Blues Corner

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Dana 28. travnja Matthews Southern Comfort, preko izdavačke kuće Must Have Records i nizozemske izdavačko promotivne Continental Record Services (CRS), objavljuju album, zapravo ciljanu pjesmaricu posvećenu još dosada neprevaziđenom glazbenom okupljanju kako bi se slavila glazba. Album nosi naziv "The Woodstock Album: 15 Sons of Peace, Love and Understanding". Svi oni koji se bave i vole ovu tematiku vezanu uz rock, folk, soul, blues i sve što se veže uz ove glazbene stilove, doista jako dobro znaju o čemu se radi.

Woodstock nije bio samo glazbeni open-air koncert, već se ovdje radilo o čitavom pokretu koji je snažno i vrlo agilno promovirao sve te miroljubive ideje oko ljubavi, zajedinštva i osjećaja da ova priča na neki način mora postati globalna. U jednom dijelu ona je to i bila, ali isto tako kao što je nastala ona se i ugasila gotovo jednakom brzinom.

No, iza svega nije ostalo samo brdo smeća, već je ostala glazbena ostavština koja samo potencira sve ono što se kasnije događalo.

Album "The Woodstock Album: 15 Sons of Peace, Love and Understanding" nudi nam 15 pjesama koje su odabrane i posložene kao snažna glazbena priča, koja i dan danas ostavlja snažne refleksije na općenito glazbenu scenu.

Iain Matthews prvi je put privukao pažnju kao osnivač i pjevač za prva tri albuma inovativne Fairport Convention, promijenivši glas folk glazbe u svojoj zemlji. Potom je cijela ta priča evoluirala i postala je vrlo snažna i jedinstvena. Sve se podebljalo, ali na drugi i drugačiji način kada je MSC imao svoju uspješnicu impresivnom obradom poznate pjesme "Woodstock" Joni Mitchell.

Stoga, ovih gotovo 55' snažno podupire pojedine izvođače koji su bili dio tog događanja. Priznajem da me je glazbeni odabir vrlo brzo ostavio pomalo zatečenim, baš vezano uz taj izbor. Na kraju, kad se cijela priča posložila postalo je jasno da je Matthews Southern Comfort, obzirom na svoju glazbeno narativnu prezentacijsku osobnost, itekako sjajno kroz ovih 15 skladbi opisao svoju još do sada neispričanu glazbenu priču. I što se dogodilo? Povijest "Woodstocka" se ponavlja i s preko 6 milijuna Spotify streamova potvrđuje legendarni status globalnog hita Matthews Southern Comforta.

Prošle godine MSC je tražio način da ponovno aktivira bend kao održivu jedinicu koja ide na turneju. Koncept koji su smislili bila je reinterpretacija pjesama Matthews Southern Comforta koje su na Woodstocku izvodili umjetnici, kao što su: Joe Cocker, Creedence Clearwater Revival, Jimi Hendrix, John Sebastian i The Grateful Dead. Slušajući ovu pjesmaricu svima je vrlo brzo jasno da uvrštene pjesme govore same za sebe. No, jednako tako i ove nove verzije s izrazitim potpisom Matthewsa Southern Comforta imaju i snagu i poruku i izražajnost koja će vas ostaviti bez teksta. Jer to su nove verzije poznatih skladbi, ali s izrazitim potpisom Matthews Southern Comforta.

Preporuka

Svi vi koji volite ovu glazbu zasigurno ćete se pridružiti ovih 6 milijuna ljudi koji su postali dio ove glazbene priče. Matthews Southern Comfort snažno odašilju svoju glazbenu priču i svima daju na korištenje i uživanje. Ako želite budite i vi sami dio ovog posebnog glazbenog dokumenta!

Više o svemu saznajte:
www.iainmatthews.nl

Popis pjesama:

1. With a Little Help From My Friends
2. Bad Moon Rising
3. Purple Haze
4. 4 + 20
5. This Wheel’s On Fire
6. Goin’ Up The Country
7. High Time
8. I-Feel-Like-I’m-Fixin’-To-Die Rag
9. Get Together
10. Evil Ways
11. If I Were a Carpenter
12. Everyday People
13. Spinning Wheel
14. Darlin’ Be Home Soon
15. My Generation

(Must Have Records / Continental Record Serveces)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski