Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Doista volim kada samo onako, zapravo preko noći, u neposrednom kontaktu dođem do materijala, albuma, koji privuče moju pažnju.

Album "Blues Friends" glazbenika Yuliana Taylora, možda mnogima ništa ne znači, ali ovih 7 skladbi koje nam Yulian Taylor nudi, pokazuju da je ovaj gitarist itekako uvažavan od strane svojih kolega glazbenika i prijatelja. Cijelu priču oko ovog albuma, koji je objavljen u vlastitoj režiji 31. siječnja ove godine, potpisuje sam glazbenik i govori nam koliko mu je stalo da se to čuje u što više zemalja diljem svijeta.

Odabirom glazbenog portala Soundguardian.com odabrao je i Hrvatsku između ostalih i to mu je bio na neki način dobar potez, jer Blues Corner zasigurno ne usteže se da vam predstavi i promovira...ono, što eto neki ignoriraju bez opravdanog razloga. Zapravo, pred vama je album, koji u malo više od 33' nudi glazbeni sadržaj, koji doista ne bi trebalo zanemariti.

Onako, na prvu bilo je sve nekako vrlo neobično i zvučalo je pomalo nedorečeno, no potom... nakon višekratnog slušanja dolazi se do utisaka, koje ipak glazbenu vibru stavljaju ispred možda čak i nekih manjkavosti. Ovisno o tome kako tko to doživljava! Kada se govori o njegovm gitarističkom rukopisu on u sebi spaja ne kopira, nego doista spaja sve ono, što u svojim prstima i žicama imaju Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, Stevie Ray Vaughan, John Mayer i drugi iz te branše!

Taylorov stil je nadasve originalan, unikatan i to može zahvaliti svojoj brzini, nategnutim žicama, izraženoj emociji i strasti, koju nam donosi svojom gitarom. Sve to u kombinaciji s njegovim glasom daje nam ekspresivnu i izvanrednu prezentacijsku formu.

Ekipa koja mu gostuje na albumu je doista sjajna: Carlos Johnson (svirao s Koko Taylor, Buddy Guyjem, Ronnie Woodom, Otisom Rushom), Lorenzo Thompson (svirao uz Lurrie Bella, Humberta Sumlina, Jimmija Burnsa), Dexter Allen (nastupao s Bobbyjem Rushom, Mr.Sippom), Leilani Kilgore (svirala uz Buddy Guya, Christonea "Kingfish" Ingrama, Quinn Sullivana) te osebujna Tia Carroll (nastupala s Rayem Charlesom, Jimmyjem McCracklinom, pokojnim Sylom Johnsonom, Sugar Pie DeSantom, BB Kingom, Tommyjem Castrom, Elvinom Bishopom, Igorom Pradom i Ericom Galesom) i da, držim da je situacija oko percepcije njegovog rada sasvim drugačija i, vjerujem, da je mnogima sve jasnije!

Nekako mi se čini da će Yulian Taylor tek u bliskoj budućnosti u potpunosti pokazati da njegova glazbena priča tek uzima pravi zamah i profilira se u onom globalnom smislu koji će neizostavno svima pokazati da je njegova priča usmjerena baš onako kako treba!

PREPORUKA

"Blues Friends", glazbenika Yuliana Taylora, je upravo to, njegova svirka s frendovima.

Apsolutno preporučam da posvetite svojih malo više od pola sata slobodnog vremena i poslušate album, vjerujem da ćete nakon toga višekratno posezati za ovim albumom!

Više o svemu saznajte na:
www.YulianTaylor.blogspot.com
https://www.facebook.com/Yulian-Taylor-1882120608560532/
https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/yuliantaylor/ https://open.spotify.com/artist/6CMPyUUkqaDhIef34TeTfj?si=xWTbfzZ9TR6BncCtwAwrRw&utm_source=copy-link&nd=1
https://twitter.com/jtaylorband

Popis pjesama:

1. I Will Sing - Yulian Taylor ft Lorenzo Thompson
2. Rolling Blues - Yulian Taylor ft Carlos Johnson
3. You Are Asleep - Yulian Taylor ft Chryssalynn
4. Start - Yulian Taylor Ft Dexter Allen
5. I'm Going To Get Together - Yulian Taylor ft Angie Nero
6. You're Free - Yulian Taylor ft Leilani Kilgore
7. I Want To Fly - Yulian Taylor ft Tia Carroll

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiArtistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


fenomenalni rastur World Stagea u ranovečernjim satima


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu


White Lies na INmusicu


LHD - dokaz da glazba govori više od riječi


Malady Lane prekratko, ali odlično


Gogol Bordello razvalili Main Stage


Royal Blood nastupili na main stageu


Idles brutalno zagrijali za Killerse


Fontaines D.C. na INmusicu


Pomelo Chess Society žestoki u svakom pogledu