Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prije samo tri dana Shining Stone Records objavili su novi sudisjki album vrsnog čarobnjaka klavijatura Anthonyja Geracija, "Daydreams In Blue", uz globalnu radijsku promociju Rick Lusher Promotions.

Anthony Geraci doista više nije nepoznanica na ovim prostorima. Više puta sam promovirao njegove studijske radove, kako samostalne, tako i one nastale u suradnji s drugim glazbenicima. Sada Anthony nastavlja praksu prošlog izuzetno kvalitetnog i uspješnog albuma "Why Did You Have To Go". Stoga je na "Daydreams In Blue" Anthony u goste pozvao pjevača Dennisa Brennana, te gitariste Waltera Trouta i Monster Mikea Welcha, koji su potom albumu dali "ono nešto" i kao takvo publika je to itekako prepoznala.

Teško je ne čuti Anthonyjeve klavijature jer je snimio preko 50 tonskih zapisa s drugim glazbenicima, ali i kao originalni član Sugar Ray and the Bluetonesa i Ronnie Earl and the Broadcastersa. Kada se na albumu nađu ovakva blues imena, svi koji imalo drže do nekih svojih referenci jednostavno neće moći suzbiti sve ono što nam je ovaj studijski album u mogućnosti pružiti. Gostujući glazbenici u studiju žele stvarati opušteno, bez pritisaka i kada im je to omogućeno, njihova glazba će vam cvjetati pred očima i ušima!

I ovaj put ova prokleta boleština umješala je svoje prste; album je trebao još u travnju izaći, ali zbog pandemije koronavirusa album je izašao tek sada, 10. srpnja. Ovaj bostonski blues glazbenik okupio je sjajnu ekipu, ritam sekciju upravo iz Bostona: Jeffa Armstronga i Michaela Mudcat Warda.

Na ovom CD-u s 12 pjesama Anthony potpisuje 10 novih originala, po jednu skladbu napisali Dennis Brennan, Peter Wolf (J. Geils Band) i Troy Gonyea i klasični blues bend Earl Hinesa i Billyja Eckstinea ("Jelly, Jelly"). Cijelim albumom dominira Anthonyjev blistavi klavir, ali i ostali su se sjajno opustili i snimili doista dobar album.

Nema tu nikakvih osobnih pretenzija, glazbenici rade, snimaju, sviraju zajedno i daju se 100% u cijeloj priči… to se i čuje i osjeća. Posebno se ističe doprinos Waltera Trouta u pjesmi "No One Hears My Prayers", tu je i sjajni Monster Mike Welch, te izuzetni Dennis Brennan, istinski bostonski glazbeni heroj "roots music" čiji vokal i sviranje "usnjaka" love za srce i dušu. Više od pustih riječi govori upravo njegova pjesma "Dead Man's Shoes" .

Anthony i društvo imali su sve u svojim rukama, pa ovih 12 pjesama zvuče doista svježe, plesno, pjevno i da, uz njih itekako možemo dobro zabaviti!

Na kraju da zaključim: Anthony Geraci i ovakva sjajna ekipa ispunili su svoju zadaću i sada itekako snažno idu dalje.

PREPORUKA:
Anthony Geraci sa svojim bendom i novim albumom doista su osvježili svjetsku blues scenu. Provjerite zašto.

Više o svemu saznajte na:
https://www.anthonygeraciblue.com/
https://www.facebook.com/AnthonyGeraciBlue/
http://blueduchessrecords.com/
https://www.facebook.com/AnthonyGeraciBlue/videos/691962861347755/?t=2

Popis pjesama:

1. Love Changes Everything 4:52
2. Tomorrow May Never Come 4:10
3. No One Hears My Prayers 4:36
4. Daydreams Of A Broken Fool 3:26
5. Mister 5:08
6.Tutti Frutti Booty 3:09
7. Jelly, Jelly 6:27
8. Dead Man's Shoes 4:00
9. Hard To Say I Love You 3:22
10. Living In The Shadows Of The Blues 3:24
11. Crazy Blues-Mississippi Woman 4:32
12. Ode to Todd, Ella and Mike Ledbetter 1:11

(Shining Stone Records / Rick Lusher Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike