Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/01/10/harmonica red.jpg, images/SGrecenzije/2008/01/10/harmonica redm.jpg, Harmonica Red - I Was Born In Louisiana, Left} Kada sam prije 15-ak dana zamolio George R. Heard aka Harmonica Reda da mi pošalje primjerak albuma I Was Born In Louisiana za promociju i prezentaciju, moram priznati da sam nestrpljivo očekivao pošiljku, budući da sam znao da se radi o albumu koji je ušao među deset finalista za najbolji bluz album u vlastitoj produkciji. Ovaj album objavila je Red Nut Music / Paid Records.

Čim sam dobio album I Was Born In Louisiana, odmah sam krenuo preslušavati pjesmu za pjesmom i svakog trenutka moje oduševljenje bilo je sve veće i veće. Lijepo je slušati kako ovaj bluzer spaja ono što zovemo tradicionalni bluz i ove neizbježne moderne utjecaje. Slušajući album nekako sam stekao dojam da bi George R. Heard aka. Harmonica Red više volio egzistirati u ovom tradicionalnom bluz ozračju. Njegova izdavačka kuća Paid Records omogućuje mu da bira što će i kako će snimati, šđto je velika prednost, a Harmonica Red to zdušno koristi i rezultat je bio fantastičan.

Album I Was Born In Louisiana doslovno pršti od bluza koji Vas jednostavno mora osvojiti, a ekipa glazbenika koji Vam pružaju ovo neponovljivo iskustvu su:

George R. Heard aka Harmonica Red – vokali i harp
Donnie Pick - gitare
Jeff Mills – bubnjevi
Steve Rayburn – bas gitara
Al "Fish" Herring – klavijature
Sam Burton – piano
Allen Stroo – gitara
Mark Black – rub board u temi We"re Goin" To A Zydeco Party
Fish Aquarium Choir – kojeg čine: Mark Black, Hoppy Bennet, Suzy Quinn, Donna MacFarland, Harrmonica Red u temi We"re Goin" To A Zydeco Party

Kako se redaju pjesme, slušatelj osjeća kako taj bluz osjećaj raste i širi se svim porama tijela i prostora u kojem se sluša. Plavičasta izmaglica polako se skuplja i zauzima sve više i više prostora i tako jednostavno postajete dio cijelog obreda uživanja u bluzu koji postaje dio Vas i potom ga doslovno želite zadržati za sebe i ne prepustiti ga bilo kome. Sav taj predivni osjećaj ugode i zadovoljstva želite zadržati samo za sebe, jer zašto ga dijeliti s drugima; no to nije poanta bluza. Bluz kao i bilo koji drugi glazbeni stil traži da bude podijeljen što većem broju ljudi, stoga i sami bluzeri jednostavno šalju i dostavljaju snimljene materijale na što veći broj adresa, kako bi taj i takav bluz čulo što više ljudi. S druge pak strane čini se jako puno na promociji bluza, a to je i ono najvažnije da bluz čuje i zavoli što veći broj slušatelja. Albumom I Was Born In Louisiana bluz će dobiti još jedan značajan kontingent poklonika. A to je ono što me posebno veseli, jer znam da će na taj način veliki broj fanova ovog glazbenog pravca biti još veći i jači.

PREPORUKA:
Najbolju preporuku za ovaj album dao je izvršni direktor najpoznatije svjetske bluz diskografske kuće Alligator Records g. Bruce Iglauer koji kaže: "Lots of good variety of grooves, and the band sounds about the right amount of tight.... your playing is very good throughout...Overall, a lot to be proud of here and a good reminder to me of what a fine player you are." Ja u ovo uopće ne sumnjam, a vi ?

Više o svemu možete saznati na:
harmonicared.com
myspace.com/harmonicaredband


Popis pjesama:

01. I Was Born In Louisiana
02. Comin" Home Baby
03. We"re Goin" To A Zydeco Party
04. A Room With A View
05. I Got Love If You Want It
06. Wattermelon MAn
07. I Yi Yi
08. I Got Happiness
09. Mercy, Mercy, Mercy
10. Mathilda
11. New Suit
12. No ( More) Free Rides
13. Black Cloud

(Red Nut Music / Paid Records)


Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici