Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Definitivno respektabilna svjetska izdavačka kuća, čikaška Delmark Records u ovoj godini obilježava i proslavlja svojih 70 godina postojanja, rada i djelovanja. U svom tom slavljeničkom štihu 11. studenog ponudili su nam album "Potrait", kojeg potpisuje Mud Morganfield, a upravo on je najstariji sin legendarnog Muddya Watersa aka. McKinleyja Morganfielda.

Doista vam s velikim zadovoljstvom promoviram i predstavljam ovaj album. Naravno, sve to ne bi bilo moguće da u cijelu priču nisu uključeni Elbio Barilari potpredsjednik izdavačke kuće i umjetnički direktor, kao i Lynda A. Weingartz medijska promotorica AirPlayDirecta.

Mud Morganfield je izrastao u istinski "blues star" i, naravno, odmah kreću komparacije s velikim ocem, no to se moglo i očekivati, jer to je zapravo neizbježno. No, kako je - tako je, a Mud je svakako vrlo blizak glazbenom izričaju svog oca i taj "Chicago blues" jednostavno se ne može distancirati od njegovog glazbenog bića. "Praise Him" je pjesma koja odudara i to vrlo snažno od ostalih 13 u kojima Mud doista zvuči poput velikog Muddya Watersa. Po vokaciji basista, koji je nastupao s bendovima koji su prašili soul, Motown i R&B stvari i stvarali odlične pjesme, uspješnice tog vremena i kada se to spoji s njegovim neizbježnim blues nasljeđem, onda se Mud može samo lagano nasmijati i svima u brk skresati: "u čemu je problem?". Problema nema, on je tu svakako na svom terenu.

"Potrait" nam nudi četrnaest snažnih pjesama, uključujući dvije dosad neobjavljene pjesme. Mud se pojavljuje okružen plejadom vrhunskih blues glazbenika, a sve pjesme su remasterirane posebno za ovaj prvi album Muda Morganfielda za Delmark Records. Evo kompletne ekipe: Mud Morganfield (vokali, bas 1); Rick Kreher (električna gitara ); Billy Flynn (električna gitara 2-14); Mike Wheeler (električna gitara 1); E.G. McDaniel (bas 2-14); Kenny “Beedy Eyes” Smith (bubnjevi 2-14); Cameron Lewis (bubnjevi, udaraljke 1); Barrelhouse Chuck (klavir, orgulje 2-14); Luca Chiellini (klavijature 1) ; Harmonica Hinds (usna harmonika 3, 4, 6, 11, 12, 13, 14); Bob Corritore (usna harmonika 2, 5, 7, 8, 9, 10); Felicia Collins, Shantina Lowe, Demetrius Hall (back vokali 1) i svi zajedno snimili su nam album, kojeg blues znalci jednostavno ne mogu ignorirati.

Nema nikakve dvojbe, Mud Morganfield radi ono što zna najbolje, doista neprimjetno spaja tradicionalni blues s osjećajima i utjecajima 21. stoljeća. Spajati, fuzionirati tradicionalizam i suvremeni blues na vrlo impresivan način može raditi samo oni koji su u ovom glazbenom ''doma''. Naravno, nitko neće biti kao Muddy pa čak niti Mud, ali on jednostavno radi, krči i utire svoj put i gradi svoju karijeru. A upravo to čini ovaj nevjerojatno blagi, skromni čovjek, sjajan blues glazbenik, koji je svima posljednjih je godina pokazao da je izrastao u ogroman talent.
Kao i svaki odličan album, tako i ''Portrait'' ovih svojih preko sat vremena pretvara u album koji samo tako, jednostavno, protiče u jednom trenu. Sadržaj i težina materijala druga su velika stavka ove glazbene priče, naime, ovdje nema mjesta za neke ''lake note'' ovo je ''blues par excellence'' .

Preporuka

Ako je ovo doista album ''blues par excellence'', onda se nema više što dodavati niti objašnjavati. ''Portrait'' Mud Morganfielda moram biti dio vaše fonoteke. Posjedovanje ovog albuma samo po sebi ima i nosi određenu težinu i svrstava vas među one poklonike bluesa koji, kao i ovaj album, zaslužuju apsolutni respekt!

Više o svemu saznajte na:
http://www.mudmorganfieldblues.com/
https://www.facebook.com/1stBornSonOfMuddyWaters
www.delmark.com
AirPlay Direct Link:
www.AirPlayDirect.com/MudMorganfieldPortrait

Popis pjesama:

➊ Praise Him 5:22
MUD MORGANFIELD (POP’S DAISY ENTERTAINMENT, BMI)
➋ Short Dressed Woman 3:31
JOHN T. BROWN (ARC MUSIC, BMI)
➌ Son Of The Seventh Son 4:41
JOHN GRIMALDI (G.T. HAWK PUBLISHING, BMI)
➍ Love To Flirt 2:54
MUD MORGANFIELD (POP’S DAISY ENTERTAINMENT, BMI)
➎ Catfishing 4:50
MUD MORGANFIELD (POP’S DAISY ENTERTAINMENT, BMI)
➏ Health 6:06
MUD MORGANFIELD (POP’S DAISY ENTERTAINMENT, BMI)
➐ Loco Motor 4:05
MUD MORGANFIELD (POP’S DAISY ENTERTAINMENT, BMI)
➑ Money (Can’t Buy Everything) 4:07
BILLY FLYNN (EASY BABY MUSIC, BMI)
➒ Midnight Lover 7:46
MUD MORGANFIELD (POP’S DAISY ENTERTAINMENT, BMI)
➓ Go Ahead And Blame Me 3:33
BOB CORRITORE (BOB CORRITORE / KID MAN MUSIC, BMI)
⓫ Leave Me Alone 4:25
MUD MORGANFIELD (POP’S DAISY ENTERTAINMENT, BMI)
⓬ You Can’t Lose What You Ain’t Never Had 3:34
MCKINLEY MORGANFIELD (WATERTOONS BMI, ADMINISTERED BY BUG MUSIC)
⓭ Blues In My Shoes 4:54
MUD MORGANFIELD (POP’S DAISY ENTERTAINMENT, BMI)
*⓮ Good Morning Little School Girl 3:36
JOHN LEE “SONNY BOY” WILLIAMSON (ARC MUSIC – BMI)

(Delmark Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici