Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na ovim prostorima vrlo uzak krug ljudi zna tko je Joe Krown, ali kada se kaže da klavijature u bendu Kenny Wayne Shepherda svira Joe Krown sve postaje jasno. Zašto? Prvenstveno zato što svi znamo da s takvim glazbenikom i takvim bendom ne može svirati bilo tko. Joe Krown je upravo takav glazbenik, sjajan, odličan, samozatajan i nevjerojatno prilagodljiv, podložan različitim rješenjima određenih situacija.

Njegov solo album "Tribute" objavljen je 9. travnja u vlastitom aranžmanu, a diljem globusa radijsku promociju odrađuje Michele Castiglia preko svoje MAC Radio Promo.

Joe Krown donosi nam album prepun klavira u onom pravom maniru "New Orleans piano music". Ovim albumom Joe odaje počast svim velikim pijanistima koji su bili graditelji ovog stila: Professor Longhair, Allen Toussaint, Dr. John i James Booker. Na albumu nalaze se 3 originalne skladbe i 8 obrada koje je napisao i/ili izveo jedan od ovih legendarnih pijanista. Postoji 8 instrumentala i 3 vokalne pjesme, koje uključuju pjevačke legende New Orleansa: Waltera Wolfmana Washingtona, Ivana Nevillea, a tu je i pjevač Kenny Wayne Shepherd Banda Noah Hunt. Njima su pridruženi gitarist Leo Nocentelli iz originalne New Orleans super grupe Meters, usno harmonikaš Jason Ricci i saksofonist Joe Sublett iz Phantom Blues Banda.

Nema nikakve sumnje "Tribute" je upravo to, posveta korijenima i zvukovima klavira iz New Orleansa. Kako se pjesme nižu svima postaje jasno da pred sobom imamo glazbenika koji itekako zna što, gdje i kako. Naime, za Joea nema nikakvih nepoznanica i to se itekako čuje na albumu, on se doista jednako nosi s brojnim glazbenim previranjima i izazovima. Uz sve to Joe će vam uvijek pružiti i dati onu dozu iznenađenja, atraktivnosti i nepredvidljivosti. Drago mi je da je u svemu tome uspio u potpunosti.

Preporuka

Joe Krown bez sumnje spada u onu gornju ligu svjetski poznatih i priznatih glazbenika, koji se bez imalo ustručavanja poigrava izvodeći vrlo ozbiljne glazbene stilove i pri tome se "ludo" zabavlja. Njegov album "Tribute" spada među one albume koji se svako malo vade i puštaju u uređajima da se popravi raspoloženje.

Budite vi među onima koji nemaju problema s svojim raspoloženjem i samo se priključite. Ukrcajte se u taj vlak i krenite na to plavičasto putovanje. Nećete požaliti.

Više o svemu saznajte na:
http://www.joekrown.com/
https://www.facebook.com/joekrownmusic

Popis pjesama:

1. All of It
2. Such a Night
3. Classified
4. With You in Mind
5. Ode to Mr. Davis
6. Tribute To Fess
7. Dorothy
8. Feel So Bad
9. Something on Your Mind
10. Southern Nights
11. Gumbo Boogie

(Samostalno / MAC Radio Promo)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiBuč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans


Gretta Iluzija ili povratak u stvarnost, nadam se drugome