Blues Corner

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Dana 10. kolovoza u vlastitom aranžmanu Sam Joyner objavio je svoj album "When U Need A Friend", a uz radijsku promociju Frank Roszak Promotions.

Sam Joyner doista je prava i istinska legenda kada je u pitanju ova glazba koju volimo. Njegova glazbena priča ima snažne i iskrene konotacije i jednostavno takav pristup i prezentacijska forma brojnu publiku ostavlja bez teksta.

Glazba koju dobivamo ovim albumom istinska je proslava svih onih glazbenih stilova koji su učinili ovaj glazbeni sadržaj ovako izražajnim. Impresivni vokalni potencijal i apsolutno virtuozni klavijaturistički rukopis uz vrhunski prateći bend, dobitna su formula koja vodi do ama baš svakog slušatelja koji voli kvalitetnu modernu glazbu.

SunDaze, Spencer Williams i Pic Delmore glazbenici su koji rade uz Sama Joynera, no tu je i bend Bennyja Turnera "Jellybean" & Keiko, sjajna ritam sekcija i crno-bijele linije koje su odsvirale upravo njihove klavijature. Impresivna gitara Lil Ray Neala u pjesmama "Hard for the Money" i "Breaking Up Our Happy Home", Sue Ann "Lady Carwell" zadužena za sjajne aranžmane back vokala, Kevin Hayesu za žičane, puhačke i klavijaturističke linije, ali i svi drugi glazbenici svojim su angažmanom doprinijeli da album "When U Need A Friend" zvuči tako prpošno, zrelo, moderno i nadahnuto.

Budući da je Sam odrastao u Chicagu, sveprisutna je njegova povezanost s bluesom koji se izvodi u ovom gradu. Njegov spoj Chicago bluesa i izvornog Louisiana R&B-ja istinsko je nadahnuće, koje su prepoznali svi koji vole ovaj glazbeni stil. Svirajući s Larryjem Garnerom i Bennyjem Turnerom, Sam je svakako snažno učvrstio svoje glazbene stavove i težnje. To se i čuje na ovom albumu: od deset pjesama, devet je potpisao sam Joyner pa to nam i ukazuje na činjenicu da je njegov glazbeni potencijal itekako snažan. Uz svoje stare prijatelje i kolege glazbenike, Sam izvodi baš ono što voli i to mu doista nitko ne spori. A kako to čini? Sam Joyner svoju glazbu izvodi potpuno predano i nadahnuto s puno "feelinga", koji itekako dominira u svakoj odsviranoj noti.

PREPORUKA:
Svi vi koji volite kvalitetnu i modernu glazbu bez imalo strana i dilema slobodno možete posegnuti za albumom "When U Need A Friend" Sama Joynera i provesti ćete gotovo punih 46 minuta uz impresivan glazbeni sadržaj.

Teško je zapravo pisati bilo kakvu preporuku za ono što ima "glavu i rep", za ono što je dobro i kvalitetno. Jednostavno morate krenuti u slušanje ponuđenog materijala i tada ćete sve doznati i sve će vam naravno postati jasno!

No, svi mi koji slušamo albume iz svojih kolekcija itekako dobro znamo da je to zapravo i u pravilu uvijek ispočetka prava avantura, izazov koji se potom iz minute u minutu pretvara u nešto što postaje dio vas samih i jednostavno se infiltrira u vaše glazbeno biće.

Sam Joyner je u doista kratko vrijeme postao dio mene i potpuno se ugradio u moje glazbene težnje i zanimanje. A to je i mogao učiniti jedino svojom glazbom, svojim iskrenim pristupom i načinom prezentacije ovog glazbenog stila, kojeg toliko cijenim i uvijek mu se rado vraćam… a to je … B.L.U.E.S.

Više o svemu saznajte na:
www.samjoyner.com
www.facebook.com/samjoynermusic
www.instagram.com/samjoynermusic
www.twitter.com/samjoynermusic
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1.Onions Ain't The Only Thing (That Will Make U Cry)/3:29
2.Them Bluez /4:38
3.Hard 4 Tha Money /4:36
4. Breakin Up Our Happy Home/7:12
5. Nothin U Can Do About Luv/5:58
6. Natural Born Luvah/3:26
7. Goin To Chicago/4:05
8. Must Be Jelly/3:42
9. Sam Joyner In Tha Hause/4:25
10. When U Need A Friend / 5:02

(Samostalno / Frank Roszak Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje