Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

"Herbs, Roots, Barks, Etc." naziv je novog studijskog albuma benda Born Healer. Isti je objavljen upravo danas, 7. ožujka.

Ovaj bend nam dolazi iz Velike Britanije, a čine ga: Helen Turner (vokal), njen partner Iain Black (gitara, vokal), Marek Funkas (bas) i Steve Weaver (bubnjevima), koji je u siječnju 2019. zamijenio Andya Jonesa.

Ova postava se ustalila i sada kreće ponovo u akciju. Ovaj puta, nadam se, uspješnije nego što je to bilo prije ove pandemije. Kako svemu dođe kraj, polako se vjerojatno priča oko ove pandemije bliži svome kraju (barem se tako čini). No, ponovo nam vrag ne da mira i ovo što se događa u Europi, apsolutno nije priča koju uopće više želim spominjati niti opisivati. U 21. st. bolesni mozgovi još uvijek misle da mogu sve, da su vladari života i smrti, da dijele i nose svijet na dlanu i kad im dosadi samo dlan poklope drugim i to je to! Svi mi "mali" ljudi gledamo u nevjerici sve to i pitamo se što nam je činiti?! Kada je svega ovoga dosta, kada nam je zapravo ono "too much". I ne srljamo li mi svi zajedno u neki završetak, koji neće biti dobar mi za koga.

Ima nas puno na ovom planetu kojima je glazba primarni fokus i bit života, to možda i nije predobro, to možda ne nosi neku lovu, ali hrani srce, hrani dušu i tjera nas da se osjećamo kao normalna ljudska bića. Vodi nas u onom smjeru gdje svi poštuju sve, gdje je potrebno puno uvažavanja, potrebno je puno snažnih zajedničkih misli, pozitivnih vibracija da bi se opstalo u ovoj gunguli.

Borm Healer svojim novim studijskim albumom nudi nam 45' odlične glazbene ponude u kojoj čujem vrlo prihvatljiv, fino nabrijan rock n' blues i u to nema nikakve dvojbe. Oni koji su puno stručniji od mene, oni koji su itekako pozvaniji da iznose svoje mišljenje, ne skrivaju svoje oduševljenje novim albumom ovog benda. Mnogi, naravno, kategorički tvrde da još bolje sve zvuči na koncertima i da, valjalo bi uloviti priliku da ih čujem "live".

Kombinacija čvrstih rock n' blues stvari u kombinaciji s laganijom svirkom pokazuje, zapravo, da ovaj bend ima više aduta u svojim rukavima, ali da ih vade i otkrivaju malo po malo i na taj način zadržavaju to svoje pravo da nas iz pjesme u pjesmu samo iznenađuju.

PREPORUKA

Iako ovaj bend djeluje od 2015. on doslovno ustraje na svojoj stalnoj progresiji i to se, naravno, čuje i evo sada ovim svojim novim studijskim albumom "Herbs, Roots, Barks, Etc." itekako pomiču granice, podižu letvicu na vrlo visoku razinu, koju se, zapravo, mora ne samo dostići, nego i održavati.

Njihov duhoviti, teški, groovy blues-rock nikoga neće ostaviti ravnodušnim i nitko neće ostati po strani, svi imaju neku reakciju i to tako jasno pokazuju!

Moja, reakcija, moja preporuka, ide u smjeru da ovaj novi album benda Born Healer svakako treba potražiti i uvrstiti u svoje fonoteke.

I da, sada će se naći netko i pitati: "zašto?".

Evo razloga: "Forgot to Forgot", " Grievin' ", "New Moon Rising", One of These days", "Old Father Home", "Share of Trouble", " These Blues", "Wherever You May Be", "Heavy Rumble" i "River 22" ili kraće, pred vama je 45' istinske rock n' blues svirke. Svaka čast!

Drugi to čuju ovako: "Blistering blues-laced soul... stunning", Blues in Britain

"Helen Turner's voice remains in a different class", Classic Rock

Više o svemu saznajte na:
http://www.bornhealer.com
https://www.facebook.com/BornHealer1
https://twitter.com/bornhealer1
https://www.youtube.com/bornhealer

Popis pjesama:

1. Forgot to Forget
2. Grievin’
3. New Moon Rising
4. One of These Days
5. Old Father Time
6. Share of Trouble
7. These Blues
8. Wherever You May Be
9. Heavy Rumble
10. River ‘22

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiBuč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans


Gretta Iluzija ili povratak u stvarnost, nadam se drugome