Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Iako album "Muscle Shoals", vrlo osobite pjevačice Eileen Rose, možemo bez imalo grižnje savjesti svrstati pod općeniti glazbeni stil vrlo široko nazvan americana, u ovih 17 skladbi doista ćemo se susresti s brojnim glazbenim elementima i ritmovima koji se tako suptilno provlače kroz pjesme zastupljene na ovom raznolikom albumu.

Jedan od vrlo inspirirajućih trenutaka je bila činjenica da će se sve ovo što čujete snimati u legendarnom Muscle Shoals Sound Studio u Alabami. Stoga nije nikakvo čudo što će mnoge opojni vokal ove pjevačice očarati i jednostavno prikovati uz uređaje s kojih se reproducira ovaj album.

Kako je prvi dio albuma usmjeren na autorske skladbe, tako je nastavak rezerviran za neke pjesme koje je Eileen Rose jednostavno poželjela snimiti sa ovim bendom i tako i sebi i bendu a bogme i slušateljima dati oduška.

Rezultat je taj da je "Muscle Shoals" njezin ponajbolji studijski uradak do sada i iako nije baš sve bluesy, album ima ono nešto. I ta americana ima odličan "sound"; možda baš zato Eileen Rose zvuči tako posebno!

PREPORUKA:
17 sjajnih pjesama svestranog i inventivnog glazbenog ukusa i prezentacijske forme uz taj opojni vokal dobitna su formula da vas privuku da tih 80 minuta doista proleti u trenu.

https://www.eileenrose.com
https://www.facebook.com/pg/eileenrosemusic/posts/
https://continental.nl
https://continentalrecordservices.bandcamp.com/album/muscle-shoals

Popis pjesama:

1. She’s Gone
2. He’s So Red
3. Matte Kudasai
4. Get Up
5. Am I Really So Bad?
6. On Shady Hill
7. A Little Too Loud
8. Hush, Shhh
9. The Auld Triangle
10. Shining
11. Walk The Jetty
12. Good Man
13. Trying To Lose You
14. Stagger Home
15. Queen Of The Fake Smile
16. Old Time Reckoning (Ft. Joshua Hedley)
17. Sad Ride Home

(Samostalno)

Yours,
Mladen Loncar - Mike