×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2007/11/19/gm.jpg, images/SGrecenzije/2007/11/19/gmm.jpg, Gail Muldrow - Piece Of Mind, Left} Feelin Good Productions – The Blues Agency, poznata bluz promotivna i izdavačka kuća iz Italije, pored ostalih velikih imena donosni nam jedno zaista novo ime na bluz sceni danas. Radi se o Gail ‘Mojo’ Muldrow, bluz glazbenici koja nam dolazi iz San Francisca. Feelin’ Good Productions objavila je njezina tri live albuma, a sada nam ponosno predstavljaju njezin prvi studijski album pod nazivom Piece Of Mind.

Album Peace Of Mind rezultat je dugogodišnjeg rada i upornosti ove bluz glazbenice koja je svoj kompletni glazbeni izričaj utemeljila na bogatom iskustvu stečenom još u ranoj mladosti. Glavni gitaristički mentor Gail bio je Freddy Stone. Njezin vokal odredile su velike pjevačice poput Gladys Knights, Arethe Franklin i Ette James. Legendarni Sly Stone isto tako imao je značajni utjecaj na formiranje njezinom glazbenog izričaja. No, najveći utjecaj što se tiče prvenstveno njezinog vokala imala je velika Judy Davis, koja je potom u potpunosti odredila njezin umjetnički stil i scenski nastup. Osobno, Gail me podsjeća na fantastičnu vokalisticu Marlu Glenn. Dubok, izražajan i snažan glas te visoko određeni prezentacijski standardi, glavne su odlike ove odlične glazbenice.

Album Peace Of Mind sastoji se od deset odličnih pjesama koje moraju oduševiti svakog imalo ozbiljnijeg poklonika ovog glazbenog pravca. Gail sa odličnom ekipom glazbenika, koju čine: Andy Just – usna harmonika, Tiziano Galli – gitara, Dewayne Pate – bas gitara i Patric Ford snimili su hvale vrijedan album.

Ono što je najbitnije jest da je Gail otklonila tehničke nedostatke koji su bili jako izraženi na njezina prva dva live albuma. Izraziti napredak u tom smislu donio im je jasno izraženu kvalitetu koja zapravo nikada i nije bila sporna. Samim time album "Peace Of Mind" svrstavam među bolja ovogodišnja bluz izdanja. Velike potvrde ovih mojih razmišljanja stižu upravo od njezinih kolega, poznatih bluz glazbenika. Svi redom imaju samo riječi pohvale, a to je na današnjoj bluz sceni i više nego potrebno. Jaki "igrači" moraju stati iza onih koji će to tek postati. Davanje potpore bitan je čimbenik svakog uspjeha i veliki je poticaj kada se radi o komercijalnoj isplativosti (ha, uvijek taj novac, ali od njega se živi i bez njega ne možete baš puno).

Da bi mogli provjeriti da li je to stvarno tako, jednostavno morate potražiti i nabaviti ovaj album, potom ga u cijelosti poslušati i na kraju cijele priče složit ćete se sa mnom. Album Peace Of Mind nije remek djelo, ali to je jedan kompletni, osebujni bluz album na kojem dominiraju već davno prije skladane i uvježbane pjesme, što mu samo daje dodatnu sigurnost i snagu u prezentacijskom pogledu.

Gail i pridruženi glazbenici stvorili su neprikosnovenu furku i jednostavno nisu dozvolili da ih bilo tko ili bilo što omete u njihovom viđenju prezentacije bluza. Vrlo prilagodljive i slušljive pjesme, nisu to pravi hitovi, već su to skladbe koje svojom formom moraju oduševiti svakog poklonika bluza. Ja sam sigurno jedan od tih i takvih fanova koji vole ono što vrijedi, ono što u sebi sadržava određenu količinu potrebnih emocija.

S druge pak strane, album poput Peace Of Mind toliko je pristupačan da jednostavno ne moramo ama baš ništa znati o ovom glazbenom izričaju, ali nakon preslušanog albuma sve će nam postati kristalno jasno. Držim da je to velika vrijednost same Gail "Mojo" Muldrow, ali i samog albuma "Peace Of Mind", koji je nastao zajedničkim snagama ove sve popularnije bluz glazbenice i glazbenika koji su se priključili snimanju ovog odličnog albuma.

PREPORUKA:
Danas se Gail "Mojo" Muldrow jednako dobro nosi sa snažnim, elektrificiranim i modernim bluzom, ali i sa tradicionalnim akustičnim bluzom, što samo potvrđuje njezinu prezentacijsku širinu. Albumom "Peace Of Mind", konačno je otklonila sve ranije uočene nedostatke i snimila je …odličan album. Provjerite i sami zašto.

Više o svemu možete saznati na:
gailmuldrow.com
feelingoodproductions.com

Popis pjesama:

01. You"re so fine
02. Moving on down the line
03. Along about midnight
04. Still a fool
05. Peace of mind
06. Love sickness
07. Got my mind back
08. Dope smoking blues
09. Never enough
10. T for trouble

(Feelin’ Good Productions)