Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pred nama je novi, drugi po redu studijski album definitivno najmlađe i najbrže rastuće blues zvijezde Christonea "Kingfish" Ingrama, ''662''. Album je objavljen prije samo tri dana pod okriljem čikaške Alligator Records, koja na neki način ovim izdanjem dodatno podebljava svoju značajnu obljetnicu, 50 godina rada, djelovanja i promicanja bluesa diljem globusa.

Christone "Kingfish" Ingram svakako je još jedno ''veliko'' otkriće i glazbenik koji u svojim ranim dvadestima itekako snažno i impresivno stvara i nudi nam definitivno sigurnu budućnost bluesa. U zadnje dvije godine ovaj korpulentni mladić ''odfurao'' je čak sedam najprestižnijih blues glazbenih nagrada BMA i to u doista najatraktivnijim kategorijama, a ove godine osobno držim da je kruna svega njegovo osvajanje BMA u kategoriji instrumentalist (gitara) i to u doista ''opakoj'' konkurenciji (Christoffer “Kid” Andersen, Laura Chavez, Junior Watson i “Monster” Mike Welch). Doista, ova konkurencija zaslužuje naš i svačiji drugi respekt. I da, nakon prošlogodišnjih pet kipića, sada je osvojio dva i to u kategorijama moderni blues muški umjetnik godine i već spominjanu nagradu u kategoriji najbolji instrumentalist. Da, to je taj mladić koji je sa svojih 22 godine života opasno posložio stvari i općenito gledajući uzeo je sve svoje stvari u ruke i krenuo je u ovaj glazbeni svijet. Uz podršku Alligator Records, Christonea "Kingfish" Ingrama čeka, nadam se, blistava budućnost i pred njim nema nekih značajnijih prepreka. Nekako se ne mogu oteti dojmu da njegova priča tek postaje i dobiva svoj pravi obol i značaj.

Christone ''Kingfish'' Ingram svojom svirkom gitare i vokalom osvojio je ljude, poglavito samog vlasnika Alligator Records, Brucea Iglauera. Sve što je potom uslijedilo već se našlo na njegovom nastupnom albumu ''Kingfish'', gdje je producentsku palicu u svoje iskusne i provjerene ruke uzeo Tom Hambridge i koji je, kao što mogu čuti, itekako dobro znao što treba učiniti da se iz momka izvuče najbolje. Sada Tom nastavlja svoj posao i Christona ''gura u vatru'', ali, naravno, pazi da se ne opeče jer to bi moglo biti pogubno za sve oko njega.

No, evo cijele ekipe: Christone “Kingfish” Ingram (gitara, vokali), Tom Hambridge (bubnjevi, back vokali, zvona), Kenny Greenberg (gitara), Bob Britt (gitara), Glenn Worf (bas), Tommy MacDonald (bas), Marty Sammon (klavir, Hammond B3, Wurlitzer klavir), Max Abrams (saksofon), Julio Diaz (truba).

Ove skladbe snažno su svjedočanstvo što može ovaj mladi blues glazbenik. A može doista jako, jako puno!

Od prve do zadnje pjesme Christone “Kingfish” Ingram je 100% u cijeloj priči i na svoj već specifični način vodi nas kroz album vrlo samouvjereno, snažno i poticajno. A njegova svirka gitare strašna je kombinacija utjecaja B.B. Kinga, Jimija Hendrixa i Princea. Teško da možete zamisliti kako to zvuči, no osobno samo ću vam poručiti da slušate album u cijelosti i vrlo brzo pred vama se otvaraju neka nova vrata a sami ćete itekako snažno osjetiti tu blues ''vibru''. A ta njegova glazbena priča sama od sebe se odmotava i postaje dio svih koji je slušaju. I OK, tek sada mi postaju potpuno jasne i razborite sljedeće izjave: ''Is Kingfish the future of the blues? One of the most exciting young guitarists in years, with a sound that encompasses B.B. King, Jimi Hendrix and Prince” (Rolling Stone) ili “Kingfish is the next explosion of the blues” (Buddy Guy).

PREPORUKA

Gotovo svi pripadnici njegove generacije žele biti reperi, malo je zapravo onih koji se žele okušati u bluesu. "662'' prikazuje Ingramovu žestoku, ujedno i gotovo sirovu i nadahnutu svirku gitare, duboki, "soulfistični" vokal i nevjerojatnu lakoću skladanja. U prezenatcijskom smislu Christone priča priče svojom gitarom, u kojoj kanalizira utjecaje starih majstora, ali i daje im svoju osobnost.

Skladbe jasno iskazuju njegovu osobnost i glazbenu nadarenost, i kao glazbenika i kao osobe koja je svjesna svega oko sebe i to jednostavno želi podijeliti sa svima nama. Svi oni koji su dio ove blues priče samo bi istaknuli i rekli bi: sjajno!

Nema nikakve dvojbe, što prije osigurajte svoj primjerak albuma i uživajte! A evo i zašto: “Christone ‘'Kingfish'’ Ingram is the future of the blues, singing and playing with edge, verve and vitality. Stinging guitar...sweet and melodic vocals.” (Guitar World)

Više o svemu saznajte na :
https://christonekingfishingram.com
AirPlayDirect.com/Kingfish
instagram.com/callmekingfish
facebook.com/callmekingfish
twitter.com/callmekingfish
https://smarturl.it/662album
Spotify: https://smarturl.it/662_KF

Popis pjesama:

1. 662 3:18
2. She Calls Me Kingfish 3:13
3. Long Distance Woman 3:29
4. Another Life Goes By 4:21
5. Not Gonna Lie 3:02
6. Too Young To Remember 3:52
7. You're Already Gone 3:27
8. My Bad 3:37
9. That’s All It Takes 4:46
10. I Got To See You 3:39
11. Your Time Is Gonna Come 5:13
12. That’s What You Do 3:24
13. Something In The Dirt 3:34
14. Rock & Roll (bonus track) 4:40

(Alligator Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike