Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako se Kevin Johnson vratio u čikaški Delmark Records, iz te jedne od najstarijih jazz i blues diskografskih kuća ponovno u moje ruke dolaze njihova nova izdanja. "Live at Rosa’s" je objavljen 15. svibnja, a, eto, samo dva tjedna kasnije i vi se možete informirati što vam nudi poznati blues glazbenik Linsey Alexander.

Za one koji eventualno nisu upućeni, Linsey Alexander je rođen 1942. u Holly Springsu, s nekih dvadeset godina preselio se Memphis i tu zapravo počinje njegovo životno i glazbeno iskustvo. A počeo je tako što je počeo svirati ostavljenu gitaru u kući svojih roditelja, gitaru koju je ostavio čovjek imemom Otis. Ubrzo sreće svog omiljenog klavijaturista Rosca Gordona, kojem se istinski divi i pokušava graditi neku svoju karijeru. A tijekom 1960. seli se u Chicago, gdje radi u hotelu i paralelno nastupa na South Side sceni. Bilo je to mukotrpno i teško vrijeme, bilo je to vrijeme stalnih nastupa po malim, zadimljenim barovima praktički do rane zore. Ali svi znamo: ako svirate blues morate to prihvatiti kao realan i stvaran život. Njegov gitaristički rukopis pravi je primjer čikaške blues scene, gdje se i njeguje taj osebujni i osobit stil. Taj i takav stil ima široki dijapazon glazbenih kretanja i stilova od modernog soula, preko R&B do iskonskog hardcore chicago bluesa. Nema nikakve sumnje, Linsey Alexander spada među najvrjednije, najaktivnije glazbenike chicago blues scene. Vrlo inovativan gitarist, odličan pjevač i izuzetan zabavljač koji vas nikada neće razočarati.

A u ovih nadahnutih gotovo sat vremena, preko devet skladbi s albuma "Live at Rosa’s" Linsley će vas dotući svojim profinjenim, izvanserijskim bluesom u kojem se tako plastično čuje ta fascinirajuća svirka kako samog Linsleyja tako i pratećeg benda kojeg čine Sergei Androshin (gitara), Roosevelt Purifoy (klavijature), Ron Simmons (bas) i “Big Ray” Stewart (bubnjevi). Ova ekipa snimila je apsolutno poseban live album, koji će vam pokazati da je taj chicago blues itekako živ i prisutan na blues sceni, ali i u našim bićima i da ga velika većina nas itekako voli slušati.

U svojoj 70. godini života Linsey Alexander imao je svoj nastupni album za Delmark Recods i tek tada mnogi su po prvi put zajedno sa mnom otkrili ovog osebujnog, izrazito popularnog blues glazbenika. Svojim soulom obojenim vokalom, impresivnim gitarističkim bravurama Linsey plijeni pozornost, a devet pjesama nas vode na uzbudljivo putovanje na kojem se ludo provodimo, ali i učimo, a što je i najvažnije pri svemu tome nevjerojatno koliko uživamo.

Album je zapravo "strašan" podsjetnik na vremena snažnog procvata blues scene u Windy Cityju, ali to je i nevjerojatno bogat album koji nas usmjerava upravo prema tom blues izričaju.

PREPORUKA:
Svoje duboko određenje ka tradicionalnoj glazbenoj baštini Linsey suptilno pakira u moderna glazbena strujanja. On to čini tako jedinstveno i posebno da se naprosto morate oduševiti onim što čujete. Svakako provjerite!

Na kraju sam Linsey kaže: "I like my sound, and I try to get it all there together and make one thing. I hear a lot of guitar players all playing in the same-all trying to sound like somebody else. I don't want to be known for that. When you hear me, I want you know who I am. I'm still living; I still got a story to tell."

Više o svemu potražite na:
www.linseyalexander.com
https://www.facebook.com/pages/category/Musician-Band/Linsey-Alexander-815774611839681/
https://twitter.com/hoochieman
https://soundcloud.com/norman-roberts-4
www.delmark.com
Provjerite novu Delmarkovu stranicu: LIVE STREAMING!: http://events.delmark.com/

Popis pjesama:

1. Please Love Me/ B.B.King / Jules Bihari/5:28
2. My Days Are So Long/4:11
3. If You've Ever Loved A Woman/ Billy Myles/9:47
4. I Got a Woman /6:35
5. Goin' Out Walkin'/5:56
6. Somethin' 'Bout 'Cha/ Benny Latimore/6:33
7. Snowing In Chicago/5:35
8. Ships On The Ocean/ Amos Blakemore 8:47
9. Going Back To My Old Time Used/6:03
Sve pjesme su Linsey Alexanderove osim: # 1, # 3, # 6, # 8

(Delmark Records)

Diskografija:
Someone's Cookin' in My Kitchen, 2004/ Linsey Alexander, The L.A.B.B.
My Days Are So Long,2006/Hoochie Man
If You Ain't Got It (2010), Hoochie Man Music
Been There Done That,2012/Delmark Records
Come Back Baby (2014), Delmark Records
Two Cats (2017)/Delmark Records
Live at Rosa’s, (2020)/ Delmark Records

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima