Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Reverend Peyton and his Big Damn Band slušam već dosta dugo i nisam ih prezentirao, ali ovim njihovim novim studijskim albumom, "Dance Songs For Hard Times", pružila mi se prilika koju jednostavno ne propuštam.

Iako je danas već 14. travnja, tih prošlih pet dana nije umanjilo ovu ekskluzivnu promociju, kako samog benda, tako i ovog njihovog novog studijskog albuma, kojeg je objavila izdavačka kuća Thirty Tigers - Family Owned Records uz svjetsku radijsku promociju Michelle Castiglie i njene promotivne kuće MACradio promo.

Ruku na srce, Reverend Peyton and his Big Damn Band slušam i oni me oduševljavaju svojom drugačijom izvedbom, daju nam neko svoje viđenje prfezentacije bluesa. Kombinacija svega i svačega, raznih glazbenih stilova, donosi nam dašak prošlosti i nosi tu svoju glazbenu priču vrlo samouvjereno i idu dalje bez obzira na sve. Sve to itekako utječe na publiku i doslovno ih mami svojom posebnošću i vizualnom zanimljivošću. No, pustimo to na stranu, pred vama je njihova atraktivna glazbena ponuda kojom doslovno ruše sve pred sobom.

Biti tako vintage, a biti tako moderan, doista je vrlo, vrlo teško postići. Ovaj trio doslovno će vas "razbucati" svojom glazbom. Nije nikakvo čudo što ovaj bend razvaljujje sve oko sebe.

Trio čine: Peyton vokal i gitara, “Washboard Breezy Peyton” na back vokalima, udaraljkama i ludo svira "washboard" (što bi mi rekli "rifljaču"), a tu je i odličan bubnjar, udaraljkaš i back vokal Max Senteney. I da, ovaj trio zvuči kao da ih je najmanje trideset. OK, pretjerujem, deset!

Činjenica da je album snimljen uživo, na magnetofonsku vrpcu, bez tehnikalija i u analognoj domeni doista će svakog potpuno obuzeti i predočiti vam vrlo efektno i plastično što troje ljudi mogu i kako mogu zvučati. Apsolutno nevjerojatno!

Naime, pred vama je neodoljivo zabavan i nadahnjujući album, koji svojim sadržajem zapravo pronalazi svjetlost usred mraka u kojem se trenutno koprcamo u nevjerojatnom događanju naših života u ovom 21. stoljeću u kome nismo ni sanjali da bi nas jedna ovakva boleština mogla doslovno potamaniti. Strašno, zar ne?! No, što je tu je i ne damo se!

Album je produciran od četverostrukog dobitnika Grammyja Vancea Powella pa se i taj glazbeni DNA doslovno proteže cjelokupnim procesom stvaranja i nastanka ovog doista izuzetnog albuma!

Osobno teško mi je odlučiti što je bolje, je li Peytonov vokal ili njegovo "ludo" sviranje gitare ili ubirtačni background svake pjesme. Ovdje blues doslovno leti iz svake note. Osobno, najubitačniji trenuci su kada Peyton sam pjeva i svira, vraća me u one albume kada su legendarni blues glazbenici nastupali i snimali sami, kada nije bilo nikakvih tehnikalija, već se igralo na onu foru ili znaš ili ne znaš i to je to!

PREPORUKA

Ovaj bend je nominiran za Blues Music Award u kategoriji za "Best Blues Rock Artist" i to je njihova već druga nominacija za ovu najprestižniju blues glazbenu nagradu. A Reverend Peyton and his Big Damn Band svojim novim studijskim albumom idu još jednu stepenicu više i dalje i jednostavno stalno nas drže u nevjerojatnoj glazbenoj klopci!

"Dance Songs For Hard Times" Reverend Peyton and his Big Damn Band vjerujem da će vas doslovno ODUŠEVITI! I stoga ne gubite vrijeme i što prije si osigurajte svoj primjerak ovog ODLIČNOG albuma.

Više o svemu saznajte na:
WWW.BIGDAMNBAND.COM
www.facebook.com/bigdamnband/
www.facebook.com/bigdamnband/
www.youtube.com/channel/UCIp11h1stVlXGnwtFNSfIaA/videos

Popis pjesama:

1. WAYS AND MEANS/3:38
2. RATTLE CAN /2:53
3. DIRTY HUSTLIN’/3:25
4. I’LL PICK YOU UP/ 3:17
5. TOO COOL TO DANCE/3:04
6. NO TELLIN’ WHEN/2:49
7. SAD SONGS /3:21
8. CRIME TO BE POOR/3.15
9. ‘TIL WE DIE/ 2:48
10. NOTHINGS’ EASY BUT YOU AND ME/2:50
11. COME DOWN ANGELS /3:12

(Thirty Tigers - Family Owned Records / MACradio promo)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike