Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Ma, zapravo nema nikakve dvojbe, album "I'm Gonna Do What I Want!" će zasigurno ostaviti traga na vašem glazbenom biću. Izdavačka kuća 2 Jeff Music je točno prije tri dana i službeno pustila u slobodni opticaj ovaj nadahnuti glazbeni uradak izvrsne pjevačice Duffy Bishop.

Siguran sam da ovaj kratki raskorak nije značajnije poremetio ekskluzivnost ove promocije budući da u ovom dijelu Europe Duffy nije toliko afirmirana. No, vjerujem da će se mnoge stvari vezane uz njen rad i djelovanje u skorije vrijeme znatno promijeniti.

Dana 29. svibnja službeno je objavljen "I'm Gonna Do What I Want!", što je njezin već deveti studijski album, ali, eto, prvi nakon dugih i punih 5 godina od zadnjeg studijskog albuma. Duffy i ekipa zaželjeli su se rada u studiju, tako da su materijali vrlo nadahnuto izvedeni, ali i cijeli taj proces nastanka albuma u svojoj metamorfozi imao je zapravo sjajni, mladenački polet i zanos. To se naravno i osjeti na glazbenom sadržaju ovog studijskog albuma.

Inače, Duffy već punih 40 godina na vrlo dojmljiv način stvara i izvodi glazbu, koju je najbolje smjestiti u okvire roots music i americane. Nadam se da bolju i širu glazbenu kategorizaciju i određenje nisam mogao pronaći. Duffy i njezin suprug, gitarist i producent Chris Carlson na vrlo dojmljiv način eksponiraju svoje glazbene vizije.

Kao i mnogi drugi glazbenici Duffy i Chris ne vole da ih se etiketira, jer svojom glzebenom ekspresijom žele biti originalni i svoji i oni to zapravo i jesu.

PREPORUKA:
Svi oni koji vole snažne, istančane vokale i impresivnu gitaru ujedinjene i nadopunjujuće forme, svi oni koji su naklonjeni "old school bluesu", uz album "I'm Gonna Do What I Want!", istinski vjerujem, doći će na svoje. Ustalom provjerite sami je li Peter "Blewzzman" Lauro u pravu kada tvrdi: "Duffy showcases absolutely magnificent finesse, control, tone, range and an over outstanding vocal ability..."

Više o svemu saznajte na:
http://www.duffybishop.com
https://www.facebook.com/DuffyBishopMusic/

Popis pjesama:

1.I'm Gonna Do What I Want
2. Love Grown Cold
3. Sixty Nine Years Old
4. Must Be My Fault
5. You Don't Own Me
6. One Time
7. My Road Is Not Wide
8. Whistle Callin
9. New Song

(2 Jeff Music)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike