ginty (B3). Ova nadahnuta ekipa predaje nam jedanaest odličnih skladbi od kojih svakako moram posebno istaknuti apsolutno upečatljivu "Heavy", narastajuće "Searching The Desert For The Blues" i "Loving Cup", bluesčine "Too Much Seconal" i "I Tried To Tell Ya", te potpuno razularene "Big Dog", "Hoodoo On Me", "I Been Up All Night", "Get Your Ass In The Van", "Keep On Swinging" i zatvarajući instrumental "Boogie Funk". Hej, pa to je cijeli album... Ma neka, zaslužio je!

Nema nikakve dvojbe, od 1990. pa do danas Albert ima stalnu uzlaznu crtu u svojoj profesionalnoj karijeri, no nekako mi se čini da je upravo ovim i prošlim albumom konačno postigao ono što i sam želi i da je to baš samo i upravo on! Vjerujte to uopće nije lako postići i zato je Albert itekako poseban i zadovoljan i on samo traži ono što mu s pravom i pripada.

Prateći specijalizirane tiskovine mnogi već Alberta proglašavaju kao novog kralja kada je u pitanju blues i da, slažem se, došlo je vrijeme da se stvari počnu promatrati upravo na takav način. Albert Castiglia je ime koje pratim od njegovih glazbenih početaka i ono što je zamjetno je da svakim novim albumom ide korak dalje, dublje, da iznenađuje sve koji imalo prate, poznaju i uživaju u bluesu.

A nakon sedam zapaženih albuma i više od tri desetljeća izražene rock n' blues furke Albert je konačno počeo temeljito postavljati, ali i učvršćivati te snažne i čvrste temelje rock n' bluesa na svjetskoj blues sceni. Naime, albumom "Wild And Free" on završava i u cijelosti uobličuje posao koji je tako odlučno i snažno započeo prošlim studijskim albumom "Masterpiece". Na kraju krajeva, sam Albert sada vrlo rezolutno i s puno kredita tvrdi: "You’ll rock out and dance like nobody’s watching. If you’re sad, this record will lift you up. If you’re already happy, this album will make you happier. You can listen to this album anywhere, anytime…”

PREPORUKA:
Albert Castiglia nesumnjivo je došao do toliko mu bitne i važne, poticajne globalne afirmacije, te je polako i sigurno utabao svoj put i našao svoje mjesto na svjetskoj blues sceni. "Wild And Free" predaje vam doista samog glazbenika. Priča sada ide još jednu stepenicu više i Albert i njegova gitara, njegova glazbena forma dobila je punu i pravu zvučnu sliku i sada više nema natrag... samo naprijed i to punom parom!

“This in your face live performance captures the energy and guitar mastery that Castiglia shares with his audiences each time he takes the stage.” - Blues Magazine

“This record is for the Albert Castiglia hardcore fans. It captures Albert’s electricity and passion when he’s with his people!” - Mike Zito

Više o svemu saznajte na:
www.albertcastiglia.net
https://www.facebook.com/albertcastigliaband/
https://www.facebook.com/albertcastigliaband/posts/wild-and-free-the-live-album-that-castiglia-fans-have-been-waiting-forbluesmagaz/3411073255649505/
https://twitter.com/albertcastiglia
https://www.reverbnation.com/albertcastiglia
www.gulfcoastrecords.net
https://music.apple.com/us/album/wild-and-free/1498827891
Albert Castiglia - Wild and Free (Live) | Blues Magazine (https://www.bluesmagazine.nl/albert-castiglia-wild-and-free-live/

Popis pjesama:

1. Big Dog 4:26
2. Hoodoo On Me 4:12
3. I Been Up All Night 5:43
4. Heavy 9:45
5. Get Your Ass In The Van 4:22
6. Searching The Desert For The Blues 5:54
7. Keep On Swinging 6:22
8. Too Much Seconal 8:12
9. Loving Cup 8:30
10. I Tried To Tell Ya 6:33
11. Boogie Funk8 8:26

(Rick Lusther Promotion)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike