Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Prošla su tri dana od kako je album "Healing Kind Of Blues" objavljen preko Sandwich Factory Records, a do mene je došao zahvaljujući Leenu Velthuisu i njegovoj promotivnoj kući ABIK Radio Promotions. Sve to potpisuje sjajni bend Val Starr & the Blues Rocket.

Od 21. siječnja do danas album sam izvrtio više puta i budući da već poznam Val Strar i bend Blues Rocket, sada sam slušao kako teče njihova evolucija i razvoj od zadnjeg albuma i zaključak je sljedeći: i Val i bend doživjeli su snažnu progresiju u svim segmentima.

Na kraju cijele "storije", album “Healing Kind of Blues” nije samo njihov šesti album po redu, već se radi o albumu na kojem Val Starr prezentira doista odlične skladbe popraćene još efektnijim tekstovima kojima zapravo ova ekipa odaje počast ovom glazbenom žanru.

Uz sjajnu glazbenu podršku svog benda i uz nadahnute specijalne goste, poput Debre Power i njene omiljene blues violinistice, Ilane Katz Katz, Val nam donosi album koji sjajno zvuči, nevjerojatno je zabavan i, koliko je promišljen, toliko je opušten, pun ne skrivenih emocija!

Val Starr (vokali, ritam gitara), John Ellis (bas, slide gitara), Tim Brisson (gitara) Frankie Munz (usna harmonika) i Paul Farman (bubnjevi), čine ovu ekipu glazbenika koji su nam kroz 12 pjesama pokušali prezentirati i dati svoje viđenje prezentacije ovog nimalo laganog niti jednostavnog glazbenog stila.

Da, onako na prvu, rekli bi svatko može svirati, pjevati i općenito izvoditi blues. No, kada priča krene, onda polako na površinu počnu izlaziti ovi i oni problemi. Mnogi se često teško mogu suočiti s činjenicom da će tako iskreno, zdušno i 100% izvoditi blues, kao što to čine Val Starr & The Blues Rocket, a što se, primjerice, najbolje očituje u pjesmi "Slow Blues Grinder". Upravo iz toga razloga Val Starr & The Blues Rocketsima pridružuju se neki od najpoznatijih glazbenika Sacramenta, kao što je. primjerice. Todd Morgan (Todd Morgan & The Emblems) na orguljama.

”As always I am humbled and proud to be a female blues singer/songwriter, lending a voice to women through my songs”, tvrdi nam pjevačica Val Starr. Bonnie Raitt, Janis Joplin, Debbie Davies, EC Scott, Deborah Coleman samo su neke od glazbenica koje su ostavile svoj osebujni glazbeni pečat na Val. Da, daleko je to od bilo kakvog kopiranja, radi se o znalačkoj uporabi različitih glazbenih varijacija na istu prezentacijsku formu. I tu,ponovo moram istaknuti jednu skladbu, "Healing Kind Of Blues", u kojoj se tako suptilno nadopunjuju Valin snažan i upečatljiv vokal i doista odlična svirka benda. Naime, uopće nije nikakvo čudo što sam tek sada na ovom šestom albumu u cijelosti apsolvirao rad Val Starr & The Blues Rocketsa. Ma tko bi sve to pratio, no ovaj bend nam prezentira samo dio glazbene scene u Kaliforniji, a gdje je tek sve ono ostalo. To je jednostavno toliko veliko područje i širina da je nemoguće sve znati i pratiti. Zato se svako malo razveselim kada čujem ovako nešto sadržajno i dobro i neka to ova pjesma koja upravo ide "Ridin' That Memphis High" i potvrdi. Tu je i izvrstan slow blues "Don't Love 'Em", kao i vrlo upečatljiva rock n' blues skladba "Get Over It".

Nema nikakve dvojbe, supružnici Val Starr i John Ellis duboko su zagazili u ove vode i tu itekako dobro "plivaju". No, naravno, ništa nije palo s neba, već je sve to zasluženo napornim radom, stalnim nastupanjem i težnjama da svaki dan budu sve bolji i izražajniji. Val Starr & The Blues Rocket objavili su svoj prvi album "Cool Ride" 2012. godine. Isti je dobio vrlo povoljne kritike. Dvije godine kasnije objavljuju "Blues Away", a prošle godine objavljuju svoj treći album "Woman On A Mission" i tako redom, a da bi, eto, ove godine objavili ovaj svoj šeti album. Ova diskografska progresija benda ide zahvaljujući njihovom talentu, predanom i napornom radu i poznavanju glazbene pozadine i svega onoga što ide uz ovaj showbiz. Da, morate znati to su itekako važne stvari. Val to najbolje zna, jer je radila upravo sve te poslove vezane uz promociju i zna koliko je to važno i bitno.

PREPORUKA

Kao preporuku albuma "Healing Kind Of Blues" Val Starr & The Blues Rocketa želio bih navesti dio poruke koju mi je napisala i poslala sama Val Starr: "Dear Mike, The blues is music we all love to the bone. It’s the type of music that evokes a wide range of emotion and is very personal to each and every listener."

Ova rečenica u sebi sadrži svu onu bit i važnost koju moramo uvažavati. To činim svaki dan i svaki puta kada je na mom stolu novi album koji čeka da vam ga prezentiram.

Na kraju Val završava sve na sljedeći način: "I am extremely passionate about my 6th original blues CD and believe it contains some of my best compositions to date. I love singing and writing the blues and feel blessed to be a part of this amazing blues community. Once again, thank you for helping to keep new blues music alive." Blues on, Val Starr (Val Starr & The Blues Rocket)

I da, upravo to i činim!!!

Više o svemu saznajte na:
www.Valstarr.com
https://www.facebook.com/val.starr.12
www.valstarrandthebluesrocket.com
www.facebook.com/valstarrandthebluesrocket
www.reverbnation.com/ValStarrandtheBluesRocket
TW: TheBluesRocket
https://www.reverbnation.com/musician/valstarr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. All About The Shuffle /3:24
2. Slow Blues Grinder /4:12
3. Healing Kind Of Blues /3:35
4. If You Ever Change Your Mind /3:26
5. Age Is Just A Number /3:30
6. Pretty Girl Blues /3:38
7. Don't Love 'Em /4:00
8. Outside Looking In /3:38
9. We're Not Getting Older /3:55
10. Blues Family /3:10
11. Get Over It /4:23
12. Ridin' That Memphis High /3:38

(Sandwich Factory Records / ABIK Radio Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike