Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Predstavljajući njen singl "How Many Times" uvjerio sam se da je njena glazbena snaga i energija neosporna. Njen vokal je doista posebna priča i čini mi se da će se cijela ova priča odvijati u smjeru upoznavanja svih vas s doista posebnom glazbenicom. Njezino ime je Dione Taylor.

Njen novi studijski album "Spirits In The Water" ugledao je svjetlo dana 11. rujna. Dione Taylor snažno je cijelu stvar pokrenula u vlastitoj režiji i uz svesrdnu radijsku promociju Sarah French Publicity.

Kao i puno puta do sada, Sarah French me iznenadila svojim odabirom klijenta. I da, ovaj puta se radi o klijentici, doista jedinstvenoj i posebnoj pjevačici, koja na čudesni način u svojoj glazbenoj ponudi i izričaju spaja brojne nam drage glazbene stilove.

Što se događa s bluesom i njegovim stilskim izričajem na albumu "Spirits In The Water"? Iz svake pjesme iz svake sekunde koja se provlači kroz nepunih 37' ovaj glazbeni stil izražava njene urođene sklonosti baš prema njemu. S druge pak strane, moderni aranžmani, moderno stilsko ozračje koje čujemo u pjesmama snažno nas upućuje na njenu sveopću glazbenu širinu i sklonosti.

Ključni kreativni suradnik na albumu "Spirits In The Water" je Joel Schwartz, koji je s Dione Taylor ko-autor i producent albuma i koji je dao snažan instrumentalni doprinos svojom svirkom gitare i drugih žičanih instrumenata. Ta suradnja započela je prije pet godina i samo se nastavlja i razvija i njih dvoje može se slobodno napisati sjajno se razvija.

Glazba je oduvijek bila važan i sastavni dio života Dione Taylor u životu. Kći pastora, rođena je i odrasla u obitelji koju opisuje kao "stvarno povezanu s vrlo bitnim elementima koje možte čuti u pojedinim pjesmama". Njena cijela obitelj pjeva i svira instrumente u crkvi kaže sama Dione, koja je orgulje počela svirati sa svoje pune 4. godine a čak punih 10. godina je provela kao glazbeni direktor i orguljaš u "The Shiloh Assembly Church (Apostolic)" u Regini.

Nakon što se prvi put probila na glazbenu scenu sa svojim debitantskim albumom "Open Your Eyes" njena karijera bila je doista izvanredna. Svojim nastupima na festivalima i koncertnim dvoranama širom Amerike, Kanade i Azije osvajala je publiku i stjecala brojne pokonike među ostalima tu su i predsjednik Sjedinjenih Država i kraljica Elizabeta II.. Nema nikakve dvojbe Dione Taylor je sebe postavila na mjesto koje joj s pravom pripada, a to je činjenica… da se radi o jednoj od najtalentiranijih glazbenica i pjevačica u Americi. I da… kao takva ili gledajući s te pozicije jasno je da se Dione Taylor afirmirala u potpunosti!

PREPORUKA:
Glazba Dione Taylor je dojmljiva mješavina je "rootsa", bluesa i Americane. S njom Dione nas dovodi na intrigantno i čarobno, tematsko putovanje kroz pjesme s pričama o mističnim istinama, rasizmu, ženskim pravima, nostalgijom za domom, ljubavi, slobodi i zapravo ona pjeva o stvarnom životu.

Kroz autorske pjesme koje sadrže intelektualnu dubinu i emocionalnu rječitost dolazimo do točke, kada je evidentno da se vaša pozornost neće poremetiti i da ćete u svakom trenutku htjeti ovaj glazbeni sadržaj čuti iz početka.

Raznolikost tonova i tempa na albumu "Spirits In The Water" zalog je da se pozornost slušatelja nikada ne pokoleba, niti naruši, baš suprotno… Dione Taylor snažno će vas osvojiti i u potpunosti svojim vokalom i glazbom odvojiti vas od vaše okoline.

Preporučam vam svakako ovaj album "Spirits In The Water" uz kojeg će vam slobodno vrijeme samo proletjeti i nećete se snaći, a već je glazbena priča došla do kraja.

Više o svemu saznajte na:
www.dionetaylor.com
instagram.com/dionetaylormusic
facebook.com/dione.taylor
twitter.com › thedionetaylor
itunes.apple.com/ca/artist/dione-taylor/201827559
www.aimbookingagency.com
www.sarahfrenchpublicity.com

Popis pjesama:

1. Water (3:54)
2. Workin’ (3:56)
3. Where I Belong (4:24)
4. Down The Bloodline (3:47)
5. One More Shot (3:37)
6. Spirit (4:28)
7. How Many Times (2:30)
8. Darkness (3:41)
9. Ain’t Gonna Let Nobody Turn Me Around (3:40)
10. Running (2:45)

(Samostalno / SF Publicity)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici