Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zahvaljujući Betsie Brown imam doista veliku čast ekskluzivno vam predstaviti novi studijski album izvrsnog blues glazbenika Johna Nemetha, "Stronger Than Strong" kojeg upravo danas, 16. listopada, objavljuje Nola Blue Records uz globalnu radijsku promociju memfiške Blind Raccoon.

Johna već duže vrijeme pratim i, nema sumnje, čovjek ima impresivnu diskografiju, stalno radi, nastupa i svako malo iznenađuje svojom nevjerojatnom prezentacijskom formom. Pitanje je što slušatelja više inspirira, njegov akcentirani vokal, njegova nadahnuta svirka usnjaka ili kompletno glazbeno okruženje, koje svako malo ovog glazbenika lansira u sam vrh svjetske soul blues scene. Naime, John s jednakim žarom i snagom ispjevava soul, r&b i blues pjesme, čak voli da u njima pulsira onaj svima poznati funky ritam, ska ili neki drugi, nije važno… Glavno da se uklapa u ovu njegovu, doista senzacionalnu priču. Ma tko bi rekao da bi se u gradu Boise, u američkoj državi Idaho, moglo dogoditi da se netko oduševljava ovakvom "roots" glazbom i njezinim brojnim glazbenim smjerovima? Tko bi očekivao da upravo dječak koji se oduševljavao soul i blues velikanima i njihovom glazbom na kraju cijele priče bio taj koji je krenuo njihovim putem i to doista svojim impresivnim koncertnim nastupima i atraktivnim studijskim albumima. Brojna priznanja i nominacije i osvojene nagrade u raznim kategorijama, osobito kada je u pitanju BMA, to nepobitno potvrđuju.

Sve ono što nam nudi i ispjevava John Nemeth snažno govori o njegovom nevjerojatnom vokalu, koji pršti svojim vokalnim kvalitetama, tu je njegova jednako tako nevjerojatna artistička sposobnost svirke usnjaka.

Ovih 12 skladbi dovoljno govori o izražajnosti i istinskoj potenciranosti glazbenog idioma ovog glazbenika. John 2019. odlazi na turneju s bendom The Blue Dreamers, u kojem sviraju 19-godišnji gitaristički fenomen iz Philadelphije, Jon Hay, te istančana ritam sekcija Danny Banks (bubnjevi) i Matt Wilson (bas gitara). Ova ekipa uz sjajnog producenta Scotta Bomara (Bo Keys) snimila je već deseti studijski album "Stronger Than Strong" s kojeg se sjaji vrlo opsežan, direktan i snažan "southern swamp blues", doista, istinski užitak u ama baš svakoj pjesmi za istinske znalce ovog glazbenog stila.

Ma nema nikakve sumnje, na ovom albumu John i ova sjajna ekipa raspršuju ogromne količine pozitivnih vibracija, soul, r&b i blues nota, koje svako malo inerviraju vaše kompletno biće. Slušatelj ne može ostati po strani slušajući, kako ovaj potomak mađarskog useljenika izvodi ono što je daleko od njegovih korijena. Ali to nije razlog da njegovom glazbom ne odzvanja i sjaji sve ono najbolje što možemo čuti u ovoj američkoj glazbi. Vjerojatno je to razlog što je već sa svojih 18 godina vodio svoj bend, ali i što je radio i snimao s imenima kao što su Junior Watson, Anson Funderburgh i Elvin Bishop, prije nego što je postigao ovo što danas čujemo.

Nema nikakve sumnje, John Nemeth je istinski genij, čija glazba opija sve koji se upuste u ovu predivnu avanuturu slušanja njegovih studijskih materijala. Sudeći po ponuđenim nam materijalima John je itekako dobro oblikovao cijelu priču prije nego što je krenuo u studio.

Naime, album utjelovljuje sve ono što John određuje svojim radom. Album nosi jedinstven ugođaj i inovativnost, pokazujući ne samo Johna, već cijelu ekipu u najboljem svjetlu, daje nam nešto što se cijeni i to kao apsolutno najbolje u ovom žanru.

PREPORUKA:
Kada se na ovakav način sudaraju Johnov dojmljiv vokal i briljanta svirka usnjaka uz ubitačnu ritam sekciju i apsolutno fascinantnu svirku gitare mladog Jona Haya, onda sve ide na n-tu potenciju i postaje predmet za mnoga razmišljanja ama baš svih, i kolega glazbenika, publike, a bogme i službene kritike. Svi zajedno ostajemo zatečeni i osupnuti ponuđenim materijalom koji nam je dostupan na "Stronger Than Strong" izuzetnog Johna Nemetha i pratećih mu The Blue Dreamersa. Nabavite i uživajte!

A o svemu sam John kaže: "As I look out at my audiences, I see pure joy and radiance beaming from their faces. Music is such a powerful connection. It's what keeps me going. I live to see your love lights shine. Thank you for your continued support!"

Više o svemu saznajte na:
johnnemeth.com
johnnemeth.com/store
www.facebook.com/johnnemethfanpage
TW: www.twitter.com/Nemethmusic
IG: www.instagram.com/Nemethmusic
orcd.co/strongerthan
www.amazon.com/Stronger-Than-Strong-John-Nemeth/dp/B08FC1N899
music.apple.com/us/album/stronger-than-strong/1526621000
nolabluerecords.com
blindraccoon.com/
Booking by Intrepid Artists International intrepidartists.com/
www.youtube.com/user/NemethMusic

Popis pjesama:

1. Come And Take It
2. Fountain Of A Man
3. Sometimes
4. Throw Me In The Water
5. Chain Breaker
6. Bars
7. I Can See Your Love Light Shine
8. Deprivin' A Love
9. Work For Love
10. Guess Who
11. She's My Punisher
12. Sweep The Shack

(Nola Blue Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike