Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Doista volim kada samo onako, zapravo preko noći, u neposrednom kontaktu dođem do materijala, albuma, koji privuče moju pažnju.

Album "Blues Friends" glazbenika Yuliana Taylora, možda mnogima ništa ne znači, ali ovih 7 skladbi koje nam Yulian Taylor nudi, pokazuju da je ovaj gitarist itekako uvažavan od strane svojih kolega glazbenika i prijatelja. Cijelu priču oko ovog albuma, koji je objavljen u vlastitoj režiji 31. siječnja ove godine, potpisuje sam glazbenik i govori nam koliko mu je stalo da se to čuje u što više zemalja diljem svijeta.

Odabirom glazbenog portala Soundguardian.com odabrao je i Hrvatsku između ostalih i to mu je bio na neki način dobar potez, jer Blues Corner zasigurno ne usteže se da vam predstavi i promovira...ono, što eto neki ignoriraju bez opravdanog razloga. Zapravo, pred vama je album, koji u malo više od 33' nudi glazbeni sadržaj, koji doista ne bi trebalo zanemariti.

Onako, na prvu bilo je sve nekako vrlo neobično i zvučalo je pomalo nedorečeno, no potom... nakon višekratnog slušanja dolazi se do utisaka, koje ipak glazbenu vibru stavljaju ispred možda čak i nekih manjkavosti. Ovisno o tome kako tko to doživljava! Kada se govori o njegovm gitarističkom rukopisu on u sebi spaja ne kopira, nego doista spaja sve ono, što u svojim prstima i žicama imaju Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, Stevie Ray Vaughan, John Mayer i drugi iz te branše!

Taylorov stil je nadasve originalan, unikatan i to može zahvaliti svojoj brzini, nategnutim žicama, izraženoj emociji i strasti, koju nam donosi svojom gitarom. Sve to u kombinaciji s njegovim glasom daje nam ekspresivnu i izvanrednu prezentacijsku formu.

Ekipa koja mu gostuje na albumu je doista sjajna: Carlos Johnson (svirao s Koko Taylor, Buddy Guyjem, Ronnie Woodom, Otisom Rushom), Lorenzo Thompson (svirao uz Lurrie Bella, Humberta Sumlina, Jimmija Burnsa), Dexter Allen (nastupao s Bobbyjem Rushom, Mr.Sippom), Leilani Kilgore (svirala uz Buddy Guya, Christonea "Kingfish" Ingrama, Quinn Sullivana) te osebujna Tia Carroll (nastupala s Rayem Charlesom, Jimmyjem McCracklinom, pokojnim Sylom Johnsonom, Sugar Pie DeSantom, BB Kingom, Tommyjem Castrom, Elvinom Bishopom, Igorom Pradom i Ericom Galesom) i da, držim da je situacija oko percepcije njegovog rada sasvim drugačija i, vjerujem, da je mnogima sve jasnije!

Nekako mi se čini da će Yulian Taylor tek u bliskoj budućnosti u potpunosti pokazati da njegova glazbena priča tek uzima pravi zamah i profilira se u onom globalnom smislu koji će neizostavno svima pokazati da je njegova priča usmjerena baš onako kako treba!

PREPORUKA

"Blues Friends", glazbenika Yuliana Taylora, je upravo to, njegova svirka s frendovima.

Apsolutno preporučam da posvetite svojih malo više od pola sata slobodnog vremena i poslušate album, vjerujem da ćete nakon toga višekratno posezati za ovim albumom!

Više o svemu saznajte na:
www.YulianTaylor.blogspot.com
https://www.facebook.com/Yulian-Taylor-1882120608560532/
https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/yuliantaylor/ https://open.spotify.com/artist/6CMPyUUkqaDhIef34TeTfj?si=xWTbfzZ9TR6BncCtwAwrRw&utm_source=copy-link&nd=1
https://twitter.com/jtaylorband

Popis pjesama:

1. I Will Sing - Yulian Taylor ft Lorenzo Thompson
2. Rolling Blues - Yulian Taylor ft Carlos Johnson
3. You Are Asleep - Yulian Taylor ft Chryssalynn
4. Start - Yulian Taylor Ft Dexter Allen
5. I'm Going To Get Together - Yulian Taylor ft Angie Nero
6. You're Free - Yulian Taylor ft Leilani Kilgore
7. I Want To Fly - Yulian Taylor ft Tia Carroll

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe