Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kada se samo sjetim koliko sam rečenica napisao o glazbenom putu i karijeri Samanthe Fish postaje mi jasno da sve nije bilo samo tako. Naime, sve što Samantha već godinama ima sada sve izlazi na površinu. Iza sebe ima brdo nagrada, koncerata, zavidnu diskografiju, svirke s najpoznatijim facama ovog glazbenog stila i sada, ili točnije 19. svibnja, za izdavačku kuću Rounder Records zajedno s Jesseijem Daytonom sve je bacila na pod.

Sve što je do sada radila okrenulo se za 360 stupnjeva. Prvotni razlog tome je što je produkciju u svoje ruke uzeo Jon Spencer (ako netko nije upućen, on je alfa i omega naelektriziranog banda Jon Spencer's Blues Explosion). Svi koji znaju i prate što radi Jon i njegovi Jon Spencer's Blues Explosion uvijek osjećaju tu akumuliranu snagu i energiju, koja vas doslovno zapljuskuje i ne da vam disati. Svojim produkcijskim rješenjima Jon je. imam dojam, u potpunosti preokrenuo Samathino glazbeno biće naglavačke. Iz ovakvog kuta gledanja, oprostite slušanja, primjećujete kako se Samantha ovdje snalazi kao riba u vodi (Fish in the Water). Vjerujem da vam to sve govori.

A tko je Jessie Dayton? On je američki glazbenik, glumac i producent ploča, najpoznatiji po svojim gitarskim doprinosima na albumima country glazbenika, uključujući Johnnyja Casha, Waylona Jenningsa i Willieja Nelsona. Također je poznat po svojoj suradnji s redateljem horor filmova i glazbenikom Robom Zombiejem. Isto tako, posljednjih godina Dayton je izdao nekoliko solo albuma hvaljenih od strane službene glazbene kritike. Sve su to faktografski podaci koji služe da posložimo ovu slagalicu i da sve ovo što je pred nama uopće nije slučajno i to se, čini se, baš moralo dogoditi.

Naime, kada su se našli i spojili, njihova glazbena sinergija samo je spontano eruptirala i njena erupcija doslovno nas je pomela. Ovakav spoj različitih glazbenih stilova, a pod produkcijskim rješenjima Jona Spencera, dao je doista nevjerojatne rezultate.

"Death Wish Blues" fuzionira njihov eklektičan senzibilitet u spontanom nizu 12 pjesama, koje su istovremeno emocionalno snažne i divlje i zapaljive i kao takve pomažu ispuniti njihovu zajedničku dugogodišnju misiju otvaranja bluesa potpuno novoj publici. Izuzetno, hrabro i nadasve pohvalno. Pridružujem se velikom kontingentu onih koji čvrsto stoje uz ovaj izuzetan studijski album.

Preporuka

Da, već sam napisao da čvrsto stojim uz ovaj izuzetan album i od toga uopće ne bježim, dapače. I dalje zagovaram onu svoju početnu furku, a to je da se ovdje radi o istinskom remek-djelu i o tome uopće nema zbora, sve je u cijelosti posloženo baš kako treba.

Samantha Fish i Jessie Dayton, uz sjajanu pridruženu im ekipu: klavijaturist Mickey Finn, bubnjar Aaron Johnston i Kendall Wind na bas gitari, doista su maestralno odradili snimanje. A svi zajedno polučili su izuzetan album! Provjerite obavezno da li sam u pravu?!

Više o svemu saznajte na:
https://www.samanthafish.com/
https://www.facebook.com/samanthafishmusic
https://twitter.com/samantha_fish
https://www.instagram.com/samanthafishmusic/

Popis pjesama:

1. Deathwish (2:39)
2. Down In The Mud (2:53)
3. Riders (3:40)
4. Settle For Less (3:09)
5. Trauma (3:06)
6. No Apology (4:16)
7. Flooded Love (2:40)
8. Lover On The Side (2:48)
9. Rippin' And Runnin' (4:21)
10. Dangerous People (3:32)
11. Supadupabad (2:06)
12. Know My Heart (3:48)

(Rounder Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima