Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

I evo opet meni vrlo zanimljive GeminiiDragon, koja nam dolazi iz iz pomalo mračnog zaljeva Louisiane. Ovo novo ime na blues sceni zasigurno donosi određenu svježinu. Ona je Jessica Harper, ali je u glazbenim krugovima poznatija kao GeminiiDragon. O čemu se radi?

GeminiiDragon je nedvojbneno istinsko osvježenje, jer ova ekipa ima svoj film u glavi i točno zna što im leži i zašto to čine baš na takav način! Njihov blues mnogi nazivaju "BLUES ON STERIODS!" ima tu nešto, ali meni se više sviđa priča koju ova ekipa "fura", na način da u svoje izvedbe unose vrlo osobne refleksije i da pri tome sviraju, rekao bih, po svom osjećaju i to im daje onu neku posebnost koja samo mami publiku i, koliko to pratim, vidim da su sve više i više na meti svih onih koji vole dobru mjuzu, dobar provod te odličan i ekspresivan blues.

Naravno, u svemu tome prednjači sama Jessica Harper, aka. GeminiiDragon. Svoj novi studijski album nazvala je "I Be Sangin'", a prije samo tri dana EasySin Music sve je pustila van, dok je u Europi cijelu priču preuzela je Nepotism Recordings/Blues Note Records.

Nije prošlo tako puno vremena, a ekipu okupljenu pod imenom sjajne GeminiiDragon diljem Europe diskografski već podupire njemačka izdavačka kuća Nepotism Recordings/Blues Note Records. Moram priznati da sam itekako sretan što sam možda makar malo pripomogao da se i ovdje u Europi čuje za Jessicu i da se cijela priča rola baš u tom pravom smjeru.

A kada moju objavu njenog novog najavnog singla "Give Me Back My Wig" repostaju na svojoj FB stranici to je samo mali znak nekog, 'ajmo to tako napisati, uzajamnog respekta. No, to je zapravo jedna sasvim druga priča, nisam sklon prepričavati neke osobne stvari, ali samo ću vam kazati da se onaj "klik" između mene i GeminiiDragon dogodio toliko spontano i nevjerojatno brzo, na prvu, da ni sam nisam mogao vjerovati da mi se to događa. No, dosta, pustimo taj dio priče i posvetimo se sadržaju novog albuma. Ovaj puta GeminiiDragon nudi nam sedam VELIKIH pjesama koje definitivno obilježavaju ovaj glazbeni stil koji je konstantno u mom fokusu, blues.
Naravno, mnogi su izvodili i izvode ove pjesme, ali nekako mi se čini da Jessica Harper, odnosno GeminiiDragon, to radi IPAK malo drugačije. Nije ovdje u pitanju samo vokal, koji vas doslovno prikuje za zvučnike, već se tu radi o kompletnom tretmanu kojeg vam isporučuje ova prateća ekipa. Ovdje se ozbiljno "roka", dok GeminiiDragon s dinamičnim, dubokim, gotovo promuklim vokalom kanalizira svoju ljubav prema blues legendama i to kroz vrlo u žestoku mješavinu bluesa, rocka i nadahnutog soula.

Preporuka

Naravno, sve je ovo tek početak, nadam se, jedne nevjerojatne i sjajne priče, koju "fura" GeminiiDragon. Njena glazbena priča toliko je nadahnuta tradicionalizmom i snažnim "blues feelingom" da će se to tek razbuktati. I da, prokleto mi se sviđa kako to ona radi i kako ne odustaje od onoga što voli i što želi. Treba i to moći, treba i to željeti i treba i to raditi baš tako, na svoj način! Tako se i dobiva ta autentičnost, ekspresija i dopadljivost. Neke pjesme s albuma slušao sam preko 30 puta za redom i nisu mi dosadile, čak što više, što ih više puta slušam tražim još i još! Shodno tome i publika, baš kao i ja sam, neće ostati imuna niti indiferentna na ono što čujemo, a još kada znamo da njihova radna ekspanzija zapravo tek kreće, stvari se mijenjaju iz korijena. Baš se veselim njihovoj blistavoj budućnosti! Ne propustite ovaj izuzetan album apsolutno nevjerojatne i svoje GeminiiDragon!

Više o svemu saznajte na:
https://linktr.ee/GeminiiDRAGON
https://www.facebook.com/GeminiiDragon
Twitter: https://twitter.com/GeminiiMusicMom
Instagram: https://www.instagram.com/geminii_dra...
Tiktok : https://www.tiktok.com/@geminiidragon
https://www.youtube.com/user/JessicageminiiParker

Popis pjesama:

1. Boom Boom Out Go The Lights 3:23
2. Hound Dog 4:09
3. Kingbee 3:15
4. Smokestack Lightning 3:08
5. My Babe 2:46
6. Give Me Back My Wig3:41
7. Help Me 3:44

(EasySin Music / Nepotism Recordings / Blues Note Records)

Yours bluesy
Mladen Loncar - Mike