Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 1. rujna, izdavačka kuća Electro-Fi Records i kanadska promotivna radijska kuća Sarah French Publicity zajedničkim snagama podupiru novi studijski album "SoulFunkn'BLUES", kojeg potpisuju Blackburn Brothers.

Ovi veterani glazbene scene objavljuju 1. rujna svoj treći album "SoulFunkn'BLUES", koji svojom glazbenom ponudom plijeni pozornost svih, i samog benda i publike i službene glazbene kritike.

Blackburn Brothers je bend koji čine braća i to doslovno: Duane (glavni vokali orgulje i klavir), Brooke (gitara, vokali), Cory (bubnjevi i back vokali), Robert (gitara, prateći vokali) i Nathan (bas gitara) jer svi dijele prezime Blackburn. Na kanadskoj glazbenoj sceni ovo prezime je itekako poznato. Naime, Bobby Dean Blackburn istinski je veteran R&B scene s renomiranim statusom zvijezda na glazbenoj sceni Toronta gdje u njemu, i oko njega, nastupa već više od 50 godina. S druge pak strane ekipa je doista dugo čekala da se snimi i objavi ovaj nadahnuti album, koji u sebi nosi doista puno toga, a to nam ponajbolje svojim riječima opisuje Duane Blackburn: "I feel that this CD has more of a crossover blues rock, feel with a funk foundation. It has a crossover sound without losing the original solid Blackburn Brothers feel /groove and I also rejoice in the fact that we had such incredible guest musicians performing on this CD". A to su dugogodišnji prijatelji benda puhači Neil Brathwaite i Ted Peters. Svakako, kroz svoju glazbu bend nam daje svojevrsnu transkripciju svih onih glazbenih stilova i formi koje se vezuju uz blues, a to su R&B, soul, groove.

Svojom nadahnutom svirkom bend iz svake note nosi nam snažnu poruku koliko je, zapravo, ova glazbena forma jedinstvena i osobita. A ove 44' definitivno su dokaz da je pred nama impresivna glazbena ponuda. Nema nikakvih posebnih razmišljanja, već svi pod ruku i pravac plesni podij, dok vas noge ne zabole. No, kada slušate tekst čujete kako vam Blackburn Brothers pjevaju o životu svoje crne braće u Kanadi i to je svojevrsni "Tribute to 231 years of Canadian Roots and Blues music", kako kaže Shakura S'Aida.

Bez obzira na sve, itekako uživam slušajući ovaj nadahnuti album koji će, vjerujem, imati istaknuto mjesto na svjetskoj blues n' funk sceni.

Naime, teško je odoljeti ovakvoj glazbi i snažnim plesnim ritmovima, koji ti doslovno ne daju da u miru slušaš album već je to stalno kretanje, to je stalni valoviti i gibajući zalet i nalet opojnih ritmova, koji nas doslovno tjeraju na gibanje, na ples!

Preporuka

Kada se radi o Blackburn Brothers i njihovom zadnjem studijskom albumu, dvojbe doista ne bi trebalo biti. Ono što je sigurno je da ovaj album jednostavno mora biti dio vaše fonoteke i, stoga, priču o ovom odličnom albumu neka svojim riječima završe daleko kompetentnije face od mene, evo što ni kažu:

"A bend of brothers with legendary roots who deliver some ferociously powerful Blues and funk!" ~ Big City Rhythm & Blues

"Very funky, Very charged and all Heart." ~David Fricke, senior urednik, Rolling Stone

Više o svemu saznajte na:
www.blackburnbrothersmusic.com
https://www.facebook.com/blackburnbrothersmusic/
www.electrofi.com

Popis pjesama:

1. Bobby's Blues 4:41
2. She's A Heartbreaker 3:55
3. Let The Devil Play 4:06
4. Soul Brother 4:15
5. Won't You Let Me Go 3:39
6. Sister Rosa 3:33
7. Why Do I Do (What I Do) 4:09
8. Be My Wife 3:31
9. Freedom Train 4:05
10. Little Sister 3:43
11. I Don't Ever Want To Be Alone 4:31

(Electro-Fi Records / Sarah French Publicity)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski