Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Teško se oduprijeti primisli koliko sam važan u ovome što radim, a zapravo sam samo jedan mali kotačić u velikom mehanizmu ove globalne promocije. Ne treba si umišljati niti sebe isticati jer biti stalno u žiži događanja na svjetskoj blues sceni nije nimalo lako, niti jednostavno. Upravo danas, 26. svibnja izdavačka kuća VizzTone Label Group objavljuje novi album iz serije "From The Vaults" Bob Corritore & Friends pod imemom "High Rise Blues". Globalnu radijsku promociju odrađuje Amy Brat preko svoje promotivne kuće BratGirlmedia, dok svi mo ostali podupiremo tu globalnu promociju. No, tako to funkcionira i tako stoje stvari.

S druge pak strane, velika mi je čast biti dio svjetske promocije albuma, koji svojim sadržajem spada u istinske dragulje ovog glazbenog stila. Nisu u pitanju samo glazbenici koji čine line up ovog albuma, već je tu i u pitanju izbor skladbi za album, a u svakoj čujemo kako to na nov, svoj i svježi način Bob doslovno nanovo gradi one opće poznate stvari koje smo puno puta čuli. Ovaj tonski zapis iz serije "From The Vaults" Boba Corritorea usredotočuje se na bogati zvuk čikaškog bluesa, s 14 dosad neobjavljenih dragulja snimljenih u razdoblju od trideset godina (1992. do 2002.) s nekim od najvećih legendi "Windy Cityja" i, stoga, na ovom zadnjem albumu svoj obol dale su neke od najvećih legendi Čikago bluesa: Bo Diddley, Jimmy Rogers, Koko Taylor, Magic Slim, Sam Lay, Pinetop Perkins, Chico Chism, Luther Tucker, John Brim, Eddy Clearwater, John Primer, Willie "Big Eyes" Smith, Lil' Ed, Bob Reidy, Manuel Arrington i Eddie Taylor, Jr. Naravno da već ovakva ekipa 100% nudi vrhunski blues feeling.

Bob Corritore definitivno je jedan od najboljih svirača usne harmonike u sadašnjoj eri blues glazbe. Podrijetlom je iz Chicaga gdje je naučio svirati "usnjak" nakon što je na radiju čuo Muddy Water's Band. Bob je počeo svirati u Windy Cityju na pozornici 1979., ali se potom ubrzo preselio u Phoenix u Arizoni gdje je nastavio svirati "Harmonica Blues" diljem Zapadne obale, a pridružio mu se nevjerojatni Louisiana Red gdje su svirali kao duo i/ili bend otprilike godinu dana. Bob Corritore je otvorio glazbenu dvoranu The Rhythm Room u Phoenixu 1991. To mu je od tada služilo kao matična baza. On i njegov kućni bend, Rhythm Room All-Stars, podržavali su desetke vrhunskih blues glazbenika, kako u klubu tako i na snimanjima i od tuda dolazi ova nevjerojatno bogata baza podataka glazbe koja je ostala zabilježena tijekom proteklih godina.

Nema nikakve sumnje, Bob je uvijek volio svirati i razmijenjivati tu plavičastu sinergiju, ali i upijati i učiti od drugih. Nikada nije bio egocentričan, već upravo suprotno, želio je biti aktivni učesnik te svoje blues priče, ali samo kao odlična poveznica i spona prema sjajnom blues ozračju.

Pred nama je album od kojeg će nam krv brže kolati, od kojeg će nam nutrinu bića grijati neka posebna toplina, a kostima strujiti ona poznata hladnoća koja, zapravo, izaziva sveopću ugodu. Blues znalci jako dobro znaju o čemu pišem jer to nam se često događa. Ovakve reakcije ne može izazvati nešto što nije dobro, što nema "ono nešto". Duboko u sebi nosim te neke znakovite vibracije, osjećaj da bi tako trebao zvučati pravi blues album i da upravo takav album je pred nama.

Bob Corritore je glazbenik, harpista, koji je najprije samo slušao, a onda je krenuo u taj beskrajni plavičasti svijet u kojem danas ima itekako značajnu ulogu. Bob nije samo svirač usnjaka, Bob ima svoj klub, on je radio DJ i glazbeni producent. No, ako sve stavimo na stranu, ostaje njegova svirka usnjaka. Taj njegov prezentacijski stil u sebi snažno objedinjuje jedinstvene glazbene bravure: Little Waltera, Juniora Wellsa i Jamesa Cottona. Naravno, velika stvar samog Boba je upravo taj njegov vlastiti i originalni stil sviranja usnjaka. Svakako da je baš time Corritore stekao globanu afirmaciju. To je doista veliki uspjeh kojeg se jednostavno mora respektirati i odati mu veliko priznanje.

S druge pak strane ovakav sudar ili sraz generacija nevjerojatno oslikava svu veličinu, snagu i raskoš prezentacijske forme Boba i samih gostujućih glazbenika. Rezultat je pred vama jedinstveni i izvrsni album. Pravi i istinski blues dragulj!

Preporuka

I zato, dragi moji, pred svima nama je apsolutno "tvrdi" i nadasve briljantni album tradicionalnog bluesa "High Rise Blues", kojeg bez imalo ustezanja potpisuju Bob Corritore & Friends.

"High Rise Blues", svojim sadržajem donosi nam istinski tsunami tradicionalnog bluesa koji najprije samo nadire i to čini polako i postepeno, a onda kada postane visok preko 30. metara, samo vas poklopi i priča je završena!

Ovih 14 pjesama doslovno će vas pomesti svojom ekspresijom, i da, sada i ovdje trebao bih istaknuti neke... ma, nema šanse! Album se sluša u cijeosti i tih gotovo 60' proći će ko' tren i što sad. Ništa "repeat", krećemo od početka i tako krug se stalno otvara i zatvara. Želim biti dio tog kruga. Želim da me 'poklopi' taj veliki plavičasti val koji će me zauvijek odvesti u tu 'blue land' iz koje se jednostavno ne želim vratiti. Obavezno imati u svojim kolekcijama.

Više o svemu saznajte na:
bobcorritore.com
https://www.facebook.com/BobCorritore/
https://www.instagram.com/bobcorritore
https://twitter.com/bobcorritore
https://music.apple.com/us/artist/bob-corritore/64800738
https://on.soundcloud.com/NwY5x
AirPlayDirect.com/BobCHirise

Popis pjesama:

1. Last Time (feat. Jimmy Rogers)
2. Buddy Buddy Friends (feat. Magic Slim)
3. High Rise Blues (feat. Chico Chism and Luther Tucker)
4. Twenty-Nine Ways (feat. Koko Taylor)
5. Candy Bars (feat. Manuel Arrington)
6. Short Haired Woman (feat. Eddie Taylor Jr.)
7. Honey Where You Going (feat. Sam Lay)
8. Why Are You So Mean To Me (feat. John Primer)
9. Grinder Man (feat. Pinetop Perkins)
10. Little Girl (feat. Bo Diddley)
11. Hard Pill To Swallow (feat. John Brim)
12. She's Alright (feat. Willie "Big Eyes" Smith)
13. Sail A Ship (feat. Eddie Clearwater and Bob Reid)
14. Caught In The Act (feat. Lil' Ed)

(VizzTone Label Group / BratGirlmedia)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici