Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nije da sad nekoga preferiram, da se ova priča prodaje, da se osjeća neki novonastali štih i da baš ova priča dobije neku posebnu konotoaciju... "Quarantine Blues" je zasigurno jasna i direktna posljedična poruka ove trenutne situacije u apsolutno globalnom smislu. Naime, svi smo u istom kotlu, nitko nije pošteđen i nitko nema neke posebne privilegije i zato svi imamo iste šanse da budemo bolesni ili da budemo zdravi. Mike Zito je upravo u to vrijeme, krajem ožujka, objavio taj svoj novi album i njime je jednostavno dao svoju sliku, svoj originalni glazbeni pečat vezan uz sve ovo što prolazimo.

Ovaj put Mike Zito ide dalje, ide u doista malo drugačijem smjeru i kao da pokušava svima dati do znanja da je njegova glazbena priča itekako dobra, itekako snažna i osebujna i da cijelom kontigentu slušatelja i poklonika dobre glazbe daje istinsku i pravu "vibru".

Vraćajući se iz Europe u Ameriku, nakon što su otkazani svi nastupi i nakon 14 dana izolacije Mike i bend snimili su ovaj album. Da, glazbenici daju svoje viđenje i svoju sliku kako je to biti na neki način stigmatiziran i strepiti za sebe i svoju okolinu. U cijelom tom žaru glazbene borbe i silnoj želji da Mike i bend daju publici apsolutno "free" album došlo je do prave eksplozije istinskih osjećaja i na kraju sve to donijelo je za uzvrat da su zapravo apsolutno svi obožavatelji iz cijelog svijeta sve to itekako dobro i otvoreno primili i prihvatili.

Sam Mike jednostavno je ostavio po strani sve one diktate, pravila i neke odrednice i pustio je da cijelu ovu glazbeni "spiku" vodi srce. I što se dogodio… prava, istinska emocija, raspojasana i ogromna plavičasta vibra umotana u čvrstu rock formu sve nas je zatrpala i ostavila nas potpuno zatečene s vrlo začuđenim izrazima lica sa kojih cijelo vrijeme osmijeh nije silazio.

Matt Johnson, Doug Byrkit i Lewis Stephens glazbenici su s kojima Mike već godinama radi. Od 16. do 30. ožujka kompletni proces bio je zaokružen i gotov, spreman da svima bude utjeha i moćno sredstvo za borbu protiv ove pošasti 21. stoljeća. Mike je posebno ponosan što je i njegov sin Zach itekako pozitivno sve to prihvatio i što je znalački odradio glazbeni video spot, koji dijeli svu emociju ove pjesme" Don’t Let The World Get You Down". Mikeova suradnja s Tracii Guns u pjesmi "Don't Touch Me" urodila je nastankom još jedne uspješnice, koja će biti rado svirana na njegovim budućim koncertima. Uz Mikea Zita i ovaj put bio je njegov poslovni partner i izdavač Guy Hale s kojim je radio na tekstovima. Na kraju tu su i njihovi fanovi diljem svijeta, blues zajednica, ali i svi koji vole dobru "mjuzu" i koji su sve ovo snažno poduprli i pokazali koliko im je to važno i bitno!

PREPORUKA:
Najbolju će dati sam Mike Zito: "We will offer some very special opportunities for those who can give more and give this music to the world in return. We know it’s crazy right now and we don’t feel right begging for your assistance when those in more need may require help. So we wanted to offer you something special for your support. Something that is real and right now. We are musicians and that’s what we do, we create and perform music, so we will make music for you and anything in return will be much appreciated. God bless and please be safe!

We are hopeful that the end result here will be hours of new and wonderful music that can help us all come closer and ease some anxiety and give a little hope."

Ja sam IN i ja sam ZA, a vi?

VAŽNO:
Mike Zito udružio se s Nickom Mossom kako bi prikupio novac za blues glazbenike koji se nađu u velikim financijskim teškoćama zbog otkazivanja svih turneja zbog coronavirusa.

Projekt koji su postavili zove se "Paying The Blues Forward" - svi uključeni umjetnici snimit će pjesmu i besplatno je učiniti dostupnom javnosti. U zamjenu oni traže podršku svih, jer svaki mali doprinos pomaže.

Mike objavljuje redovna ažuriranja na svojoj GoFundMe stranici i popisuje izvođače koji su primili novac te koji se izvođač prijavio za primanje sljedećeg prikupljenog iznosa, nada se da će svakom bendu dati 1000 dolara kako bi pomogao da ljudi prehrane svoje obitelji. Ako možete donirati bilo koji novčani iznos, bili bi vam zahvalni.

Više o svemu saznajte na:
www.mikezito.com
https://www.facebook.com/mikezitomusic/
https://twitter.com/zitorox?lang=en
https://soundcloud.com/mikezitoofficial
https://www.amazon.com/Mike-Zito/e/B001LI2TL8/works/ref=ntt_mus_teaser?

Popis pjesama:

1. DONT LET THE WORLD GET YOU DOWN
2. LOOKING OUT THIS WINDOW
3. DON'T TOUCH ME
4. QUARANTINE BLUES
5. WALKING THE STREET
6. DARK RAVEN
7. DUST UP
8. CALL OF THE WILD
9. AFTER THE STORM
10. HURTS MY HEART
11. WHAT IT USED TO BE

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima