Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Po doista tko zna koji puta upravo Frank Roszak osigurava nam ekskluzivnu promociju novih materijala i svojom agilnošću nudi nam zadnji studijski album "Zero-2-Sixty", koji je samo prije tri dana, 10. ožujka, imao svoj "street date". Ovaj novi album potpisuje odlični Scott Ellison.

Za ovaj novi album, "Zero-2-Sixty", Scott je htio što više ogoliti stvari i isporučiti još jedan odlični blues album, koji će svakako slijediti njegov zadnji album "There’s Something About the Night", objavljen prije godinu dana. Kroz 12 pjesama, u preko 46', nudi nam se Scottova zapaljiva gitara, slajd gitara, bas gitara te soulfistični vokali, koji sjedinjeni čine vrlo snažan oslonac i zapravo nose sve. Ova ponuđena snimljena glazba pokazuje nam kako valja spajati Chicago-Texas-Oklahoma shuffle and groove preko full tilt blues-rocka do čistog soul bluesa. Naime, kako se pjesme nižu tako sve ovo postaje sve jasnije i svima nama koji pratimo ovu glazbu daje do znanje od kuda vjetar puše i što je tu i kako je to posloženo. Uz svoje prijatelje Scott je spojio prošlost i sadašnjost i stvorio je neke nove predloške za budućnost.

Album uključuje njegov primarni prateći i tour bend na nekim pjesmama, te neke vrlo posebne goste i dugogodišnje prijatelje iz Tulse. Ellison, koji je koautor svih 12 pjesama s Michaelom Priceom, od kojih 4 s Michaelom i Chrisom Campbellom. Nema dvojbe, Scott i dalje fura svoj autorski rad i pokušava biti što više u tom svom ozračju rodne mu Tulse. Sam kaže da mu je bila čast i privilegija raditi sa svom svojom rock n' blues braćom!

Budući da Scotta i njegov rad pratim već dugi niz godina, jasno je da se veselim svakom novom studijskom albumu. Ono što je definitivno posebnost ovog novog albuma je ozračje koje stvara atmosferu kao da bend nastupa uživo.

Okupljena ekipa oko Scotta polučila je album koji je posložen kao odličan paket, a koji nam nudi nevjerojatnu kohezivnost, nudi nam snažnu glazbenu priču satkanu od brojnih glazbenih stilova.

Naravno, albumom dominira Ellisonova opora i reska gitara, a sve to još je prožeto njegovim dojmljivim vokalom. Na kraju sve zvuči baš onako, kako treba.

Scott Ellison kao devetogodišnji dječak, 13. veljače 1964. godine gledao je Ed Sullivan Show i vidio the Beatles, od tuda kreće njegova priča. Odmah se zaljubio u gitaru i tako je sve počelo. Rođen je i odrastao u Tulsi, gradu koji je bio "leglo" strašnih glazbenika, bendova, ali i albuma. Freddie King, Eric Clapton te mnogi drugi engleski glazbenici katapultirani u eri britanskog blues "BOOMA", ovdje su tražili ‚"sound" i inspiraciju. Kao što znamo, samo su najbolji opstali, sve drugo je otišlo u onaj poznati "drugi plan". Upravo na onim najboljim temeljima Scott je tražio svoju inspiraciju i svoj put k uspjehu. Na tom putu najutjecajniji učitelj bio mu je legendarni i, nažalost, pokojni Clarence Gatemouth Brown. Njegova karizma i strahovita energija ostavili su doista veliki trag na gitarističkom rukopisu Scotta Ellisona. Volim kada se uvažava prošlost, kada sve što je dobro ide u prvi plan, dok ono ostalo ostaje po strani.

Preporuka

Činjenica je da je Scott Ellison na vrlo suptilan način objedinio niz različitih glazbenih stilova u jedan vrlo kompaktan i čvrsto povezan slojeviti komad "nečega" što će svaki od vas, koji to "nešto" nabavite, slušati. Da, to "nešto" je njegov zadnji studijski album "Zero-2-Sixty", izuzetan testament koji vam priča glazbenikovu povijest i prošlost. Sam Scott sve to prezentira baš sada! A povrh svega, Scott svoju glazbu tako sklada i nudi kao vrlo jedinstven glazbeni predložak za buduće generacije. Moram priznati da me svakim svojim novim studijskim albumom jako iznenađuje i tjera da mu se stalno vraćam.

Više o svemu saznajte na:
www.thescottellison.com
https://www.facebook.com/scottellisonband
www.linkedin.com/pub/dir/Scott/Ellison
https://myspace.com/scottellisonband
https://open.spotify.com/track/1UZTMmPZ9wu7oycQZaHYgU?autoplay=true https://music.apple.com/hr/album/zero-2-sixty/1665917035?i=1665917036

Popis pjesama:

1. She Needs A Whole Lotta Lovin / 2:17
2. That’s How I Love My Woman / 5:10
3. Zero-2-Sixty / 3:57
4. I Wouldn’t Treat A Dog / 3:41
5. You Can’t Blame A Guy For Tryin / 3:52
6. Before The Teardrops Fell / 4:04
7. Hard Headed Women / 3:50
8. Dig A Little Deeper / 3:14
9. Jenni Kat / 3:51
10. Ache In My Heart / 4:30
11. Soul Harbor / 3:50
12. You Can’t Hurt Me No Mo’ / 4:02

(Frank Roszak Promotion)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiBuč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans


Gretta Iluzija ili povratak u stvarnost, nadam se drugome