Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prije svega, doista velika isprika Franku Roszaku i, naravno, samom Scottu Ellisonu što tek sada pišem svoj osvrt na njegov novi studijski album, "Skyline Drive", koji je Red Parlor Records objavila još 5. svibnja. Naime, jednostavno sam ispustio iz vida ovo odlično izdanje i doista se iskreno kajem što je tako ispalo.

No, kako se kaže, tko radi taj i griješi, a moje količine pristiglih materijala uopće nisu male, pa se tu i tamo dogodi upravo ovakav propust. Nije tu u pitanju sama ekskluzivnost promocije i prezentacije, već se tu radi o čisto fer odnosu između radijskih promotora, izdavačkih kuća, samih glazbenika i moje malenkosti, koja pokušava samo prosljeđivati informacije do većeg broja poklonika ovog glazbenog žanra.

Scott Ellison dolazi nam iz Tulse i već je to predznak da je uvijek u pitanju odlična "mjuza". Na sceni je već više od 30 godina i svakim svojim novim studijskim izdanjem Scott nam daje nove razloge da budemo uz njega i da ima podršku od svih, i publike, ali i glazbene kritike. Osobno, spadam u ovu prvu grupaciju i, naravno, time se itekako ponosim. Zašto? Pa razlog je samo jedan: sve sam zapravo učinio sam uz pomoć nekolicine meni bliskih ljudi, koji su mi usput dali neki savjet ili su me upozorili na nekog izvođača ili na neki album.

No, eto, sada, puno godina kasnije, znam da svi vi koji pratite Blues Corner, već dosta dobro poznajete Scotta Ellisona. Do sada sam dobro popratio što ovaj glazbenik radi i obradio njegovih pet prijašnjih albuma. A "Skyline Drive" je 8. svibnja objavila izdavačka kuća Red Parlor Records, dok svjetska promocija ide preko kalifornijske Frank Roszak Radio Promotion.

"Ellison is a prolific songwriter, and his work reflects influences from the British Blues Invasion, Motown, and Memphis rhythm and blues”, kaže Blues in Britain i zapravo je rečeno sve. Album sajno balansira između brojnih glazbenih stilova i snažno podupire sve što sam već ustvrdio.

Scott Ellison bio je doista anonimus na ovim prostorima, no do sada stvari su se drastično promijenile i on prelazi u onu kategoriju glazbenika koje svi traže i koji će vam svojom svirkom zasigurno uljepšati vaše slobodno vrijeme. Na najboljim temeljima moderne i tradicijske glazbe Scott je tražio svoju inspiraciju i svoj put ka uspjehu. Na tom putu najutjecajniji učitelj bio mu je legendarni i nažalost pokojni Clarence Gatemouth Brown. Njegova karizma i strahovita energija ostavila je doista velik trag na Ellisonovom gitarističkom rukopisu.

Tijekom devedesetih Scott je oformio svoj blues bend i krenuo je na trnovit i nimalo lak put ka uspjehu. Nastupao je kao predgrupa mnogim poznatim glazbenicima i bendovima (pokojni Joe Cocker, Roy Orbison, Bobby Bland, The Fabulous T-Birds, Leon Russell i Buddy Guy).

Istovremeno non stop nastupa i snima nekoliko zapaženih albuma, od kojih svakako moram istaknuti "Cold Hard Cash", "Live At Joey's", "Chains of Love", "Bad Case of the Blues", "Ice Storm", "Walkin' Through The Fire", "Elevator Man" te "Good Morning Midnight".

Ovaj novi album na tragu je prethodnih, no nekako se po meni izdvaja možda svojom većom raznolikošću i utjecajima i drugih glazbenih stilova i posebnom snagom i izražajnošću. U svim skladbama Scott sa svojim bendom prezentira svoj doživljaj bluesa, koji je izuzetno efektan i bogat. U bržim i energičnijim temama Scott i društvo praše izuzetno dobro, dok se u onim sporijima vidi i čuje sva raskoš njegova neosporna snaga i osobnost talenta. Vjerujem da će upravo ovim albumom Scott dosegnuti onu razinu afirmacije, koju imaju istinske zvijezde bluesa. Nije nikakvo čudo što Jeff Burger iz No Depression Magazine tvrdi: "His sandpapery vocals are compelling, but his consummate instrumental work is what had me coming back for more.”

Scott Ellison i bend albumom "Skyline Drive" stvorili su izuzetno dobru podlogu i ostavštinu, koju će vjerojatno koristiti mladi i nadolazeći glazbenici. Osim trajne kvalitete, posebno se izdvaja činjenica da je neupitna njegova vrijednost i u budućnosti.

PREPORUKA:
Scott Ellison svojim albumom "Skyline Drive" potaknuo je neka nova kretanja na blues sceni i zato se iskreno nadam da će vrlo skoro imati vrlo veliku ulogu na svjetskoj sceni. I Zato, ako već niste, što prije provjerite o čemu se radi!

“The shuffling rhythms cause us to jump up and dance around the room.

Guitarist Ellison’s new album kicks off with an infectious rocker, ‘’I’m Missing You’’, that features his searing lead lines snaking around jet-fueled rhythm guitars, and barroom piano.

The Tulsa, Oklahoma-based guitarist has assembled a tight band that is at home delivering jazz blues or blues rock." – Living Blues Magazine

Više o svemu saznajte na :
www.thescottellison.com
https://www.facebook.com/scottellisonband
www.linkedin.com/pub/dir/Scott/Ellison
https://myspace.com/scottellisonband
www.allmusic.com
www.redparlor.com
LABEL CONTACT: Steven Goff / Red Parlor: 203-286-7336/ Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. I’m Missing You (3:23)
2. Skyline Drive (4:38)
3. Something About You (2:32)
4. Obsession (3:23)
5. Coming Down From Loving You (2:52)
6. I’m All Wound Up (2:32)
7. Woman Got A Hold On Me (1:43)
8. Perfect For You (3:01)
9. Breath Underwater (4:21)
10. These Blues Got A Hold On Me (4:37)
11. Overwhelmed(3:19)
12. Lonely In Love (4:11)

(Red Parlor Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike