Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Iako sam doslovno zatrpan privatnim obavezama, ovaj album jednostavno nisam mogao ispustiti, a da ga ne obradim i da vas sve ne obavijestim da nikako ne propustite poslušati o čemu se ovdje radi.

"So Far" je toliko težak album tradicionalnog, klasičnog bluesa, čija plavičasta svjetlost zasljepljuje sve one koji se odvaže i krenu slušati što se to krije na ovom albumu i što nam to nude dvojica vanserijskih blues glazbenika.

Bob Margolin i Bob Corritore nude nam trinaest skladbi, koje čine ovaj studijski album, kojeg upravo danas, 17. lipnja, ponosno objavljuje izdavačka kuća VizzTone Label Group, dok radijsku promociju provodi BratGirlMedia.

Preslušavajući ovih 45 minuta svima postaje jasno da ovo nije materijal za početnike, već za iskusne blues znalce koji su prošli "sito i rešeto" i za koje nema nekih nepoznanica, a tiču se ovog glazbenog stila. Ovoj dvojici glazbenika pridružuje se i specijalni gost Jimmy Vivino. Svi zajedno slažu svoju glazbenu priču koja, jednostavno, svojom težinom čak i nama, koji smo malo duže u cijeloj ovoj priči, ne daje predaha i ne da nam disati. Zašto je tome tako?

Prvenstveno zato što i dalje Bob svira na svojoj omiljenoj akustičnoj gitari iz 1935. godine, na usnjaku ga prati Bob Corritore, a i u ove dvije pjesme gdje se pojavljuje Jimmy priča ima onaj dodatni, posebni štih.

bmbc

Moram priznati da ni nakon nekih 6-7 uzastopnih preslušavanja ovaj snimljeni materijal ne otvara neke lagane i brze puteve i prečice. Itekako mi postaje jasno da se ovdje radi o materijalu koji jednostavno traži da mu se posveti puna pozornost, da se ekipa ne može, niti ne smije opustiti niti trenutka, već stalno pod punom turažom grabimo ovim nevjerojatnim glazbenim stazama, koje svoje uporište imaju duboko dolje u delti u onom muljevitom ishodištu cijele ove priče.

Svojim snažnim utjecajem na cijelu ovu priču, njih dvojica, doslovno, jedan drugom predaju svoje pozitivne vibre. Naravno, nije to lako. Obojica imaju jak ego, obojica imaju dosta izražen izvođački "mojo" i zajedno doslovno razvaljuju.

A do toga je trebalo proći punih 48 godina. Naime, upoznali su se kada je Bob svirao gitaru u bendu Muddya Watersa i bend je došao svirati u srednju školu koju je pohađao Bob Corritore. Danas su obojica itekako etablirani blues glazbenici, koji koriste svoje znanje i utjecaj kako bi promovorali ovaj glazbeni stil.

Na albumu sedam pjesama potpisuje Bob Margolin, tu je i jedna Boba Corrtorea te pet pjesama koje su im posrebno drage.

Preporuka

Dragi moji, pred vama je ogromna količina bluesa smještena u samo 45’ i 1". Dva Boba i Jimmy Vivino u dvije pjesme tako su lijepo i znalački posložili sve ono što su tolike godine uredno gradili, učili i njegovali.

Danas, Bob Corritore, a osobito Bob "Steady Rollin" Margolin značajni su čimbenici na svjetskoj blues sceni. Oni koji su u ovom glazbenom žanru itekako ostavili traga, koji su svojom svirkom i prezentacijom bluesa uspostavili neke nove postulate i norme.

Na kraju, upravo je Bob Margolin svojim utjecajem u bluesu kroz desetljeća uvijek ostavljao nešto super za buduće generacije. S druge pak strane, Bob Corritore je više desetljetnim radom na promociji ovog glazbenog stila ukazivao da gotovo sve zasluge idu na one koji su stvarali ovaj glazbeni žanr. Ruku na srce, blues je nastao u malim ruralnim sredinama, nastao je u staji, na polju, na plantaži, u rudniku, na cesti. Nema nikakve sumnje, blues je itekako životan, stvaran i brutalno iskren.

Bob Margolin i Bob Corritore su blues glazbenici koji ovom glazbenom žanru daju nesagledivu težinu i milijun razloga za njegovu opstojnost i sigurnu budućnost. Na vama je da provjerite jel’ je to baš tako!

Više o svemu saznajte na:
www.bobmargolin.com
https://www.facebook.com/BobMargolinFanPage
https://twitter.com/bobmargolin
www.bobcorritore.com
https://www.facebook.com/BobCorritore
myspace.com/bobcorritore
twitter.com/BobCorritore
www.vizztone.com

Popis pjesama:

1. Steady Rollin' On 2:50
2. Running Through High Water 4:32
3. It Makes No Difference 5:42
4. Outrage and Inrage 3:00
5. Now and Then 2:28
6. Broken Heart 3:47
7. Salt River Stomp 2:25
8. One Hundred Hearts Later 3:28
9. Red Hot Kisses 3:14
10. What If 3:24
11. Blessings and Blues 2:34
12. I Want To Go Home 4:42
13. Little Machine 3:05

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiŽeljezna djeva započela svoj pohod u Ljubljani


Buč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans