Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Band The BluesBones nastavljaju svoju misiju promicanja bluesa. Dana 20. studenog izdavačka kuća NAKED objavljuje im novi live album "Live on Stage".

Ovaj belgijski blues bend neosporno se dokazao kao blues snaga kojoj svakako treba vjerovati. Znam da sada svi već znate da europska blues scena već odavno nije "mačji kašalj". Naime, ta i takva scena svakim novim danom već dugi niz godina vrlo snažno potvrđuje da ju treba itekako uzimati za ozbiljno i da je treba prihvaćati s puno respekta. Ne treba, u stvari, ništa puno pisati, dovoljno je, primjerice, poslušati sadržaj ovog live albuma, koji kroz svojih 12 skladbi u preko sat vremena priča doista osobitu glazbenu priču. U gotovo sat i 12 minuta ovaj bend, u sastavu: Nico De Cock (vokal), Edwin Risbourg (Hammond orgulje), Stef Paglia (gitara), Jens Roelandt (bubnjevi) i Geert Boeckx (bas gitara), će vas u potpunosti zadovoljiti po svim onim našim kriterijima kojima uvijek pribjegavamo kada preslušavamo albume.

Znam, mnogima su The BluesBones novo ime i baš zato, ako cijeloj priči prilazimo na taj način... mi direktno populariziramo ovaj glazbeni stil i promoviramo izvođače i bendove koji ga izvode. To što bend još, barem na ovim prostorima, nije stekao punu afirmaciju, nije neki veliki "bad", upravo zato ovakve promocije imaju glavni cilj da to promijene.

"Live on Stage" pokazuje vrlo plastično njihovu snagu i izrazite težnje da nitko ne bude zakinut, a ponajmanje njihovi fanovi i poklonici bluesa općenito, a da svi zapravo i jednostavno uživaju u njihovoj nadahnutoj svirci. Kao jedan od vodećih europskih blues bendova, The BluesBones garantiraju snažnu blues "furku".

The BluesBones bend se sastoji od iskusnih glazbenika, koji svirajući blues n'rock jednostavno tu svoju vibru isporučuju s vrlo direktnim, iskrenim osjećajima. Autorske pjesme variraju od blues rocka preko nježnih, osjećajnih blues balada, preko "swamp slidea" pa čak do hard rocka. Ovako široki glazbeni interes i vrlo plastično isporučeni i fuzionirani glazbeni stilovi donose im nevjerojatno veliku, raznovrsnu i brojnu bazu fanova.
Nakon njihovog četvrtog albuma "Double Live" iz 2016. godine, bend je osjetio potrebu da učini korak dalje. Shodno tome, njihov sljedeći, peti, album "Chasing Shadows" je, ako se malo dublje analizira, zapravo konceptualni album, koji dotiče mnoge i brojne probleme, prepreke i vrlo realne situacije u svakodnevnom životu. A sada, ovaj novi "Live on Stage", pokazuje kako je band napredovao u svakom pogledu.

Ovih 12 skladbi prezentiraju vrlo nadahnuti i zreli bend, koji na vrlo poseban, suptilan način istražuje brojne blues stilove i tome daje svoj originalni glazbeni izričaj. Baš takvim načinom otvorili su si put do široke platforme raznovrsne publike, koja im daje bezrezervnu podršku.

Ma da, ekipa na albumu "Live on Stage" pruža doista sjajnu live rock n' blues priču. Ta priča toliko je iskrena, toliko je snažna da doista nemam ni trunke zamjerke, doista nemam što prigovoriti. Ovaj bend tako nadahnuto izvodi ono što osjećaju i što je naprosto dio njih samih. Nema tu nikakvih zakulisanih igrica, tu se svi bacaju na glavu i 'drmaju' iz prve, što me posebno veseli. Momci ne filozofiraju, već uzimaju instrumente u ruke i kreću sa svojom svirkom i "furkom" i nije ih briga za ništa i nikoga.

Naravno, The BluesBones svojom doista velikodušnom pošiljkom žele su da ih još bolje upozna ovaj dio Europe i zato im doista treba zahvaliti. Nisu štedjeli truda i vremena i osigurali su dostupnost svoje dosadašnje kompletne diskografije. Naravno, ona će vam biti dostupna i predstaviti ću je tijekom ove godine, ali sada pred vama je ovaj zadnji live album, koji od strane oficijelne glazbene kritike dobiva samo pohvale i vrlo zanimljive recenzije.

Moj slučaj je potpuno drugačiji, kao što ste mogli primjetiti ovaj tekst dio je snažnih refleksija koje sam primio nakon preslušavanja, ovih 12 pjesama. Od prve do zadnje pjesme radi se o vrlo razvidnom, dinamičnom, efektnom rock n' bluesu gdje su sve karte na stolu i sve se zna! Pa tako, u brzim temama čujemo kako to ovaj bend praši sve u šesnaest, a onda u sporijim, laganijim pjesmama čujemo tu eksponiranu emociju, čujemo tu suptilnu svirku, gdje se naizmjenično nadmeću, vokal, gitara, orgulje uz ubitačnu ritam sekciju! Bend ima sjajni "groove" i "mojo", koji doslovno publiku, slušatelje bacaju na koljena... bravo! Namjerno neću izdvajati niti jednu pjesmu, poslušajte kompletni album i uvjerite se sami jesam li u pravu.

PREPORUKA:
Doista sam sretan što vam mogu napisati svoju preporuku za ovaj live album,. Ona otprilike ide ovako: Volite zabavu, volite plesati, volite biti uz voljenu osobu.. album "Live on Stage" belgijskog banda The BluesBones je odličan materijal upravo za sve to!

Više o svemu saznajte na:
www.thebluesbones.be
www.thebluesbones.com
www.facebook.com/thebluesbones/
www.instagram.com/thebluesbones/
twitter.com/thebluesbones
www.facebook.com/NAKED-1521406578182750/

Popis pjesama:

1. Find My Way Out
2. The End
3. Demon Blues
4. Going Down
5. A Better Life
6. The Witchdoctor
7. Betrayal
8. Sealed Souls
9. Romance For Rent
10. Cruisin'(FCC warning)
11. Psycho Mind
12. Whiskey Drinking Woman

(NAKED)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu