Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ma, za obojicu ovih glazbenika napisao sam brdo rečenica, tako da svima vama koji pratite taj neki moj rad itekako dobro znate koliko su njih dvojica dobri, izvrsni, sjajni, itd.

Mike Zito i Albert Castiglia baš danas, 17. ožujka, objavili su album "Blood Brothers’’, koji službeno izlazi u režiji Gulf Coast Records i uz svjetsku radijsku promociju MAC Radio Promotions, vrlo agilne Michelle Castiglia.

Ovaj album s velikim nestrpljenjem očekivali su svi oni koji prate i vole ovaj glazbeni stil. "Blood Brothers" producirali su Joe Bonamassa i Josh Smith, a snimljen je u Dockside studiju u Mauriceu u Louisiani. Sve upućuje da se radi o albumu gdje se čuje sasvim nešto drugo nego što obojica inače rade. Dakle, ova ekipa zajedničkim je snagama snimila albumčinu koju valja dobro poslušati i, zapravo, duboko sam uvjeren da će vaš doživljaj biti istinska uživancija.

Za album "Blood Brothers" okupljeni Mike Zito (vokal/gitara); Albert Castiglia (vokal/gitara); Matt Johnson i Ephraim Lowell (bubnjevi); Doug Byrkit (bas) i Lewis Stephens (klavir/orgulje). Tu su još i Josh Smitha na gitari, a i Joe Bonamassa svira u pjesmi “A Thousand Heartaches". Svi oni zajedno snimili su pakleno dobar album. Naime, nije baš često da se nađu ljudi koji nisu zavidni jedan drugima, koji vole raditi, zajedno potičući jedan drugoga. Da, tako je radila ova ekipa. Svi zajedno i svi s ciljem da vi sada slušate albumčinu s koje doslovno pršti istinski rock n' blues, kojeg su svi zajedno tako nadahnuto upakirali i isporučili.

Mike Zito i Albert Castiglia pravi su "Blood Brothers" u životu i u glazbi koju stvaraju pojedinačno i kolektivno, udružujući snage u zajedničkom naporu pisanja pjesama i izvođenja kako bi stvorili potpuno novo iskustvo slušanja veće od zbroja njegovih dijelova. Tom procesu dodani su neosporni talenti producenata Joea Bonamasse i Josha Smitha, koji su donijeli svježe ideje u snimanje. Upravo oni neprestano su poticali Mikea i Alberta da kreativno i glazbeno prezentiraju svoj najbolji rad do sada. Mike i Albert imaju posebnu kemiju kada sviraju, malo je takvih. Glazbeno završavaju rečenice jedan drugome, rekao je o svemu Joe Bonamassa i nastavio Sjajne melodije, sjajni ljudi, sjajno druženje! Bila mi je čast sudjelovati u ovom projektu. Na kraju priče svakako valja istaknuti da je ovo par excellence rock n' blues album.

Preporuka

Nije nikakva tajna, Mike Zito i Albert Castiglia već su dugo u ovom poslu, a sada su zajedno u cijeloj ovoj priči i samo nastavljaju ići dalje. Turneje, nastupi njih dvojice, to je doista velika promjena za svakoga, ali oni to žele i sada nema nazad. Drago mi je da se stvari baš tako odvijaju!

Više o svemu:
https://www.mikezito.com/
https://www.albertcastiglia.net/
https://www.bloodbrothersband.com/

Popis pjesama:

1. Hey Sweet Mama / Mike Zito/
2. In My Soul / Mike Zito/
3. Tooth and Nail /Tinsley Ellis/
4. Fool Never Learns / Fred James/
5. A Thousand Heartaches featu. Joe Bonamassa / Albert Castiglia/
6. My Business / John Hiatt/
7. You’re Gonna Burn /Fred James / Berry Hill/
8. Bag Me, Tag Me, Take Me Away / Graham Wood Drout /
9. No Good Woman / Mike Zito/
10. Hill Country Jam /Mike Zito / Josh Smith /
11. One Step Ahead of the Blues / Roger Tillison /

(Gulf Coast Rec. / MAC Radio PR)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe