Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

"Live from El Paso" objavljen je 9.listopada i dostupan je svima koji ga žele nabaviti i poslušati. Album potpisuje Laura Tate, pjevačica koja svojim "jazzy smooth" glasom dojmljivo iznosi ovih dvanaest skladbi. Album objavljuje izdavačka kuća 811 Gold Records uz svjetsku radijsku promociju memfiške promotivne kuće Blind Raccoon.

Album "Live from El Paso" svojevrsni je "live best of", a Laura Tate doista nema nikakvih problema i sjajno se nosi u svim skladbama s, doista, impresivnom ekipom pratećih glazbenika.Evo ih redom: Terry Wilson (bas gitara); Tony Braunagel (bubnjevi): Jeff Paris (klavir); Doug Hamblin (gitara); Lee Thornburg (trombon); Darrell Leonard (truba); Trumpet Joe Sublett (sax) i Teresa James (back vokali).

Laura i navedena ekipa pjesmama su dali neki novi život, novi zamah i izborom glazbenih stilova. Od jazza i bluesa do rocka i Americane, nema veze u svemu se Laura sjajno nosi i naprosto plijeni pozornost svojom osobitom, osebujnom i, nadasve, originalnom interpretacijom. Nema, zapravo, dvojbe Laura se nadahnuto i vrlo vješto nosi sa svojim skladbama kojima jednakom impresivno ispjevava i balade i sporije skladbe kao i brze, dinamične skladbe. Doista svaka joj čast!

Glazba Laure Tate je zasigurno obavijena plavom bojom, no pored toga još ju krase sjajni soul elementi te itekako čujno jazz ozračje. Naravno, takvu glazbenu podlogu ne može ispjevavati bilo tko. Za to treba imati itekako dobre, snažne reference, koje će vas svako malo oduševljavati. Laura uz prateći band zvuči doista impresivno, to joj se mora priznati. Kako se pjesme redaju tako taj sveukupni osjećaj i ozračje postaju intenzivniji i impresivniji. Ovo je već njen live album a Laura kao prava uzdanica glazbene scene Dallasa, TX ... to sve vrlo ekspresivno prezentira i pruža nam jasnu zvučnu sliku o čemu se ovdje radi.

Publika ju itekako dobro prihvaća, njene slušne izvedbe mogu percipirati doista svi. Priča ide malo gore pa dolje, osjeća se lagani i onaj potpuno određeni pristup prezentacijskoj formi. No, bilo kako bilo, jednostavno vas mora prije ili kasnije oduševiti taj njen vokalni pristup, ta opuštenost, uvjerenost i velika, velika sigurnost izvedbe.

Iako bijele puti u svom vokalnom izričaju ima sve ono što treba imati, kada je u pitanju izvođenje ovog glazbenog stila. Tim više sve je izražajnije i jače budući da se radi o vrlo složenom soul-jazzy -bluesu. Možete pjevati sve to, ali i primjerice tu je i upečatljiva obrada poznate "The Boys are Back in Town" - Thin Lizzyja. Nema sumnje veliki je to raspon i razlika. A ono što je najzanimljivije da Laura sve to s lakoćom prelazi i samo ide dalje! Ma, treba jasno napisati ..."kapa dolje"!

Album uživo Laure Tate, "Live from El Paso" itekako pokazuje ovu pjevačicu iz Texasa i njezine talentirane glazbenike u pravom umjetničkom svijetlu. Bogata, jedna nova dimenzija zvuka te njene kompletne glazbene priče, koja definitivno ima poruku.

Ovih 12 skladbi su upečatljiva mješavina starih, novih i originalnih pjesama a središnja figura je sama Laura Tate, koja je itekako stvarna, prisutna i vlada cijelom situacijom. Svojim glatkim i strahovitim glasom, poziva sve na jazz putovanje u kojem ćemo čuti jedinstvenu kombinaciju r'n'r-la ritam i bluesa, soula i naravno bluesa.To je putovanje ide kroz dobro zacrtanu rutu: iz nove ljubavi u istinsku strast i čistu ljubav, pa sve do potpunog kraha i raspada. No, nema razloga za tragediju, jer samo humor, opitmizam su ti, koji nas 'čupaju' iz svega... i zato samo naprijed, idemo dalje! Možda ćemo, ili barem netko od nas, pronaći neki novi pogled na ljubav, možda ćemo ju vidjeti potpuno novim očima. Tko zna?!

S druge pak strane, nema sumnje u studiju Laura je proizvela čudesnu kemiju i spojila facinantno svoj vokal sa osebujnim brass linijama i predivnim "backgroundom" klavira, tu je i izvandredna gitara i pumpajuća, nadahnuta i točna ritam sekcija. Nema dvojbe, albumom dominira nevjerojatna energija i vrlo ekspresivno naglašeni soul-jazzy -blues.

PREPORUKA:
Znam, teška su vremena, ali ako ikako možete potražite i nabavite ovaj album, korist će biti višeznačna. No, najvažnije je da se nakon preslušavanja albuma "Live from El Paso" Laure Tate baš vi, osobno dobro osjećate... tada je to pravi pogodak! Pitajte me kako se ja osjećam? Doista sjajno i izuzetno! Pozivam vas da provjerite zašto je to tako!

Drugi to čuju ovako: “With all the bases covered musically, Laura is free to pour herself heart and soul into what she does best. Whether it is soulful ballads, country love songs, rock and roll or torch songs that melt clear to the deepest part of your heart, she does it all and does it with power and a deep-felt passion.” Reflections In Blue

Više o svemu saznajte na:
www.musicbylauratate.com
www.facebook.com/ArtistLauraTate
twitter.com/LauraTateMusic
instagram.com/lauratatemusic
itunes.apple.com/us/artist/768731160 (artist)
spoti.fi/2Gu5MJ5 (artist)
www.blindraccoon.com/clients/laura-tate/
youtube.com/channel/UCkiWFhlo0YFEFNy9nS6v9cA

Diskografija:
Let's Just Be Real - Blues/jazz/rock songs with both soul and edge (2017)
I Must Be Dreaming - Blues/Americana music by songwriter Mel Harker (2016)
Blue Train - Country rock/jazz crossover with original, never-before-recorded works (2014)
Songs from My Suitcase - American standards from the 1930s, '40s & '50s (2013)

Popis pjesama:

1. No Place To Hide 3:53
2. I'll find Someone Who Will 4:35
3. The Boys Are Back In Town 2:39
4. I Need A Man 5:16
5. Hitting On Nothing 3:17
6. Can't Say No 5:00
7. Still Got The Blues 0:09
8. Nobody Gets Hurt 4:29
9. What A Way to Go 3:12
10. Cowboy Jazz 3:16
11. Big Top Hat/4:27
12. If That Ain't Love 4:17

(811 Gold Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike