Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Drugi album iz serije "From The Vaults" Boba Corritorea koji ću vam predstaviti ima svoj "street date" upravo danas, 13. studenoga. Ovaj put to je album koji nam sjajno opisuje kako su surađivali izvrsni gitarist Kid Ramos i Bob Corritore. Razdoblje je dugo i proteže se kroz cijelo desetljeće. U tom razdoblju Kid Ramos i Bob Corritore surađivali su na četiri snažna studijska snimanja u Phoenixu od kraja 1990-ih do početka 2000-ih, a sada je pred nama, 'ajmo to tako kazati, dorađeno i pripremljeno izdanje.

U izvornom izdanju "Phoenix Blues Sessions" objavljen je u ograničenoj nakladi i sva zarada bila je namijenjena isključivo za medicinske tretmane Kida Ramosa. VizzTone Label Group sada su ovo izdanje dodatno posložili i uredili za komercijalno tržište.

Izdanje nam donosi neke od najuvjerljivih izvedbi gostujućih glazbenika čiju postavu čine: Henry Grayja, Nappy Browna, Big Pete Pearsona, Chief Schubuttie' Gilliame, Dr. Fish i Chico Chisma. Uz pomoć pratećih glazbenika Kid i Bob sjajno ispisuju što istinski glazbenici rade kada sviraju na studijskim sessionima. Da, nikako ne smijem zaboraviti istaknuti sudjelovanje još jednog izvrsnog blues gitarista, Johnnyja Rappa, koji svira u svim pjesmama i to čini tako dobro da svako malo slušatelja puca ona "blue vibra" od koje istinski poklonici bluesa ostaju jednostavno oduzeti, bez teksta.

Nema tu nikakvih diktata, nema tu niti jedne primisli o bilo kakvim pritiscima, o bilo kakvim "vi morate", ne, doista oni ništa ne moraju, oni su tu samo da sviraju i da uživaju u tome na koji i kakav način izvode tu glazbu koju toliko vole. A što nama preostaje osim da se opustimo i uživamo u "first class old school bluesu" .

Ova ekipa toliko iskreno i nadahnuto izvodi svoju glazbu da se to oseća iz doista svake note. Naravno, Bob nas ponovno časti s pjesmama koje su u njegovoj arhivi i koje nam putem serije "From the Vaults" jednostavno otkrivaju ranije nedostupne i neobjavljene bisere, koji itekako snažno djeluju na glazbena bića svih nas koji volimo ovaj glazbeni stil. Ovoj put Bob je istražio i iskopao četiri spektakularne do sada neobjavljene pjesme. Što reći osim: hvala ti, Bob, na svemu, a posebno na ovome što nam tako nesebično daješ!

PREPORUKA:
Ukoliko niste ulovili prvo izdanje, sada je prilika koju ne smijete propustiti. "Phoenix Blues Sessions" je drugi po redu iz dojmljive serije "From the Vaults" Boba Corritorea.

Jednostavno on mora postati, ako već nije, dio kolekcije svakog imalo ozbiljnijeg poklonika bluesa.

Više o svemu saznajte na:
www.bobcorritore.com
www.facebook.com/BobCorritore/
www.rhythmroom.com
www.vizztone.com
www.bratgirlmedia.com

Popis pjesama:

1. Aw Shucks Baby
2. Come On In
3. 24 Hours
4. No More Doggin’
5. I Held My Baby Last Night
6. Natural Ball
7. Mother In Law Blues
8. They Raided The Joint
9. Possum In My Tree
10. Baby Don’t You Tear My Clothes
11. Talkin’ Bout You
12. Snakes Crawls At Night

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiVelika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku


Završio 18. Samobor Jazz Festival


Bloody Island metal fest @ Punta Christo


The Doors Alive @ Boogaloo


Steel Panther+Florence Black u Tvornici


Izokrenuta Šalata i potpuno ispravno okrenuti Simple Minds


Pavel - kiši usprkos


Mastodon, Kvelertak i Baroness, energija, znoj i metal


Zucchero oduševio lisinski


Placebo + Jonathan na Šalati


Habib Koite nastupio na 4. Backstageu


Inciter predstavili novi album u Hard Placeu


Novigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.