Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Doista, 18. veljače je datum koji se veže uz izlazak i objavu više odličnih albuma, a evo nekako su Louisiana Red i Bob Corritore svojim albumom "Tell Me 'Bout It" prvi u tom nizu eksluzivnih promocija koje vas uskoro očekuju!

Ma, nema, barem što se mene tiče, ovdje nikakvih tajni, pred vama je doslovno sjajan utovar odličnog bluesa, kojeg nam tako neposredno i nesebično isporučuju Louisiana Red i Bob Corritore. Naime, ovdje se ne radi o nekom albumu, ovdje je riječ o materijalu koji je nastao na čvrstim temeljima jednog prijateljstva, koje je bilo prožeto izuzetnom glazbenom suradnjom, brojnim zajedničkim nastupima i nevjerojatnom interakcijom kojom su ova dva blues glazebnika funkcionirala. Svi oni koji poznaju blues i znaju o čemu pišem nemaju nikakvih dvojbi, već će zaisgurno potražiti i u svoje kolekcije uvrstiti ovaj nadasve izvrstan blues album, ako već nisu!

Obojica su živjeli i radili u Chicagu, zatim u Phoenixu, a nastavili su zajedno nastupati i snimati i nakon što se Red preselio u Europu.

Ovih 11 pjesama dolazi sa sedam različitih snimanja u razdoblju od 2000. do 2009., a Louisiana Red je preminuo 25. veljače 2012. godine i, naravno, Bob je morao krenuti dalje i danas je doista respektabilno blues ime u svjetskim razmjerima.

Na albumu čujemo kako sve odlično i sigurno vodi sam Louisiana Red, kroz sve autorske pjesme svojim impresivnim vokalom i snažnom gitarom, dok Bobov "usnjak" doslovno pali i gasi požar, koji se svako malo pojavljuje i stišava. Isto tako, preslušavajući album čuje se da je njihova zajednička svirka zapravo uvijek bila jedinstveni doživljaj! Nema sumnje, bio je to nevjerojatan sraz i istovremeno duhovno i glazbeno iskustvo, koje se samo stapa u ono što izvode! Nema nikakve dvojbe, ova glazbena fuzija, kombinacija Louisiana Reda i Boba, doslovno na prvu isporučuje potpuno čistu i nepatvorenu blues snagu i "feelling". Još kada vam kažem da su u sam album uključeni i: Chico Chism, David Maxwell, Bob Margolin, Little Victor's Juke Joint, Buddy Reed, Johnny Rapp, Chris James, Patrick Rynn i Brian Fahey, ma svaki će blues fan jedva dočekati da ovaj dragulj postane dio njegove kolekcije.

Kako se stvari redaju postaje jednostavno jasno da je ova glazbena priča posvećena istinskim fanovima bluesa koji u tom i takvom, nepatvorenom tradicionalnom blues ozračju jednostavno nose tu priču na svojim leđima.

PREPORUKA

"Tell Me 'Bout It" Louisiana Reda i Boba Corritorea definitivno nije samo tamo neki novi album koji nam donosi stare snimke iz razdoblja od 2000. do 2009., već je svakako to bila i neka svojevrsna kruna njihove suradnje.

Od njihovog prvog susreta na "Delta Fish Marketu" u Chicagu u ljeto 1981., Louisiana Red i Bob Corritore samo su se nastavili družiti i raditi. Već sljedeće godine Bob se seli u Phoenix. Uskoro mu se pridružuje Louisiana Red i njih dvojica nastupaju po lokalnim klubovima veći dio 1982. godine. Potom Louisiana Red odlazi na europsku turneju gdje je upoznao svoju ženu Doru i preselio se. Bez obzira na sve, njihova priča se nastavlja i tako i ostaje sve do smrti Louisiana Reda 25. veljače 2012.

Ovo što je sada objavila izdavačka kuća VizzTone Label Group, uz svjetsku radijsku promociju promotivne kuće BratGirlmedia, doista je istinski i pravi dokument, glazbeno svjedočanstvo kako dvojica vrsnih blues glazbenika, uz pomoć pridruženih im glazbenika, praše blues u svoj njegovoj ljepoti i raskoši. I stoga, ne čekajte niti trenutak, već se potrudite i što prije krenite slušati ovo blago, ovu moćnu glazbu koja je rođena na Delti Mississippija i iz tog mulja uzdignula se nevjerojatno visoko, čak toliko da je prisutna u gotovo svakom domu svih onih koji vole dobru i kvalitetnu glazbu.

Ne čekajte, već odmah provjerite o čemu se radi!

Više o svemu saznajte na:
https://bobcorritore.com/
https://www.facebook.com/BobCorritore/
https://twitter.com/bobcorritore
https://www.vizztone.com/
https://www.facebook.com/VizzToneLabelGroup
http://www.bratgirlmedia.com/
https://www.facebook.com/BratGirlmedia
https://twitter.com/bluesbrat?lang=en
https://www.instagram.com/bratgirlmedia/?hl=en
Smartlink: https://ffm.to/laredbobc
Soundcloud: https://soundcloud.com/vizztone/sets/louisiana-red-bob-corritore/s-0xHLVGuHun9?si=f040c3f7fe4d48ea81d9eb6a7aa499a6&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Popis pjesama:

1. Mary Dee Shuffle /5:01
2. Early Morning Blues /3:59
3. Alabama Train /3:33
4. Caught Your Man and Gone /4:56
5. New Jersey Blues /5:30
6. Freight Train to Ride /3:57
7. Tell Me ‘Bout It /4:09
8. Earline Who’s Been Foolin’ You/ 3:24
9. Edith Mae / 4:30
10. Bessemer Blues / 4:51
11. Bernice Blues / 6:16

(VizzTone Label Group / BratGirlmedia)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe