Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pred nama je album "Here I Come" Josea Ramireza, koji upravo danas, 29. svibnja, ima svoj "street date". Pa stoga ovo je još jedna ekskluzivna promocija i prezentacija albuma i glazbenika za kojeg vjerojatno niste još niste imali prigode čuti a niti pobliže upoznati.

Jose Ramirez je glazbenik čiji je bend ove godine osvojio drugo mjesto na IBC-u u kategoriji bendova. Što uopće nije mala stvar. Naime, kao i svake godine konkurencija je vraški jaka i doista treba puno umješnosti, kvalitete a i sreće da biste se uopće mogli naći u samom finalu, boreći se da budete na jednom od barem prva tri mjesta.

Ovaj nastupni album nudi nam gotovo 55 minuta doista sjajnog bluesa u najboljoj maniri velikih blues majstora. I zapravo je pravo čudo kako se dobra ekipa glazbenika okupila oko Josea i pri tome su mu dali 100% potporu. Sam Jose o albumu govori na ovaj način: "I wanted to make a blues album influenced by both soul and R&B musicians such as Ray Charles, Teddy Pendergrass and Al Green, with a Little Johnny Guitar Watson in there as well.”

Da je album snažan, kvalitetan i nevjerojatno izražajan to uopće nije upitno a kako i ne bi bio, kada ga prezentira ovakva ekipa: svima poznat Anson Funderburgh, izuzetan gitarist i producent, koji je Ramireza udružio sa Jimom Pughom (klavijature i orgulje), odličnom ritam sekcijom koju čine Wes Starr (bubnjevi) i Nate Rowe (bas), a tu su i uvijek sjajni The Texas Horns, koji izuzetno umješno drže te puhačke dionice i sve dižu na n-tu potenciju. I sam Anson Funderburgh svira gitaru u pjesmama dvama pjesmama.

Od 11 ponuđenih skladbi devet su potpuno autorske i pored njih tu su i dvije vrlo dojmljivo izvedene obrade!

Nekako se samo po sebi nameće sljedeća konstatacija: da bez obzira što nam Jose Ramirez dolazi iz Kostarike, njegova blues odrednica je itekako duboko usađena u njegovo glazbeno biće. Vrlo su zanimljiva njegova glazbena riješenja, pa sve zajedno samo je dokaz više kako ovaj mladić koji ima samo 32 godine i koji nam dolazi iz Srednje Amerike itekako zna svirati blues. Nema nikakve sumnje, Jose Ramirez spada u onu prestižnu grupaciju glazbenika koje tretiramo kao istinski zalog budućnosti i opstojnosti bluesa. Do sada Jose je svirao sa Buddyjem Guyjem, Ansonom Funderburghom, Janivom Magness, Markom Hummelom i Bryanom Leeom a to samo govori o njegovoj vrijednosti. A sve je otišlo na još višu razinu kada je ove godine na IBC-u ispred više od 230 bandova iz Amerike i cijelog svijeta osvojio drugo mjesto.

Do sada je nastupao u Europi, u Engleskoj, Španjolskoj, Nizozemskoj i Belgiji, dok se njegovi nastupi u SAD odnose na nastupe oko Srednjeg Zapada i Juga. Tu posebno treba izdvojiti dojmljive koncerte u Buddy Guy's Legends klubu i House of Blues u Chicagu. Jose Ramirez itekako zna što mu je činiti. I naravno, kao i mnoge glazbenike ovog trenutka je usporila pandemija Covid-19. No, nadamo se da će se vrlo brzo sve ovo stabilizirati i da će krenuti turneje i nastupi. To je ono zbog čega glazbenici sve ovo i rade. I sami glazbenici i publika gladni su nastupa, željni su da se vide i da pri tome svi zajedno uživaju i ugodno se zabave!

PREPORUKA:
Jose Ramirez nudi nam svoj nastupni album "Here I Come", koji će u vama potaknuti sve ono zbog čega zapravo volite ovaj glazbeni žanr. Blues nije umjetan, on se ne stvara iz neke umjetne tvorevine, potrebe i sl. Blues je životan, stvaran i potpuno prisutan tu među nama. A ako je takav onda jednostavno postaje dio nas koji ga toliko volimo i slušamo! Iskreno se nadam da ste i vi jedni od onih koji spadate baš u tu grupaciju poklonika ovog glazbenog žanra.

Više o svemu potražite na:
www.joseramirezblues.com
https://www.facebook.com/thejoseramirezproject/
www.instagram.com/joseramirezblues/
https://spoti.fi/2yA9PQr (artist)
https://blindraccoon.com/clients/jose-ramirez/

Popis pjesama:

1. Here I Come
2. I Miss You Baby
3. Gasoline and Matches
4. One Woman Man
5. Goodbye Letter
6. The Way You Make Me Feel
7. Three Years
8. As You Can See
9. Waiting For Your Call
10. Traveling Riverside Blues
11. Stop Teasing Me

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima