Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bongo Boy Records 27.kolovoza objavljuju album "This Is The Blues" meni naprosto nevjerojatne Shebae The Mississippi Queen. Ali, tko se zapravo krije iza ovog umjetničkog imena? To je izvrsna vokalistica Martha Brooker.

Da, znam, prošlo je dosta vremena, a ovaj album nije prezentiran. Jednostavno se tako dogodilo i nisam ga uspio predstaviti sve do sada, a prošla su puna dva mjeseca. No, kako se ono kaže, za dobre stvari nije nikad kasno!

Već od prve milisekunde svima je jasno da ovdje nema šale, The Mississippi Queen - Sheba sa svojim pratećim bendom "praši" istinski, stvaran blues, koji će vas svojom snagom i atraktivnošću bezuvjetno dići na noge. Naime, sve je to posljedica snažnih glazbenih previranja i samoizgradnje njenog originalnog i osobnog vokalno-glazbenog izričaja.

Činjenica je da u ovom dijelu Europe malo ljudi zna tko je Sheba – Martha. Ona je sestra bliznakinja Mary Brooker. Obje žive u Sunfloweru u državi Mississippi. Tu su rođene, odrasle i žive. Obje su slijedile očevu ljubav prema gospel glazbi i potpuno su joj se predale. Njihovo okruženje i glazbeni interesi, učenje, ali i prezentacijska forma dovela ih je do doista sjajnih vokalnih izvedbi. Nakon što ih je majka napustila tražeći bolje uvjete, ali i opcije za njihov budući život na Floridi, mala Martha, koja je tada imala samo 12 godina, u potpunosti se posvetila pjevanju i to je u cijelosti ispunilo njen život.

Kao i mnogi glazbenici prije nje, Martha je sve započela u crkvi. Naravno, to je doista sjajna prigoda da se upozna taj unutarnji svijet, da čovjek kroz pjesmu upozna i osjeti samog sebe. Stoga je njena vokalna modulacija doista vrlo impresivna. Ona se doslovno prolama iz njenog srca i duše, iz njenog grla, uz pratnju benda, uz njen opojni vokal, Sheba The Mississippi Queen potpuno će vas osvojiti.

Svi mi, koji volimo ovaj glazbeni stil, jako dobro znamo da je gospel glazba ishodiše mnogih glazbenih stilova. Gospel je glazba ohrabrenja koja će svakom čovjeku vratiti vjeru i uliti mu ogromne količine snage i volje za ono što vas čeka svaki novi dan. Blues je ono što će uvijek odgovarati svakom gospel glazbeniku, bez obzira što svira ili pjeva, jer upravo u njemu ima nevjerojatno mnogo dodirnih točaka.

I zato, ako volite Billie Holliday, BB-a Kinga, Ettu James,.. na izuzetno dobrom ste mjestu i nemojte nikuda dalje lutati i tražiti, tu ste... i to vam je to!

Kako je njena životna priča krenula 1953. godine i započela je u pamučnim područjima Mississippija niste ni mogli očekivati da Sheba izvodi bilo što drugo osim ovako iskrene, produhovljene glazbe. Stoga, ovih 12 skladbi vodi slušatelje na vrlo interesantno glazbeno putovanje koje će vas na svom kraju potpuno izmoriti. Biti ćete pozitivno umorni, biti ćete smoždeni tolikom količinom plavih tonova, koji su vas doslovno preplavili u više od 54 minute.
U njezinim pjesmama s novog albuma ima svega, ima boli, patnje, ali ima i veselja, plesa i doista dobre zabave. Nakon što se odlučila na izdanje novog albuma Sheba je to i učinila; naime, željela je jednostavno podijeliti akumulirane emocije sa širom publikom. Naravno, tu je uvijek prisutan čimbenik kako doći do publike? Treba otići u studio, okupiti ekipu koja će podržati ono što želite prezentirati, snimiti to, pronaći ljude koji će vas promovirati i na kraju, kada se sve to posloži, onako, odjednom, samo od sebe pred publikom, pred svima nama otvorit će se prekrasan svijet optočen plavičastim baršunom. U tom i takvom svijetu The Mississippi Queen – Sheba snalazi se k'o riba u vodi. Nema za nju nikakvih nepoznanica, ona suvereno vlada svojim glasom i njegovim mogućnostima i snagom. Taj strahoviti potencijal morate oprezno dozirati i usmjeravati, jer ako to ne činite, netko bi mogao stradati. O takvoj je snazi ovdje riječ!

Nema nikakve sumnje, Sheba sve više i više traži svoj glazbeni izričaj i počinje preuzimati kontrolu nad svojim životom, nad svojom karijerom i samom glazbom. Počinje skladati svoje pjesme i činiti to na način kako ona misli da to treba izgledati, zvučati i to nam, eto, nudi ovim svojim albumom.

Evo i ekipe koja je radila uz nju:

THE BLUESMEN:
Keith Caton (gitare)
Bill Story (klavijature)
Gary Pope (bas gitara)
Ernesto Pierson (bubnjevi)
Tu su i: Greg “Wolfman”- Schleitwiler (klavijature# 4-8-11) te Charlie Hubel (usna harmonika # 6-10-12)
Dok su album zajednički producirali: Ryan Williams, Keith Caton i Sheba Beck.

PREPORUKA

Bez ikakve sumnje, rođena da pjeva, Sheba the Mississippi Queen aka Martha Booker, snažno pokazuje da je tu s razlogom. Zato i album "This Is The Blues" vrvi brojim upravo ovim glazbenim stilom, koje itekako snažno prezentira kroz ovih snimljenih 12 pjesmama. No, ključni trenutak albuma je izuzetno upečatljiva, iskrena i osobna priča ispjevana u impresivnoj pjesmi "Blues Of My Soul#2". Na kraju krajeva, pjesmama Sheba ispjevava svoju životnu, ali i profesionalnu priču i prezentira nam svoj doista respektabilni album. I to je to, nema više i nema dalje!

A drugi to čuju ovako: Clear, understandable good songs and vocals, quite nice! - Bruce Swedien, Engineer of choice for Michael Jackson & Quincy Jones.

Više o svemu saznajte:
https://shebathemississippiqueen.com
https://www.facebook.com/ShebaTheMississippiQueen
https://bongoboyrecords.com
www.cdbaby.com
www.amazon.com

Popis pjesama:

1. I Felt Better - Sheba Beck/Keith Caton 4:48
2. No Good Ugly Man - Sheba Beck 6:26
3. I’m Through with You - Sheba Beck 3:55
4. Ride Me Sweet and Slow - Sheba Beck/Gar Francis 4:40
5. I Wanna Know - Sheba Beck/Keith Caton 5:09
6. Shuffling - Sheba Beck 4:11
7. Lied to Me - Sheba Beck 3:00
8. Queen of Your Dream - Sheba Beck/Gar Francis 5:01
9. Freakish Blues - Sheba Beck 3:29
10. Blues of My Soul #2 - Sheba Beck 5:28
11. Keeping What I Got - Sheba Beck/Gar Francis 4:06
12. Beg Borrow, and Steal - Sheba Beck/Keith Caton 3:50

(Bongo Boy Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiArtistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


fenomenalni rastur World Stagea u ranovečernjim satima


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu


White Lies na INmusicu


LHD - dokaz da glazba govori više od riječi


Malady Lane prekratko, ali odlično


Gogol Bordello razvalili Main Stage


Royal Blood nastupili na main stageu


Idles brutalno zagrijali za Killerse


Fontaines D.C. na INmusicu


Pomelo Chess Society žestoki u svakom pogledu