Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Marty Gunther (Blues Blast Magazine): "Ben Levin, a gifted young man with an old soul, is quickly becoming the standard bearer for a new generation of urban piano players. Just 21 and still in college, Ben’s already proven himself to be a world-class talent. This album features a set of eight timely originals and four tasty covers. The maturity and skill he displays here are just a hint of what’s ahead."

Bill Wilson iz "Reflections in Blue", tvrdi “Ben Levin is GOOD… Learning at the feet of established masters and from the greatest recordings of all time; he has a deep love for the instrument and for the music.”

"Slušajući stare, provjerene majstore crno-bijelih dirki i komparirajući ovim što nam nudi Ben Levin, on je u ČISTO ravnopravnom odnosu. To se ne čuje baš svaki dan! Znamo svi da se sve može naučiti i to stoji, ali za ono nešto, mora biti taj snažni "klik" kada se vaša glazba spaja sa vašim glazbenim bićem i diže sve… i glazbenika, i slušatelja i publiku... svi jednostavno dobijaju svoj dio… i to je tako "cool"." Mladen Loncar - Mike (from "Blues Corner", SoundGuardian.com)

Ove tri napisane i potpisane izjave, zapravo su dovoljne same po sebi i ništa više ne bi trebalo niti oduzeti, niti dodati kada se radi o glazbi koju nam prezentira Ben Levin. Ali to je napisano prije godinu, odnosno prije dvije godine i drago mi je da se ama baš ništa promijenilo nije.

No, pred nama je novi studijski album "Still Here", kojeg je 22. listopada objavila izdavačka kuća VizzTone Label Group, dok je globalnu radijsku promociju na sebe preuzela promotivna kuća BratGirl media.

Ako je na prošloj, 41. dodjeli BMA ("The 41st Blues Music Awards", najprestižnija glazbena nagrada kada je u pitanju blues glazba), upravo Ben Levin osvojio nominaciju u kategoriji (BEST EMERGING ARTIST ALBUM) - NAJBOLJI DEBITANT - ALBUM odnosno (Najbolji album izvođača u nastajanju): za svoj album "Before Me" (2019.) i tu se našao zajedno s albumima:

"Folie a deux" - Hudspeth & Taylora
"Kingfish" - Christone “Kingfish” Ingrama
"Spectacular Class" - Jontavious Willisa
"Through My Eyes" - John “Blues” Boyda

onda ta činjenica, svima nama koji volimo ovaj glazbeni stil, jako, ali doista jako puno govori i, naravno, znači. Ben Levin je glazbenik čija glazbena poruka jednostavno fascinira i pokazuje kuda ide ta njegova poruka unatoč njegovoj apsolutnoj mladosti i spoznaji da će ta njegova priča trajati još jako, jako dugo.

Sada nam ovaj 21-no godišnji mladić isporučuje takav "vintage" stil da se moramo zapitati nije li on reinkarnacija nekog, ili nekih, od legendarnih piano blues velikana, poput: profesora Longhaira, Fatsa Dominoa i Smileya Lewisa, Big Joea Duskina, Otisa Spanna, Pinetopa Perkinsa ili pak Henry Grayja? Jer, ruku na srce, ovo jesu neki od velikana piano bluesa, ali Ben definitivno ne kopira nikoga, on jednostavno svira svoj blues utemeljen na onome što, zapravo, dolazi iz njegovog svakodnevnog života. Ono što Ben svira i izvodi je njegov životni blues, njegova glazbena refleksija i nevjerojatni odraz njegovog umjetničkog bića. Sve to u njegovo glazbeno biće usadio je Benov mentor Ricky Nye i, stoga, svakim svojim novim studijskim albumom Ben nevjerojatno snažno i efektno pogađa i djeluje na sve ono što svima nama, koji volimo ovaj glazbeni stil, doista tako jako i puno znači.

Sve ono što čujemo itekako puno nam govori o glazbenom stvaralaštvu Bena i njegovog oca Arona Levina. Njihov blues je životan, originalan i nadasve jedinstven. To se čuje i osjeća u gotovo istom omjeru instrumentalističkog umijeća Benovog klavira i gitare njegova oca.
Ono što nam nudi ovaj mladi glazbenik, koji još nema niti 22-ije godine je naprosto nevjerojatno, on nam nudi glazbeni sadržaj kojeg možete čuti na albumima King Records i imenima kao što su: Wynonie Harris, Freddy King, Sonny Thompson, Little Willie John, Hank Ballard i Eddie "Cleanhead" Vinson. A to nije baš lagano blues "štivo" i, stoga, samo polako i oprezno krenite u ovaj nevjerojatni plavičasti svijet, koji svakom svojom novom blues sekundom postaje sve modriji i efektniji!

Kao i prošli put, Ben je producirao album sa svojim inženjerom, snimateljem Mattom Huenemanom, a sve su odradili snimajući uživo u staroj crkvi, kako bi se dobio taj poseban odjek – eho, kako god želite.

PREPORUKA

Pred svima nama je sjajni album "old school bluesa" koji je nazvan "Still Here", a potpisuje ga Ben Levin. Ako imate dovoljno "utakmica u nogama", slobodno krenite i jednostavno ćete se utopiti u tom bezgraničnom plavetnilu.

I na kraju, uopće me ne čudi što je Jim Hynes napisao: "Ben Levin is growing up before our very eyes. His relaxed vocals and stirring piano playing are not mimicked. He clearly seems born to do this. As strong as his first two albums were, this is his crowning achievement to date. And yes, he is just getting started."

A sve na kraju zaokružuje svojom izjavom Patrick Dallongeville (Paris-Move Magazine): "Ben Levin no longer just embodies the next generation, he is the new boss."

Više o svemu saznajte na:
https://benlevinpiano.com/
https://www.facebook.com/BenLevinPiano/
https://www.instagram.com/benlevinpiano/
https://open.spotify.com/artist/7JPxlItTC9DxZ7YwAOwLci
https://music.apple.com/us/artist/ben-levin/1464583578

Popis pjesama:

1. Love and Friendship 3:10
2. Still Here 4:10
3. That's The Meal 5:12
4. I Can't Stop It 1:10
5. Bad Idea 3:14
6. Please Let Me Get One Word In 3:59
7. Kissing At Midnight 3:17
8. Crown Jewel 3:18
9. Christmas Rain 3:16
10. Her Older Brother 3:03
11. I Wonder What's The Matter 2:28
12. I'm Your Essential Worker 3:34

(VizzTone Label Group / BratGirl media)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici