Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

"Chris BadNews Barnes is the King of Hokum Blues... an elemental force", kaže Ian Patience iz Elmore Magazinea. I da, tu je, onako na prvu, ponajbolje opisano što vas čeka na albumu ''Bad News Rising'', kojeg upravo danas, 1. listopada, službeno objavljuje VizzTone Label Group uz svjetsku radijsku promociju BratGirlmedia.

Njegov blues je upravo ta snaga, ta komunikacija između njega i benda i publike, koja ima svoju svoju jedinu želju da se uz ponuđeni materijal dobro provede. Chris ''Bad News'' Barnes je u principu ''live'' izvođač kojem je pozornica drugi dom. Nakon odvaljenih više od 2000 kazališnih predstava s poznatom i priznatom čikaškom komičnom trupom ''Second City'', Barnes je sve te svoje sposobnosti, stručnosti i nevjerojatnu scensku ekspresiju jednostavno donio na blues scenu.

Na albumu nam se nudi 10 nevjerojatnih skladbi, koje su uhvaćene i snimljene u svom svojem snažnom svjetlu i ozračju produhovljene svirke i doista vrlo impresivne i nadahnute izvedbe Chrisa i benda.

Chris "Bad News" Barnes započeo je svoju karijeru u dobi od 17 godina, sa svojim prvim nastupom u "Terry Dunnes Legendary NYC Blues Clubu,Tramps", gdje će improvizirati originalne blues melodije na temelju prijedloga publike. S divljom svirkom "usnjaka"
Barnes je nastupao prije imena kao što su Koko Taylor, Pinetop Perkins, Big Eyes Willie Smith i Hound Dog Taylor, što samo njemu ide u prilog, jer svi mi jako dobro znamo što ova imena znače u našem blues svijetu.

Nakon uspješne glumačke karijere Chris se ipak vraća svojoj prvoj ljubavi "Hokum Bluesu". Hokum je posebna vrsta pjesme američke blues glazbe - to je raskalašena, šaljiva pjesma, koja koristi proširene analogije ili eufemističke izraze za stvaranje seksualnih aluzija. Hokum Blues popularizira se u vrijeme prohibicijske ere 1930-ih, a nalazi se u glazbi Tampa Reda i Big Billa Broonzyja. Na kraju, naravno da se samim time očekuje i dobra blues furka u kojoj se zapravo svi odlično i ugodno osjećaju. Uz znalačku produkciju Toma Hambridgea ova glazbena priča teško je mogla promašiti!

Uz Chrisa tu su i Tom Hambridge (bubnjevi, back vokali, tamburin), Pat Buchanan (gitare, usna harmonika), Tommy MacDonald (bas), Kevin McKendree (klavijature), Max Abrams (saksofon), Steve Patrick (truba) te Rachel i Sarah Hambridge (back vokali). Svi zajedno donose nam doista nevjerojatnu svirku, atmosferu i pravi plesni ugođaj. A upravo to su priče koje publika traži.

Ono što se nudi na albumu "Bad News Rising" vrlo je znakovito iz same playliste. Naime, očevidno je da nema mjesta za nikakve kalkulacije, samo dobar ugođaj, još bolja svirka i nadahnuta interakcija svih glazbenika uključenih u ovaj projekt a sve to potiče svirku koja je jamac nevjerojatnog glazbenog ugođaja.

PREPORUKA

"Bad News Barnes is in blues what Frank Zappa was in seventies underground sound. GREAT." - Vincent Zumel, radio-voditelj

I opet sjajna preporuka koja govori sve i ako ste dovoljno hrabri krenite i nakon samo 42 minute pred vama se otvara jedno novo plavičasto polje, koje samo za sebe govori ama baš sve!

Ne bih puno duljio već ću vas samo uputiti da svakako nabavite ovaj album i da mu se jednostavno prepustite!

Više o svemu saznjate na:
https://www.chrisbarnesnyc.com
https://www.facebook.com/chris.barnes.7583?fref=ts
https://twitter.com/badnewsnyc
https://www.instagram.com/chrisbarnes8586/
www.Vizztone.com
https://www.youtube.com/channel/UCIgS07Ij7iPJh3Q7Y4F_bmg

Popis pjesama:

1. You Wanna Rock /5:35
2. When Koko Came To Town/4:25
3. Quid Pro Quo/3:51
4. Cray Cray/4:49
5. Joni Mitchell/4:02
6. Chicks Dig Me/4:20
7. Creamy Caramel Cafe/4:35
8. Kettle Black /3:15
9. Texas Weiner/4:04
10. I Like Cleavage /3:31

(VizzTone Label Group / BratGirlmedia)

Yours bluesy,
Mladen Locar - Mike

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe