Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Činjenica je da smrt svakog čovjeka izaziva veliku dozu raznih osjećaja i ta burna i bujna razmjena u svakome od nas razvija određenu sposobnost nošenja sa svim tim. Svako od nas na drugačiji način reagira na smrt i u pravilu vrlo malo ljudi se "dobro" nosi s tim osjećajima. Kada se u glazbenom svijetu dogodi tako nešto, u pravilu uvijek neko negdje reagira i pokuša svima pokazati koliko je pokojnik bio glazbenik i osoba sa svim svojim vrlinama i manama. Iza glazbenika uvijek ostaje glazba kao trajan zapis, dokument o njegovom radu i stvaranju.

Willie J. Campbell (19. lipnja 1957. - 18. prosinca 2022.)

I da, Willie J. nas je napustio u svojoj 69. godini života i svoju nadahnutu svirku bas gitare pridružio je doista nevjerojatnoj ekipi koja ga je "tamo gore" dočekala.

"Ovdje dolje" njegovi frendovi, predvođeni apsolutno sjajnim gitarističkim majstorom Kidom Ramosom, odlučili su svima pokazati koliko je Willie J. bio sjajan glazbenik, ali i osoba. To su svojim učešćem na njegovom debitantskom albumu "Be Cool" nedvojbeno potvrdili Brian Templeton, koproducent koji je pak dofurao više od desetak nevjerojatnih glazbenika u goste, i to imena kao što su: Kim Wilson, Sugaray Rayford, David Hidalgo, Joe Louis Walker, Janiva Magness, Jimi Bott, Jimmie Wood, Jason Ricci, Anson Funderburgh, Mike Morgan, Shawn Pittman, Johnny Ramos, Condron Hampton, Mondo Cortez, Pat McDougall i Brooks Milgate.

Izdavačka kuća Blue Heart Records blisko je surađivala s obitelji Campbell kako bi se pokrili svi aspekti pripreme glazbe za izdavanje. Nema nikakve sumnje da je Blue Heart Records učinila sve kako bi se osiguralo da ova sjajna zbirka od petnaest pjesama rocka, soula i bluesa točno odražava što je sve utjecalo na samog Willieja i kako je to on reflektirao na sve ljude oko sebe, bez obzira u kojem su statusu. Kolege glazbenici, prijatelji, klinički pacijenti, ili njegova obitelj svi su bili svjesni da je Willie naprosto jedinstveni medij. Ove moje riječi potvrđuje sadržaj albuma koji iz pjesme u pjesmu samo taj narastajući osjećaj izvrsnosti potvrđuje i puca direktno u visine, koje su nama običnim smrtnicima nedokučive.

U svojoj 50-godišnjoj glazbenoj karijeri Willie J. doista nema za čime žaliti jer je bio dio sjajnih bendova, radio je s najboljim kolegama iz ove glazbene branše i uvijek je isticao da je prije svega samo čovjek, osoba koja je sve postigla svojim radom i zalaganjem. Nikada se nije kitio tuđim perjem niti se skrivao iza ostalih. Njegova svirka uvijek je imala onu čistu i poticajnu notu, filigranski vez koji je sve ostavljao bez daha.

Preporuka
Nije više u pitanju treba li "Be Cool" biti dio vaših fonoteka, pitanje je jesam li sam zakasnio? Ako jesam, super! Jer već više od 2 mjeseca uživate u glazbenom sadržaju ovog albuma. Ako nisam, opet super! Jer zahvaljujući promotivnoj kući Blind Raccoon i ovdje, ali i u radijskim emisijama, dobiti ćete cjelovite informacije o ovoj izuzetnim albumu.

Willie J. Campbell definitivno svojim značenjem na ovoj glazbenoj sceni zaslužuje imati ovakav album, a to je zapravo samo potvrda da su ovakva stvaranja dugotrajnih sjećanja temelj za vječni spomenik i trajno sjećanje.

A evo što i drugi pišu: "Ballad “Use As Needed,” is the album’s emotional pinnacle with Ramos and Templeton pouring their heart and soul into the track to honor their dear friend and brother in arms. The much-loved Peter Green composition, “Albatross,” closes the album with the iconic guitar instrumental a fitting allegory for Willie J. Campbell’s life being one of the first rock tracks to place emphasis on feeling, rather than technique."' Rick J Bowen

I stoga, ako već niste definitivno potražite ovo posthumno izdanje koje jednostavno mora biti dio vaših fonoteka.

Willie J. Campbell (19. lipnja 1957. - 18. prosinca 2022.) R.I.P.

Više o svemu saznajte na:
www.facebook.com/profile.php?id=100007901795927
www.instagram.com/becool_williejcampbell/
www.amazon.com/Be-Cool-Willie-J-Campbell/dp/B0CB72J29K
https://itunes.apple.com/album/id/1694986497
www.williejcampell.bandcamp.com
https://blindraccoon.com/clients/willie-j-campbell/

Izvrstan intervju s Markom Thompsonom u Blues Blast Magazinu, u kojem Willie J. prepričava svoju karijeru:
www.bluesblastmagazine.com/featured-interview-willie-j-campbell/

Popis pjesama:

1. You Better Let Go
2. No More
3. This Time
4. Can't Stay Away
5. Drone
6. Docksidin'
7. My Fault
8. Forever Shall Be
9. Standby
10. Devil On My Shoulder
11. She's A Twister
12. One Man Chain Gang
13. You Can't Stop Her
14. Use As Needed
15. Albatross

(Blue Heart Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski