Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ml

Nakon dugo vremena pred svima nama je dugo očekivani nastupni album još jedne rastuće norveške mlade blues zvijezde. On je Marius Lien, a njegov nastupni album "The Woodland Songbook Part 1" upravo danas, 4. kolovoza objavljuju Blue Mood Records i Grappa Musikkforlag.

Bio mi je itekako veliki "gušt" kada sam nakon preslušavanja potvrdio još jednom da sam velika neznalica, kada još nisam čuo za ovog nadarenog mladića koji definitivno ima ono nešto, ima onaj "mojo", a to je privilegija samo odabranih.

Ove gotovo 44' svima nama koji volimo blues jasno pokazuju od kuda vjetar puše i kuda će ova njegova odlična glazbena priča ići. Po onome što čujem bit će to jedno nadahnuto glazbeno putovanje i samo je pitanje dana kada će sve ovo poprimiti svjetske konotacije. Meni je izuzetno drago što sam među prvima na ovim prostorima koji je uspio svim vama predstaviti ovog mladog, talentiranog blues glazbenika. Marius svira gitaru, pjeva i sklada i izvodi svoje autorske skladbe. Danas, na blues sceni to se izuzetno cijeni, jer svi su su već zasitili poznatih klasika u raznim obradama i svi žele čuti kako neki glazbenik prezentira taj svoj blues na svoj originalni način.

Marius Lien tu je pravi maher jer nije opterećen nikakvim posebnim pritiscima koji na ovaj ili onaj način mogu opterećivati umjetnika. Pored toga tu je činjenica da se radi o mladom glazbeniku koji, eto već na početku svoje karijere ide s tako visoko postavljenom letvicom. Teško je reći "hop" pa ne uspjeti prijeći zadanu visinu. Marius tu nema problema jer on skače itekako visoko, puno više i snažnije od onoga što si je zadao, izvrsno i izuzetno. Sve je gotovo odradio sam, što još snažnije pokazuje o kakvom se potencijalu radi. Snimio je sve u studiju na maloj farmi svojih djeda i bake, a u tome su mu pripomogli njegov otac Rune Lien (usna harmonika) i njegova baka Bjørg Sannerud (harmonika), uz njih tu su i Martin Morland, Bill Troiani i Kim André Tønnesen (bas), Ola Øverby i Knærten Simonsen (bubnjevi), uvijek sjajni Vidar Busk (vokali) te Marius Elfstedt (klavijature).Sve u svemu, ovog mladog blues glazbenika doista valja percipirati, jer vjerujem da će u budućnosti njegova uloga biti vrlo značajna ukoliko nastavi ovim putem.

"The Woodland Songbook Part 1" izuzetan je uvod u snažan, jedinstven i osobit Mariusov kreativni svijet. Njegova glazba, njegov blues snažno se odražava na sve one koji ga slušaju. Moderan, star, svjež i sofisticiran u svojim plavičastim notama i kompletnom ugođaju nudi nam nevjerojatne glazbene trenutke.

Kako se radi o nastupnom albumu, tako je još nevjerojatnije da se odmah tako direktno i bez ikakvih zadrški Marius određuje u svojoj prezentacijskoj formi. Zasluge za to naravno da idu samom Mariusu, ali tu su i njegovi mentori sjajni gitaristi Amund Maarud i legendarni norveški blues glazbenik Vidar Busk.

Preporuka

Znam da ste uvijek spremni čuti i poslušati nešto novo, nešto što vam će uljepšati vaše slobodno vrijeme i jednostavno vam prirediti izuzetne glazbene trenutke. Slušajući "The Woodland Songbook Part 1" Mariusa Liena, svi vi koji volite i slušate blues po tko zna koji puta doživjet ćete ona iskustva koja ovaj glazbeni stil čine jedinstvenim. Na vama je da provjerite o čemu se ovdje radi.

Više o svemu saznajte na:
www.mariuslien.com
https://www.facebook.com/marius.sannerud.5
htttps://fb.watch/m4H1HJERGu/sannerudlien
https://orcd.co/woodland
Notodden Blues Festival

Popis pjesama:

1. Heat Wave
2. Dishonor My Name
3. Hide in the Backyard
4. 50$
5. Kawai
6. Outline
7. Tell Me Your Stories
8. Hills
9. Get Started
10. My Heart
11. Day By Day
12. Outro

(Blue Mood Records i Grappa Musikkforlag)

Yours bluesy,
Mladen Lončar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski