Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/01/14/vintage room.jpg, images/SGrecenzije/2008/01/14/vintage roomm.jpg, The Vintage Room, Left} Kada se spomene ime The Blues Experience, mnogima to ne znači puno, no oni koji su malo dublje zagazili u mulj Delte Misssissippija znaju da se radi o bandu kojeg vodi Alex Dixon, ali i opet to mnogima ne govori puno. No, eto da otkrijem o čemu se radi: album The Vintage Room snimili su The Blues Experience sa Cash McCallom, a isti je objavila izdavačka kuća Dixon Landing Music, 2007. godine. A sada da vas upoznam o čemu je ovdje riječ....

Alex Dixon rođen je 1975. i unuk je legendarnog bluzera Williea Dixona i naravno, unuk je krenuo djedovim stopama i to toliko odlučno i sa toliko izraženog osjećaja za bluz da to veseli sve one, koji vole ovaj glazbeni stil. Svi oni koji traže ono što su nekad izvodili i onaj sound koji su nekada imali bluzeri poput (Willie Dixona, Muddy Watersa i Howlin" Wolfa), to mogu naći u glazbi The Blues Experience. Sve se još dodatno pojačava kada im se pridružio još jedan poznati Chicago bluzer, gitarista i gospel vokalista Cash McCall. Upravo onnadomještava pokojnog Willie Dixona.

Ono što je velika i značajna posebnost je da su The Blues Experience sa Cash McCallom uspjeli dobiti sound, dobiti album, kojeg se ne bi posramio ni njegov pokojni djed. Alex Dixon sa svoje 32 godine ima zaista veliki teret odgovornosti na leđima, no on se vrlo uspješno nosi sa svim tim i svojim pristupom bluzu doslovno savladava sve prepreke i zamke, koje mu se stalno nameću. Jedno su priče da je sve to samo zbog pokojnog djeda, da on i njegovi dečki nisu baš nešto, da se forsiraju i tome slično. No album The Vintage Room pobija sve te zlonamjerne objede i zapravo pokazuje i potvrđuje upravo suprotno. The Blues Experience with Cash McCall albumom The Vintage Room doslovno svima pokazuju da je pred njima velika budućnost . A tko čini ovaj odlični bluz band :

Bill "Young Blood" Learned - gitara
Katy J.- gitara
Brady Wills – bas gitara
Vinnie Threats – bubnjevi

Alex Dixon sa svoje32 godine jedini je iz obitelji Dixon, koji je nakon svog djeda krenuo u glazbene vode i to u punom opsegu; on sklada, producira, aranžira i snima album, ako što je to nekada činio i njegov slavni djed, autor nekoliko legendarnih pjesma kao što su npr.: Hoochie Coochie Man, Back Door Man, Spoonful i I Just Want To Make Love To You.

Zbog svega narečenog nepobitna istina je da Alex Dixon spada u onaj segment bluz glazbenika, koji su neprocjenjivo blago i garancija su očuvanja bluz glazbe.

Album The Vintage Room snimljen i miksan je u Aaron Mason Bell Sound Studios u Hollywoodu.

PREPORUKA:
Album The Vintage Room, The Blues Experience i Cash McCalla dio je legalne ostavštine tradicionalnog bluza kojeg je njegovao legendarni Willie Dixon, a taj i takav bluz je zapravo povijest bluza. Alex Dixon sa svojim bandom i svojom glazbom prenosi me preko Atlantika u Chicago i njegove poznate bluz klubove iz kojih dolazi poznati sound Chicago Bluesa, koji sam nažalost čuo do sada, jedino putem određenih medija. Stoga, ako želite osjetiti taj feeling i ugođaj potražite album The Vintage Room odličnih The Blues Experience sa njihovim specijalnim gostom Cash McCallom i vjerujte nećete požaliti!
Više o svemu možete saznati na :
Popis pjesama:

01. Helluva Time
02. I Just Want To Make Love To You
03. Slice Of That Pie
04. Make A Fool Of Me
05. Gypsy Woman
06. I"m Ready
07. Catch Me Before I Go
08. Mama
09. Bring It On Home
10. One Touch
11. One Touch (Instrumental)

(Dixon Landing Music)


Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici