Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dana 20. prosinca Frank Roszak šalje mi album "Savage's Life", koji je objavljen još 3. listopada prošle godine od strane izdavačke kuće Ligthting In A Bottle Records uz svjetsku radijsku promociju kalifornijske promotivne kuće Frank Roszak Radio Promotions. Album potpisuje band The Sugar Roots.

Da, i meni je ovo jedan od prvih susreta s ovim bendom i njihovim nastupnim albumom. Naime, ovaj bend osnovao je 2021. godine u Portlandu Chad Rupp (vox, gitara,usnjak i klavir), a uz njega u bendu su: gitarist Jason "JT" Thomas, basist Timmer Blakely (Karen Lovely, Lloyd Jones) i bubnjar Chandler Bowerman (Ben Rice). Pored toga, učešće na albumu uzele su neke od legenda oregonske blues scene, poput imena: Lloyd Jones, Lisa Mann (2 puta osvojila BMA), IBC finalist Rae Gordon i BMA dobitnica Karen Lovely. Naravno, sve to nas upućuje da ovdje s ovim bendom doista nema šale i da ekipa praši izuzetno ekspresivni soul, funky, ritam i blues.

Što se tiče samog albuma, na njemu se kroz, gotovo, 46' izmjenjuju sjajne skladbe i daju nam obilje razloga za zadovoljstvo, a sva ta blues priča itekako ima utjecaja na sve one koji vole ovaj glazbeni stil i koji u njemu, jednostavno, uživaju.

Priznajem da su ove minute sjajno raspoređene i da u svakom trenutku imate samo obilje dobre, odlične glazbe, bluesa i sve što mu je blisko i srodno. Priča se samo valja, a ekipa praši svom snagom. Valja, primjerice, poslušati samo "Something Wicked This Way Comes" i sve će vam biti kristalno jasno!

S druge pak strane sam Chad Rupp vrlo izravno vam poručuje: "All the classic blues greats have played a part in what I play; however, my most revered influences are my Portland professors." I to je dakako itekako točno!

Na albumu se može čuti njihova vrhunska svirka, u kojoj nema nikakvih tajni, u kojoj se itekako snažno i s puno feelinga, osjeća sva njihova furka koja potom u konačnici potpuno ocrtava njihovu nadahnutu blues priču. Osim već spomenute, posebno su me dotaknule njihova verzija poznate "Rock 'n Me" Steve Miller Banda, apsolutno jedinstvena i prekrasna balada "Next To You", odlična "Havin' A Party", pumpajuća "Rain Checkin’", suptilna B.B.Kingovska "It's A Sin", slojevita s prekrasnim klavirom "Sweet Lovin' Daddy", a da bi cijela priča završila s izvrsnim boogiejem "1 4 5 Boogie", koji u svojih 7' i 10" mora zadovoljiti ama baš svakog tko voli da bend praši bez milosti i da vam ne da predahnuti. IZVRSNO!

PREPORUKA

Album "Savage's Life" The Sugar Roots svakako je sjajan nastupni album Chada Ruppa, koji u svakom svom segmentu pokazuje koliko su snažne te njihove blues konotacije i refleksije.

Odlična ekipa i izvrsni glazbenici snimili su i isporučili nam materijal uz kojeg će svatko vrlo ugodno provesti svoje slobodno vrijeme i uvijek će mu se rado vraćati.
Definitivno na albumu nalazimo nekoliko vrlo snažnih skladbi, koje će vas svakako osvojiti i, stoga, ako već niste OBAVEZNO potražite i nabavite ovaj album. Neće vas razočarati!

Više o svemu saznajte na:
https://www.facebook.com/pages/category/Musician-Band/Sugar-Roots-536959
BOOKING: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Nowhere Fast (4:01)
2. Havin’ A Party (4:13)
3. Savage’s Life (3:16)
4. Rain Checkin’ (4:03)
5. It’s A Sin (4:46)
6. Something Wicked This Way Comes (4:00)
7. Divine Fire (3:08)
8. Rock’n Me (4:26)
9. Next To You (2:51)
10. Sweet Lovin’ Daddy (3:06)
11. 1 4 5 Boogie (7:06)

(Ligthting In A Bottle Records / Frank Roszak Radio Promotions)

Glazbenici:
Chad Rupp (vokal; klavir # 3; gitara #2, 5 i 6; usna harmonika # 1 & 11)
Jason “JT” Thomas (gitara, back vokal)
Samuel Gendler (klavir/orgulje, back vokal)
Timmer Blakely (bas, back vokal, gitara # 9)
Chandler Bowerman (bubnjevi)
Lloyd Jones ( gitara # 4)
Johnny Wheels (harmonika; vokal # 6)
Chris Mercer (alto/tenor saksofon #4, 5, 7 & 10)
Joe McCarthy (truba # 4, 5, 7 i 10)
Lisa Mann, Karen Lovely, Rae Gordon, Melanie Owen ( back vokali # 3 i 8 )
Caitlin Dudley,Paula Empting (back vokali #2 Timothy James (back vokali # 2 i 4)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike