Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Već sam naslov albuma "Spider In My Stew" Boba Corritorea & Friends govori nam sam za sebe zaista puno. Bob je do sada razvalio sve oko sebe. A sada njegova glazbena priča ide dalje, ide jače i agresivnije pokazati svima da je upravo on, Bob Corritore, nevjerojatan svirač usnjaka, koji sada sve svoje aktivnosti u studiju prepušta VizzTone Label Group, dok svjetsku radijsku promociju znalački odrađuje Amy Brat i njezina BratGirl Media.

Nikako nemojmo zaboraviti da Bob zasigurno nije tamo neki početnik, on na blues sceni djeluje već dugi niz godina i stalno je prisutan pri samom vrhu ove scene. A što se mene osobno tiče, Bob svojim usnjakom i vokalom na toj i takvoj sceni sigurno ulazi među moje favorite.

Naime, teško je uopće pojmiti s kime je sve svirao ovaj "harp wizard'. Ne, naravno da neću nabrajati ekipu ali već ovi njegovi gosti, prijatelji s kojima snima i radi, jasno nam daju smjernice o kakvom se sjajnom glazbeniku radi. Na ovom albumu svoj obol dali su: Sugaray Rayford, Lurrie Bell, John Primer, Alabama Mike, Diunna Greenleaf, Francine Reed , Johnny Rawls, Oscar Wilson, Willie Buck, Bill & Shy Perry, Bob Stroger, Bob Margolin, Junior Watson, Kid Ramos, Johnny Main, Jimi "Primetime" Smith, Adrianna Marie, L.A. Jones, Fred Kaplan i Doug James. Nema nikakve sumnje, Bob je uvijek volio svirati i razmijenjivati tu plavičastu sinergiju, ali i upijati i učiti od drugih. Nikada nije bio egocentričan, već upravo suprotno, želio je biti aktivni sudionik te svoje blues priče, ali samo kao odlična spona prema sjajnom blues ozračju.

Pred nama je album od kojeg će nam krv brže kolati, od kojeg će nam nutrinu bića grijati neka posebna toplina a kostima strujiti ona poznata hladnoća, koja zapravo izaziva sveopću ugodu. Blues znalci jako dobro znaju o čemu pišem jer to nam se često događa. Ovakve reakcije ne može izazvati nešto što nije dobro, što nema "ono nešto". Duboko u sebi nosim te neke znakovite vibracije, osjećaj da bi tako trebao zvučati pravi blues album i da, upravo takav album je pred nama.

Bob Corritore je glazbenik, harpist, koji je najprije samo slušao, a onda je krenuo u taj beskrajni plavičasti svijet u kojem danas ima itekako značajnu ulogu. Bob nije samo svirač usnjaka, on ima svoj klub, on je radio DJ i glazbeni producent. No, ako sve stavimo na stranu, ostaje njegova svirka usnjaka. Taj njegov prezentacijski stil u sebi snažno objedinjuje jedinstvene glazbene bravure Little Waltera, Juniora Wellsa i Jamesa Cottona. Naravno, velika stvar je upravo taj njegov originalni stil sviranja usnjaka. Svakako da je baš time Corritore stekao globanu afirmaciju. To je doista veliki uspjeh, kojeg se jednostavno mora respektirati i odati mu veliko priznanje.

S druge pak strane ovakav sudar generacija nevjerojatno oslikava svu veličinu, snagu i raskoš prezentacijske forme Boba i samih gostujućih glazbenika. Rezultat je pred vama, jedinstven i izvrstan album.

PREPORUKA

I zato, dragi moji, pred svima nama je apsolutno "tvrdi" i nadasve briljantni album tradicionalnog bluesa "Spider In My Stew", kojeg bez imalo ustezanja potpisuju Bob Corritore & Friends.

"Spider In My Stew" svojim sadržajem donosi istinski tsunami tradicionalnog bluesa, koji najprije samo nadire i to čini polako i postepeno a onda, kada postane visok preko 30 metara, samo vas poklopi i priča je završena!

Ovih 14 pjesama će vas pomesti svojom ekspresijom. Zato s "repeat" krećemo od početka i tako krug se stalno otvara i zatvara. Želim biti dio tog kruga. Želim da me poklopi taj veliki plavičasti val koji će me zauvijek odvesti u tu ' blue land' iz koje se jednostavno ne želim vratiti.

Više o svemu saznajte na:
bobcorritore.com
twitter.com/bobcorritore
music.apple.com/us/artist/bob-corritore/6480073 8
open.spotify.com/artist/0I1ooxdREQHLoUphm6uihH?si=PYKcIQOcTqivSIKD3JayQg

Popis pjesama:

1. Tennessee woman (feat. Oscar Wilson)
2. Big Mama’s Soul Food (feat. Sugaray Rayford)
3. Whatcha Gonna Do When Your Baby Leaves You (feat. Alabama Mike)
4. Don't Mess With The Messer (feat. Diunna Greenleaf)
5. Spider In My Stew (feat. Lurrie Bell)
6. Wang Dang Doodle (feat. Shy Perry)
7. Drop Anchor (feat. Alabama Mike)
8. Sleeping With The Blues (feat. Johnny Rawls)
9. Mama Talk To Your Daughter (feat. John Primer)
10. Why Am I Treated So Bad (feat. Francine Reed)
11. Soon Forgotten (feat. Willie Buck)
12. I Can't Shake This Feeling (feat. Lurrie Bell)
13. Look Out (feat. Alabama Mike)
14. I Shall Be Released (feat. Francine Reed)

()

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike