Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prije samo 11 dana ovaj mladi osamnaestogodišnji blues gitarist objavio je, u vlastitoj režiji, svoj prvi pravi album. Izdanje "Goin' Back" globalno radijski promovira Leen Velthuis preko svoje promotivne kuće ABIK Radio Promotions. E da, kako se zove ovaj mladić? On je Pierce Dipner.

Iako sam prije svega ovog preslušao njegov prvi EP, koji sadrži samo 4 pjesme i koji je, na neki način, pokazao da je tada petnaestogodišnji klinac dokazao da u njemu zrači ona iskrica koja se sada pretvorila u pravu, sjajnu iskru iz koje zrači ono što svi mi koji volimo blues priželjkujemo. Nije pitanje ni godina, niti instrumentalne umješnosti, nije u pitanju i kvaliteta, već se ovdje radi o ukupnom pristupu glazbi koja svakako nije za očekivati za tako mlade osobe. Očekivali bi svi da, ipak, većina mladih Amerikanaca sluša nešto sasvim drugo i da se ne vidi u rock n' bluesu. Zato su ovakvi "klinci" pravo bogatstvo i oni moraju biti predmet našeg zanimanja jer su, globalno gledajući, rijetkost.

Priča se razvija već 2018. Pierce ima svoj prvi bend s kojim nastupa i 2019. objavljuje ovaj svoj nastupni EP. Potom, na samom početku ove nove godine, Pierce objavljuje svoj prvi pravi studijski album, izdanje "Goin' Back" i onako, na prvu, odmah ću vam napisati: momak se nema čega sramiti!

Pierce Dipner (gitare, vokali), Joe Munroe (klavijature), Blaise Lanzetta (bubnjevi), Arnold Stagger (bas), Rick Matt (sax), JD Chaisson (truba) i Reggie Watkins (trombon i puhački aranžmani) je ekipa koja nam je isporučila ovaj album i, naravno, zahvaljujući Leenu priča odmah dobiva na važnosti. Naime, cijela stvar se vrlo ozbiljno zakotrljala i samo traži plodno tlo. Došavši u moje ruke to tlo je itekako plodno i tu će uz pravilnu njegu i tretman biti puno lijepih plodova, koje potom samo treba ubrati i pravilno skladištiti i stalno konzumirati.

10 stvari posloženih u 40' znakovito će svima pokazati da ovaj mladi blues gitarist i pjevač, mladi glazbenik, itekako zaslužuje svu moguću potporu i da ga jednostavno treba gurati da što prije dođe na onu razinu koju zaslužuje. Sve je bilo kako treba i Pierce je trebao biti na ovogodišnjem IBC-u, ali zbog ove proklete boleštine i ova velika i značajna blues manifestacija ponovo je otkazana pa sada cijela priča dobiva neku drugu dimenziju. Osobno, držim da uz mogućnost nastupanja ovaj će momak vrlo brzo svima pokazati da tu nije samo tako, bez veze. Baš suprotno!

Ovih deset stvari, od kojih su 7 originala i 3 obrade, jasno ukazuju da Pierce itekako ima izraženu stvaralačku crtu! Na album se samo nižu skladbe koje vuku korijene od klasičnog bluesa do modernog rocka. Pierceova svirka gitare varira od promišljenih, čistih i preciznih tonova i pasaža do prljave, naglašene svirke gitare ili cigar-box gitare. Pierceova vokalna prezentacija je nevjerojatno snažna, emocionalna i zrela za njegove godine. Što će se, naravno, tijekom godina itekako razvijati i nadograđivati. Sjajna ritam sekcija odličnog groovea, pumpajućeg basa, tu je i osebujni klavir i sjajnom puhačkom sekcijom. Svi preduvjeti su tu i stoga, ekipa doslovno praši sve u 16!

Sve to rezultira izuzetno ekspresivnom svirkom i zove nas da što prije potražimo i poslušamo u miru kompletni album!

PREPORUKA

Goin’ Back Pierce Dipnera apsolutno preporučam svima, i onima koji su tek otkrili blues, kao i onima koji su tu već jako, jako dugo vremena. Ubacite ga u vaše uređaje stisnite tipku "play" i uživajte!

Više o svemu saznajte na:
https://piercedipner.com/
https://www.facebook.com/piercedipnermusic/
https://www.instagram.com/accounts/login/
Video: https://www.youtube.com/channel/UCbEnaeoQjbtaWPxFJQvG5oQ
https://piercedipner.com/videos

Popis pjesama:

1. Fools Gold 2:54
2. Higher Ground 5:59
3. Empty Bed Blues 3:40
4. Nobody But Myself To Blame 4:37
5. Tore Us Apart 5:43
6. Goin' Back 4:57
7. No Half Steppin 3:45
8. We're Not Leaving 2:37
9. Wont U Come Home 3:31
10. Memphis In The Rain 2:22

(Samostalno / ABIK Radio Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku