Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Iako ovo nije prvi puta, moram naglasiti da evo danas, 25. siječnja, pred vama je još jedan moj tekstualni osvrt, drugi koji se baš danas objavljuje. Ovaj puta radi se o kompilaciji različitih izvođača "Blind Raccoon Nola Blue Volume Four", koja je imala svoj "street date" 21. siječnja ove godine. Ovaj odmak od četiri dana ne narušava njenu ekskluzivnost, jer u ovom dijelu Europe sigurno sam među prvima koji vam donosi informaciju o ovom izdanju.

Svi već znamo sve. Radi se o materijalima koje su snimili glazbenici - klijenti kako izdavačkih kuća Nola Blue i Blue Heart Records, tako i promotivne kuće Blind Raccoon.

Za nas koji pratimo sve što se događa, nije bilo teško proniknuti u ovu četvrtu kolekciju snimljenih materijala. Postavlja se jedino pitanje "zašto je ovo zastupljeno, a ovo nije". Naravno, kao i svaki puta u pitanju su osjećaji, trenutna emocionalna stanja, čak i određena naklonost prema nekome ili prema nekim albumima. Sve je to, zapravo, u redu, jer svi smo samo ljudi, svi smo ponekad više usmjerni na balade pa na one nadogradnje, pjesme kojima se cijela priča postupno nadograđuje i postaje sve bolja i bolja dok u nekim skladbama doslovno ne eskalira. Tako je to u ovom poslu, tako je i u svakodnevnom životu i tako se, zapravo, jedino i može funkcionirati.

Ovogodišnja kolekcija "Blind Raccoon Nola Blue Volume Four" sadrži trideset i četiri skladbe njihovih klijenata, pa već to svemu daje raznolikost i vrlo afektiranu glazbenu zanimljivost.

Konkretno mi nitko od ovih izvođača nije nepozannica, ali nekome tko se tek upoznaje ovo je sjajna prilika da na jednom mjestu dobije iscrpnu i vrlo kvalitetnu informaciju što se tu događa. Još jedna zanimljivost strši kada se radi o ovoj kompilaciji, jer ona uključuje i donosi trinaest novih i trenutno neobjavljenih pjesama s albuma koji će biti realizirani tijekom 2022. godine, uz već poznate skladbe s nedavno objavljenih albuma izvođača, koji djeluju pod njihovim okriljem. Tu je i pjesma "Is You Is Or Is You Ain't My Baby" 96-o godišnjeg Dicka Van Dykea sa “Step Back In Time” (2017. Bixmix Records), koja nam zapravo pokazuje onu drugu stranu vremešnog Dicka Van Dykea. Pored toga prihodi od digitalne prodaje ove kolekcije idu u korist "MusiCaresu". Sve u svemu pred vama je ponovo sjajna kolekcija pjesama sakupljenih na dvostrukom CD boxu, koji će vam zasigurno osigurati ugodne trentke.

PREPORUKA

Kako se radi o već standardiziranim izdanjima promotivne kuće Blind Raccoon i njenih partnera Nola Blue i Blue Heart Records, odnosno suradnja između Betsie Brown i Sallie Bengston iz godine u godinu samo progradira i biva sve izražanija i kvalitetnija. Upravo ovakve kompilacije i kolekcije pokazuju koliko je njihov zajednički rad vrijedan pažnje svih onih koji naprosto vole dobru glazbu, bez obzira kojem glazbenom žanru pripada.

O svemu tome Sallie Bengston, predsjednica Nola Blue Recordsa, kaže: "Betsie Brown (Blind Raccoon) and I are truly proud that our annual compilation has become such a worldwide favorite."

Više o svemu saznajte na:
www.blindracoon.com
https://www.facebook.com/blindraccoon
www.bluheartrecords.com
https://www.facebook.com/blueheartrecs
www.nola-blue.com
https://www.facebook.com/nolabluerecords

Sadržaj kolekcije:

Disk 1.

1. Sorry- Mark Cameron
2. So Far So Good- Peter Veteska & Blues Train
3. Devil in the Dark – Michele D' Amour &The Love Dealers
4. Black Eyed Susie –Blind Lemon Pledge
5. If Your Phone Don't Ring –Trudy Lynn
6. After All –The Love Light Orchestra
7. If Only We Could- Clarence Spady
8. Neighbor, Neighbor –Bobby Gentilo & Carlos Elliot
9. I Want to Know –Wily Bo Walker
10. Tumblin' –Mike Guldin

11. Smokey Tango – Laura Tate
12. Funky Steampunk Blues –Professor Louie & The Crowmatix
13. Back Door Woman Blues –Waydown Wailers
14. Never Gonna Change –David Gogo
15. Accepting Applications –Matt Lomeo
16. Firebreather –Skylar Rogers
17. Get Well Johnny –Trevor B. Power

Disk 2.

1.Bang At The Door- Donna Herula
2. Hard Times Coming –David Rotundo Band
3. She Might Meet Me –Kenny Parker
4. Is You Is Or Is You Ain't My Baby –Dick Van Dyke
5. Born Under A Bad Sign – Chris Daniels,Hazel Miller & Dana Marsh
6. Cure For The Blues –Adam Schultz
7. B-Side Of My Life –Jon Spear Band
8. Party In The Room Next Door –David Vest
9. Do The Rufus –Johnny Tucker
10. Rent-The Mary Jo Curry Band
11. Ruthless Boogie –David Lumsden
12. Trail Of Tears –Miss Bix
13. Livin' For Me-Tiffany Pollack & Co
14. Idaho Bound –The Mary Jo Curry Band
15.Takes One To Know One (Feat. Anson Funderburgh)-Teresa James & The Rhythm Tramps
16. It's Not My Life –Jim Koeppel
17. This Old Road-Trevor B. Power

(Blind Raccoon / Nola Blue / Blue Heart Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike