Blues Corner

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Rekao bih odmah na početku da nam 55 minuta čistog rock n' blues zadovoljstva dolazi s albuma ''Cosmic radio'' Dudleyja Tafta. Abum upravo danas, 2. listopada objavljuje izdavačka kuća American Blues Artist Group uz radijsku promociju memfiške Blind Raccoon.

Nema ovdje nikakve filozofije, ovdje trojka uzima instrumente u ruke i nema popuštanja, roka se sve u 16! Lagao bih kada bih napisao da mi ne paše ovo što čujem. Dudley Taft opravdava svoje korijene i nakon što je posložio svoju glazbenu nadgradnju odlučno grabi, gradi i razvija svoju glazbu!

U tome su mu nesebično pomagali bubnjari Jason Patterson (Cry of Love) i Walfredo Reyes Jr. koji ima dugačak popis bendova u kojima je svirao, a isti uključuju Santanu,Traffic, Steve Winwooda, a trenutno je bubnjar Chicaga. Basisti su Kasey Williams i John Kessler, kojeg možete čuti na dvije pjesme, ‘'Goin’ Away Baby'’ (njegova ideja je bila da napravi tu pjesmu) i ‘'The End Of The Blues'’.

Zapravo sjajno je što u bilo kojoj postavi trio funkcionira savršeno i u svakom trenutku možete čuti da ovi glazbenici imaju sve pod kontrolom i da stalno teže razvijati svoju virtuoznost i snažnu mješavinu apsolutno odličnih skladbi.

Dudleyja Tafta pratim već dugi niz godina i ono što odmah, bez imalo ustezanja mogu svima dati do znanja je činjenica da on svakim svojim novim albumom radi velike korake prema naprijed. Pored toga on napreduje u pozitivnom smjeru i ozračju i doista bi teško bilo naći neke konkretne zamjerke ovom što nam se nudi na novom studijskom albumu.

Svi glazbenici zrače silnom energijom a u svakoj pojedinoj temi daju doslovno sve od sebe. A na prvom mjestu je naravno Dudleyjeva gitara, koja će vas nositi i davati vam izuzetno puno razloga da se ovom albumu često vraćate.

S obzirom na godinu rođenja (1966.) samoga Tafta, zna se kakva je to bila glazba i zna se da je ona bila nezaobilazan dio njegove mladosti. Deep Purple, Allman Brothers Band, Foghat i ZZ Top. Na kraju tu je itekako izražen Dudleyjev otvoren odnos prema bluesu u onom tradicionalističkom formatu ali i prema modernom električnom, urbanom rock n' bluesu. Kao i svaki put, taj spoj ubrzo je dao odlične rezultate i već od nastupnog albuma pa sve do ovog novog. Taj spoj je usmjeravao Dudleyja prema tom svima nama izuzetno prihvatljivom glazbenom stilu.

Njegov gitaristički rukopis sadrži najbolje odlike majstora poput Jimmyja Pagea, nažalost pokojnog Garyja Moorea i nadasve sjajnog Joea Bonamassae. Ovaj gitarist iz Seattlea je tijekom godina svog profesionalnog rada izgradio izuzetno unikatni i svoj originalni glazbeni i gitaristički izričaj. Ta snaga, odrješitost, ta čvrstina i eksplozivnost nikog ne mogu ostaviti ravnodušnim, pa ni sam nisam nikakva iznimka. Shodno tome, i ovaj put radi se o beskompromisnom i ustrajnom radu (svirci), onoga što mnogi vole slušati a to je rock n' blues, a ako k tome ima još i predznak Texas, onda sve dobiva još jaču i sjajniju označenost. I da, nakon odlične i ubitačne nabrijanosti sam kraj albuma završava pjesmom ''I Will Always Love You'', koju Dudley izvodi uz pratnju klavira, a svakako još moram spomenuti i njegovu kćer Ashley Charmae, koja je upečatljivo otpjevala ''Relentless'', ali i prateće vokale na ovom albumu.

Album zvuči dobro i atraktivno, da će vam se od ovakvog blues-rocka naježiti sva koža i ova glazba, ovaj rock n' blues će vam jednako tako dobro protresti sve kosti. Osobno, držim da mu je to i glavna namjera i da ova glazbena priča jednostavno samo teče i kako se ide kraju albuma sve se snažnije pojavljuje ta doista nevjerojatna glazbena vibra ovog ''killer'' gitarista.

PREPORUKA:
Album ''Cosmic Radio'' Dudley Tafta pruža nam vrlo plastičan prikaz kako rock n' blues trebaju zvučiti u svom iskonskom značenju i ozračju. Naime, ta mješavina southern country rocka, texas bluesa, grungea, pa čak i nešto heavy rocka značajno usmjerava i označuje sve tonske zapise na albumu.

Više o svemu saznajte na:
www.dudleytaft.com

www.facebook.com/dudleytaftfanpage 
www.instagram.com/dudleytaft 
www.twitter.com/DudleyTaft 
www.youtube.com/dudleytaft 
blindraccoon.com/clients/dudley-taft/ Popis pjesama:

1. Cosmic Radio/3:25
2. Left In The Dust/3:52
3. The Devil/3:20
4. Goin' Away Baby/4:25
5. One In A Billion/8:08
6. The End Of The Blues/4:15
7. Relentless/4:25
8. Fly With Me /4:48
9. Hey Hey Hey/4:17
10. All For One/6:23
11. I'm A Believer/4:29
12. I Will Always Love You/3:19

(American Blues Artist Group / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiOpeth u Tvornici


Sharon Kovacs u Tvornici


Hard Place proslavio 12-i rođendan


Klasična hrvatska četvorka +2 u Splitu


Partibrejkers obilježili velikih 40 godina


2Cellos se u rasprodanoj Areni


Kings of Convenience na tvrđavi sv.Mihovila


Pips, Chips & Videoclips na Šalati


Urban&4 na Sunčanoj strani Prisavlja


Hélène Grimaud nastupila na Ljubljanskom festivalu


Hladno pivo nastupilo u Karlovcu


Pixies na Zagrebačkom velesajmu


Kries dobro „izgorio“ u solinskoj Gradini


Vatra i Urban&4 na Danima piva


Richard Bona i „napolitanska mafija“ osvojili Makarsku


Švedski desant na Abbaziu


Tame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje