×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2007/11/30/bba.jpg, images/SGrecenzije/2007/11/30/bbam.jpg, Billy Boy Arnold - Dirty Mother, Left} Poznati harpista Billy Boy Arnold u suradnji sa Tony McPheeom & the Groundhogsima 16. travnja izdao je album Dirty Mother, isti je objavila diskografska kuća Music Avenue.

Billy Boy Arnoldu kao poznatom Chicago bluzeru nije bilo teško okupiti oko sebe interesantnu ekipu glazbenika. Budući da je duže vrijeme izbivao iz studija tek je 1993-će napravio veliki povratak albumom Back Where I Belong za poznatu bluz diskografsku kuću Alligator Records. Samo dvije godine kasnije snima još jedan sjajan album Eldorado Cadillac (1995) za istu izdavačku kuću i na taj način utvrđuje svoj status na bluz sceni.

Rođen je u Chicago a prvu poduku dobio je od legendarnog John Lee "Sonny Boy" Williamsona, koji mu je dao nekoliko odličnih i neprocjenjivo vrijednih lekcija i savjeta, kada je u pitanju instrumentalistička virtuoznost. Sve te lekcije i prijateljstvo kratko su trajale jer je ubrzo ovaj legendarni harpista ubijen.

Prošlo je dosta godina od njegovog velikog uspjeha kada je Billy Boy svirao usnjak na velikom hit singlu Bo Diddleyja iz 1955. Bo Diddley / I"m a Man za izdavačku kuću Checker. Čudni su ti diskografski putovi ovog velikog bluzera. Posebno je indikativno veliko vremensko razdoblje, između pojedinih izdanja koja samo dodatno zbunjuju one, koji ne poznaju razne diktirane poteze izdavačkih kuća uvjetovane ( jedino komercijalnom isplativošću i realiziranim profitom). Tim više objašnjiv je postupak poznate izdavačke kuće Stony Plain Records, koja je 2001. objavila album Boogie "n" Shuffle. To izdanje pokazalo je, da je Billy Boy još uvijek u punoj formi i da njegov bluz pršti od originalnosti, snage i atraktivnosti.

Album Dirty Mother donosi fascinantan sraz velike umješnosti Billy Boy Arnolda i ogromne količine ritmičnosti i energije Tony McPheea & the Groundhogsa. Cijelim albumom dominira narastajući intenzitet svake teme posebno, a tu se osobito ističu pjesme kao što su: Riding the El, Ah" W" Baby, Blue and Lonesome, Just a Dream i Catfish. Naravno i ostale pjesme su dobre ali ovih pet držim nekako najviše eksponiranim temama u kojima su Bill i društvo dali najviše. Naravno, ova klasifikacija je čisto subjektivno viđenje albuma i ne mora biti nikakvo mjerilo. Eventualno, može biti samo nekakva vodilja u orijentaciji kod preslušavanja ovog albuma.

PREPORUKA:
Album Dirty Mother Billy Boy Arnolda i Tony McPhee & the Groundhogsa oslikava trenutno raspoloženje samih glazbenika ali i njihovu jasnu određenost ka temeljim postulatima nekog glazbenog dijela.

Istina je da Billy Boy Arnold neprikosnoveno vlada svim poznatim tehnikama sviranja usne harmonike. Njegovo poimanje bluza dolazi iz Delte Mississipija a svoje korijene vuče kao da je tamo rođen. No, znajući da je Billy Boy rođen u Windy Cityju to još jače naglašava izuzetnu vrijednost, snagu i izražajnost albuma Dirty Mother. Ali, čemu puste priče i uvjeravanja, provjerite sami o čemu se ovdje radi.

Popis pjesama:

01. Dirty Mother
02. Don"t Stay out All Night
03. 1-2-99
04. Riding the El
05. Just Got to Know
06. Christmas Time
07. Wish You Would
08. Ah" W" Baby
09. Sweet Miss Bea
10. Blue and Lonesome
11. Eldorado Cadillac
12. Mary Bernice
13. It"s Great to Be Rich
14. Just a Dream
15. Catfish/Petway

(Music Avenue)