Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ovih niti 47 minuta provučenih kroz devet skladbi novog studijskog albuma doista impresivnog soul/blues glazbenika Clarencea Spadyja, "Surrender", ostavljaju vrlo upečatljiv trag na svakom tko posluša kako to izvodi ovaj izvrsni glazbenik. Album je 21. svibnja objavila izdavačka kuća Nola Blue dok svjetsku radijsku promociju odrađuje memfiška Blind Raccoon.

Lagao bih kada ne bi priznao da sam ponosan što me poznati ljudi, ali i oni koji tek trebaju afirmaciju diljem svijeta uvažavaju i šalju mi materijale i traže promociju. Danas imam punih 60 godina života i drago mi je što mogu bez imalo ustručavanja ustvrditi da se svaki put veselim kao neki mladić kada dobijem materijale od kojih mi zaista zastaje dah. A jedan od takvih je i "Surrender" Clarencea Spadyja i on je zapravo samo još jedan dokaz više koliko sam zapravo daleko od stvarne spoznaje bluesa.

Blues je zaista jedinstven stil, on ima svoje zakone, norme i standarde, on ima svoju ljestvicu, svoju tradiciju i svoj jedinstveni jezik. Kao glazbeni stil on je u svakom trenutku proslava pobjede dobra nad zlom, blues je višeznačan, ironičan, ponekad ciničan, prepun humora i vrlo, vrlo rijetko depresivan za slušanje. Uvijek kada sam u nevolji, kada sam neraspoložen, kada sam duboko razočaran, ja posežem za bluesom i on me uvijek vraća. I jednostavno ne dozvoljava mi da pokleknem i posustanem. Posebna priča je upravo soul/blues, koji u svakoj svojoj noti sve ovo prije još jače i snažnije naglašava i onta ta istančana prezentacijska forma samo ide naprijed i dalje i uopće se neke određene granice ne mogu postavljati!

I da, od prve milisekunde ovog albuma, moji osjećaji bivaju izraženiji, plavičastiji, oni samo postaju snažniji i izazivaju bezbrojne količine pozitivne energije i pozitivnih radosnih vibracija, budući da se radi o zaista kvalitetnom i nevjerojatno efektnom albumu.

Za ovakvo moje raspoloženje "kriva" je vlasnica Blind Raccoon, Betsie Brown, koja je uz Sallie Bengston jedina zaslužna što sada o svemu možete čitati a i čuti u radijskoj emisiji o čemu se ovdje radi. Istinski blues znalci ovo je za sve vas prava poslastica, specijalitet od kojeg tek rastu zazubice i apetit. Samo zaista probrani i detaljno informirani blues znalci mogu apsorbirati ovakav glazbeni sadržaj i u to uopće ne treba sumnjati.

O pjesmama uopće ne treba razglabati, već ih treba slušati u cijelosti, bez preskakanja kako bi se dobila prava zvučna slika. To samo ukazuje na činjenicu da blues glazba nema granica i da se prije ili kasnije može saznati i upoznati nekoga tko je na ovaj ili onaj način promovira, izvodi ili sluša blues diljem svijeta. Izdanja poput ovog albuma samo dodatno dokazuju koliko je blues u toj svojoj jednostavnosti i rasprostranjenosti itekako nov, svjež, nepoznat, raskošan, atraktivan i neizmjerno bogat.

PREPORUKA

Album nam ocrtava sve bogatstvo i kvalitetu samog Clarencea Spadyja, ali i pridružene mu glazbene ekipe koju čine doista sjajni glazbenici. S druge pak strane, svakako bitan dio leži u velikoj i neograničenoj umjetničkoj slobodi koja se jednostavno osjeća. Svakako provjerite i sami se uvjerite u istinitost ovo mog teksta. A osobno se nadam da nećemo dugo čekati na sljedeći studijski uradak.

Više o svemu možete saznati na:
www.clarencespady.com
www.facebook.com/clarencespadyband
www.instagram.com/clarencespadyband
amazon.com/Surrender-Clarence-Spady/dp/B08ZBRK51B
music.apple.com/album/id/1560252558
orcd.co/surrendersp
blindraccoon.com
www.blindraccoon.com/clients/clarence-spady
www.nolabluerecords.com
orcd.co/surrendersp
www.youtube.com/c/ClarenceSpadyBand

Popis pjesama:

1. If My Life Was A Book
2. Good Conversation
3. When My Blood Runs Cold
4. K-Man
5. Surrender
6. Down Home Blues
7. Addiction Game
8. Jones Falls Expressway
9. Pick Me Up

(Nola Blue / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike