Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prije samo dva dana njemačka blues izdavačka kuća Ruf Records objavila je njen studijski album "On My Way" i evo ga pred vama sve potpisuje Katie Henry.

I opet evo jedne "nove" mlade glazbenice, koja je svoje mjesto našla u mojoj fonoteci Katie Henry dolazi nam iz New Jerseyja i naravno, kao i mnogi drugi nije baš imala laki put ali svojski je radila i ono što je najvažnije nije odustajala i nije se dala pokolebati. Danas je zahvaljujući sebi i svom radu i upornosti od nedovoljne afirmiranosti cijelu stvar upravo ovim albumom okrenula u svoju korist. E sad, mogli bi kazati priča ima puno smjerova i dosta različitih glazbenih elemenata, što nije za zanemariti, jer upravo time priča dobiva na svom značaju.

Od 2018. I njenog nastupnog albuma "High Road" do ovog novog albuma Katie je doživjela vrlo znakovitu i impresivnu katarzu i to u baš svakom segmentu glazbenog rada i djelovanja. Svi su je podržavali, ali priča niakkao da se pokrene u pravom smjeru i da dobije onaj pravi zamah. Sada izdanjem svog drugog albuma, "On My Way", Katie je pronašla taj ključ, koji otključava jednu jako veliku, široku i ogromnu glazbenu prostoriju u kojoj ima mjesta za sve njene glazbene ideje. Uz svoju Gibson gitaru Katie nam iskrcava deset jednostavno znakovitih autorskih pjesama. Ima tu balada ali i onih stvari koji na vas nasrću poput oluje i ako niste spremni jednostavno će vas odnijeti u to beskrajno plavetnilo bluesa. Svih deset skladbi skladala je s basistom i majstorom slide gitare Antarom Goodwinom. Njih dvoje od kamenja počeli su stvarati prave glazbene bisere, koji u sebi naprosto nude i izgaraju od sjajnih korijena američke "roots" glazbe.

A kad smo kod toga sama Katie kaže: "There's a great range of songs on this album. You get a sense of the things I've been going through, the fights I've won, the fights I've lost, and the determination needed to continue. All wrapped in a rock and roots package."

Ako malo detaljnije poslušate ovu mladu umjetnicu, vrlo brzo uviđate da se radi o glazbenici koja doslovno nosi svoju "old soul" i dok je album prvijenac bio samo za upoznavanje, ovaj drugi "On My Way" je zapravo duboko osobni, iskreni studijski materijal u kojem vam samo tako Katie predaje i daje svoje srce, svoje osjećaje i zato to toliko zvuči iskreno i blisko svima onima, koji će poslušati o čemu se radi.

Kada se u svibnju prošle godine okupila ekipa u sastavu: Antar Goodwin (gitara, slide gitara, bas), Kurt Thum (klavir/orgulje) i Greg Wieczorek (bubnjevi/udaraljke), a tu je sjajni britanski harpist ... pravi "harp wiz" Giles Robson uz naravno, Katie Henry na vokalu, gitara , klavir i producenta i gitaristu Bena Ricea čarolija je nastala sama od sebe i rezultat je tu pred nama.

U cijeloj toj priči bitno je da je veći dio albuma snimljen onako uživo i to je doista sjajan osjećaj, to je doista svojstveno samo "jakim igračima". I stoga ovaj album definitivno ima budućnost a s njime i sama Katie Henry, pred kojom su nadam se velike stvari.

PREPORUKA

Iako je Katie Henry tek zaorala ovu ludu globalnu blues brazdu, mislim da će vrlo brzo Katie biti među vodećim mladim glazbenicama, koje itekako prepoznaje publika diljem svijeta!

Njen album "On My Way" snažno je autorsko djelo, koje ću i osobno itekako podupirati što više budem mogao, jer jednostavno to Katie i njena glazba zaslužuju!

Više o svemu saznajte na:
https://katiehenrymusic.com/
https://katiehenrymusic.com/shows
https://katiehenrymusic.com/store
https://www.facebook.com/katiehenrymusic
https://www.instagram.com/katiehenrymusic/
https://twitter.com/katiehenrymusic
https://soundcloud.com/user-147069128
https://www.amazon.com/gp/product/B07KMN97W6/ref=dm_ws_sp_ps_dpb
https://www.facebook.com/RufRecords/
www.rufrecords.de
https://twitter.com/rufrecords?lang=de
https://www.instagram.com/rufrecords/?hl=de
https://www.youtube.com/user/RufRecords

Popis pjesama:

1. On My Way /3:10
2. Empty Cup /4:07
3. Without A Fight /3:20
4. Bury You /4:27
5. Setting Sun / 4:24
6. Got Me Good /3:05
7. Blessings /4:12
8. Too Long feat. Giles Robson /4:14
9. Running Round /4:05
10. Catch Me If You Can/3:05

(Ruf Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiJon Lord’s Concerto održan u Zagrebu


Drago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu