Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pred vama, dragi moji, ponovo je jedna ekskluzivna promocija i prezentacija. Radi se o albumu "What Key is Trouble In" izvrsnog Nicka Schnebelena. Baš danas, 10. ožujka, izdavačka kuća VizzTone Label Group, uz svjetsku radijsku promociju BratGirlmedia, diljem globusa šire i puštaju ovu odličnu glazbenu priču.

Svi vi koji volite rock 'n' blues svakako stižete na svoje, jer nije nikakva tajna da Nick i njegov prateći bend ‘’praše’’ mjuzu od koje vam definitivno mora zastati dah.

Slušajući kako se pjesme redaju morate osjetiti tu vibru, morate ama baš svim svojim bićem osjetiti tu nepresušnu i direktnu energiju.

Album "What Key is Trouble In" je zapravo novi korak u glazbenoj karijeri Nicka Schnebelena, koji sa svojom ekipom pripremio nam je istinski rock n' blues album. Uz Nicka na albumu slušamo i njegov izvrsni bend Adam Hagerman (bubnjevi) i Cliff Moore (bas), uz goste Red Young na klavijaturama (Eric Burden, Marcia Ball, Janiva Magness), Buddy Leach na saksofonu (George Thorogood) i Aaron Mayfield na orguljama.

Nick nam dolazi iz Kansas Cityja i svojom iskrenom i energičnom svirkom skreće pozornost na sebe i svoju glazbu gdje god se pojavi. Do sada je primio dosta priznanja i nagrada za svoj rad, a spomenut ću samo nagradu The Blues Foundation "Albert King Award". A sve je počelo u bendu Trampled Under Foot, koji je izgradio svoju reputaciju prije punih 19 godina i krenuli su u svoju glazbenu priču. Danielle, Kris i Nick Schnebelen ostavili su svoj snažan pečat na sceni svojim nadahnutim soul, rock i blues svirkom. A potom su svi krenuli svojim životnim i glazbenim putovima... Kris je bend napustio 2014. a ostatak je nastavio dalje raditi.

Mora se istaknuti da je jedna od prvih stvari koju uočite kada se radi o Nicku Schnebelenu njegova potpuna predanost glazbi. On se jednostavno prepušta glazbi i pušta da ga ona vodi i upravlja sa njegovim osjećajima. Zato na kraju i dobijemo ovakve rezultate, bolje napisati izvedbe. Nick ne posustaje, on ide ravno u dubinu, u samu srž glazbenog bića "roots music". Sada, Nick izdaje svoj drugi solo album i to je zapravo još jedna odlična glazbena priča. Nema nikakve sumnje, sve je na svom mjestu, točno se sve zna i doista nema apsolutno nikakve zamjerke svemu onome što čujemo. Nick i njegova respektabilna ekipa ponudili su nam 13 odličnih skladbi, koje su doista znalački izveli.

Preporuka

Album "What Key is Trouble In" Nicka Schnebelena donosi nam različite glazbene stilove od "slow bluesa" do soula, funka pa sve do rocka. Sve ovo, naravno, uklapa se u jednu strašnu blues "furku", koja vas jednostavno neće ostaviti ravnodušnima.

Vjerujem da će doista mnogi podleći ovom izuzetno slušljivom studijskom projektu, koji će osobito one, koji su tek krenuli u ovu rock n' blues priču itekako potaknuti da i dalje ostanu vjerni ovom glazbenom žanru. Posebno je bitno što je sam Nick odlučio da sve više i više bude autor svojih pjesama, a ne da izvodi pjesme drugih autora. Ta crta posebno označava njegovo glazbeno biće. I to apsolutno pozdravljam. Svakako potražite i nabavite ovaj odličan album!

Više o svemu saznajte na:
nicksbandkc.com
www.nickschnebelenkc.com
www.facebook.com/nickschnebelenband
twitter.com/NickSBand
www.vizztone.com/
twitter.com/vizztone
www.facebook.com/VizzToneLabelGroup/

Popis pjesama:

1. Ten Years After, Fifty Years Later
2. What Key is Trouble In
3. Love In My Herart
4. Blues Nights
5. Hard Driving Woman
6. Will I Stay
7. Pain Aside
8. Poor Side of Town
9. Johnny Cheat
10. Big Mean Dog
11. Over the Cliff
12. Throw Poor Me Out
13. People Worry About Me

(VizzTone Label Group & BratGirlmedia)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe